Malmö stad · Publicerad 7 juni 2021

Arbetsuppgifter

Nu har du chansen att söka en spännande tjänst på Örtagårdsskolans grundsärskola!

På Örtagårdsskolans grundsärskola:
  • Är eleverna våra stjärnor som leder oss mot nya mål! Eleverna läser både inom inriktning ämnen och ämnesområden, årskurs 1-9.
  • Är samarbete över klassgränserna och kollegial samverkan en självklarhet.
  • Kommer du bli en del av ett arbetslag som tillsammans vaskar fram guldkorn i ett starkt kollegie som präglas av ett nära samarbete, tillit och värme.
  • Har vi “världens café”, mållektion, film och dramaproduktion, sång och musik.
  • Ämnesövergripande undervisning med tematiska inslag en del av vårt sätt att undervisa.
Du kommer att arbeta som lärare på grundsärskolan i en klass som läser enligt inriktning ämnen på mellan/ högstadiet. Som lärare har du huvudansvaret för planering och genomförande av undervisningen. Du kommer att ingå i det lilla arbetslaget med speciallärare kollegor inom inriktning ämnen. Samt i det stora arbetslaget på grundsärskolan med pedagoger både inom ämnen och ämnesområden. Hos oss på Örtagårdsskolan erbjuds du möjlighet till utveckling genom det kollegiala lärandet där vi skolövergripande samarbetar strukturerat och medvetet kring vår åtagandeplan och det systematiska kvalitetsarbetet. Örtagårdsskolan kännetecknas av ett bra arbetsklimat där det finns mycket kompetens och där vi stöttar varandra. Det finns en lyhörd och tillgänglig ledning som har höga förväntningar vilket ger förutsättningar för ett gott arbete.

Kvalifikationer

Du som söker är legitimerad lärare med bred ämnesbehörighet för undervisning i åk F-6. Vi ser det som meriterande om du har en speciallärarutbildning.

Du ser eleven utifrån ett helhetsperspektiv. Du arbetar med ett lågaffektivt förhållningssätt och är en god relationsbyggare. Du har ett positivt förhållningssätt, samarbetsförmåga och värdesätter kollegialt lärande. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

I ditt arbete är du strukturerad där tydliggörande pedagogik genom AKK och digitala lärverktyg är självklara inslag i din undervisning. Du har vilja och förmåga att arbeta multimodalt samt har god kännedom om funktionsvariationer och hur man på bästa sätt kompenserar för dessa. För att passa för uppdraget på Örtagårdsskolans grundsärskola tror vi att du har förmågan att ta initiativ och driva framåt. Du ser stora vinster i kollegial samverkan och att lära tillsammans. Att ha en elevsyn och en drivkraft som präglas av en tro på att alla elever kan och ska utvecklas till sin fulla potential är en förutsättning för att trivas och passa på Örtagårdsskolans grundsärskola.

Känner du att Örtagårdsskolan passar dig så ser vi fram emot din ansökan!

Om arbetsplatsen

Örtagårdsskolan är en F-9 grundskola och en 1-9 grundsärskola med ca 520 elever. Vi har även LSS. Högstadiet har en parallell. Vi vill att alla elever ska lyckas i skolan genom att vara delaktiga i sitt eget lärande, Vi vill att alla elever ska utveckla en tilltro till sin egen förmåga för att kunna nå sin fulla potential. Skolans profil på 7-9 är “Kultur och media” Det bidrar till en lustfylld, kreativ och meningsfull undervisning där eleverna ges möjlighet att utveckla förmågor för en stark framtidstro. Vår mångkulturella lärmiljö präglas av en språkutvecklande undervisning på hela skolan i alla verksamheter. Ett nära samarbete mellan personal och skolledning gör att det blir tydligt för alla att vi arbetar i en gemensam och målmedveten riktning. Örtagårdsskolan är en övningsskola vilket innebär att vi har ett nära samarbete med Malmö Universitet.

Vår ledstjärna är att Örtagårdsskolan ska vara och är varje elevs bästa skola.

Grundskoleförvaltningen - stadens största förvaltning med 80 skolor, 6200 medarbetare och 33 900 elever erbjuder en arbetsplats för alla. Här vill vi växa, utvecklas och utmanas i vårt lärande tillsammans- varje dag. Vi ser till att alla får en god arbetsmiljö och satsar på ledarskap. Tillsammans arbetar vi alla för varje elevs bästa skola!

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: 100%
Antal tjänster: 1
Tillträde: 2021-08-10 eller enligt överenskommelse

Övrigt

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss kontakt med media-säljare, rekryteringssajter och liknande.

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta ovan nämnda kontaktpersoner.
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
21 juni 2021
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Utbildning
Underkategori
Fritidspedagog
Hemsida
http://malmo.se

Inga fler liknande jobb tillgängliga