Malmö stad · Publicerad 6 okt 2021

Arbetsuppgifter

Som sjuksköterska utgör du kärnan i det teambaserade arbetssättet och ansvarar tillsammans med det tvärprofessionella teamet för det gemensamma uppdraget att vårda de mest sjuka i hemsjukvården. Målgruppen är de mest sjuka med ett omfattande och långvarigt vårdbehov och som behöver en tydlig kontinuitet i vårdkontakterna. Teamsamarbetet och insatserna omfattar också andra yrkeskategorier utifrån den enskildes vårdbehov såsom läkare, biståndshandläggare, baspersonal, arbetsterapeuter och sjukgymnast/fysioterapeut

Du arbetar omväxlande i inskrivningsteamet eller i punktinsatsteamet. Inskrivningsteamet är organiserat på olika sätt beroende på om patienten är boende i ordinärt eller särskilt boende enligt LSS. Punktinsatsteamets målgrupp är patienter som har kommunal insats enligt Hälso- och sjukvårdslagen. Denna målgrupp omfattar patienter som under längre perioder kan klara sig relativt väl med denna insats och en välordnad omsorg. För att undvika sjukhusvård behöver dessa patienter i perioder högre omhändertagandenivå.

Du är ett stöd till kollegor i verksamheten och arbetar tillsammans med övriga för att erbjuda vårdformen till våra mest sjuka. Är delaktig i och en drivande part i de processer som utvecklar och förbättrar arbetet med att vårda de mest sjuka. Ansvara för att förmedla teamets frågor, funderingar och problem gällande inskrivning i mobilt vårdteam.

Kvalifikationer

Vi söker dig med flerårig erfarenhet av arbete som leg. sjuksköterska, gärna med erfarenhet inom kommunal primärvård.

För att trivas i uppdraget är du som person lösningsfokuserad och bra på att samarbeta, bygga relationer och skapa nya nätverk. Du har en god förmåga att snabbt ställa om och att hantera oförutsedda händelser. Ditt bemötande är självklart gott, och du delar Malmö stads värdegrund där du möter varje människa med förståelse och respekt. Som person är du positiv, engagerad och nyfiken. För dig är det dessutom viktigt att arbeta tillsammans med dina kollegor och du ser fördelarna med att vara i ett team samt har lätt för att samarbeta. Därtill har du ett utpräglat servicetänkande och ett genuint intresse för människor med patienten i fokus.

Arbetet kräver självständighet och flexibilitet liksom förmåga att hantera situationer när tempot stundtals är högt.

Stor vikt läggs vi personlig lämplighet.

Vi förutsätter att du har god vana av IT-baserade journalsystem och kan uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift.

B-körkort för manuell växellåda är ett krav, likaså att du kan cykla.

Om arbetsplatsen

Inom hälso- och sjukvårdsenheten arbetar sjuksköterskor, undersköterskor, arbetsterapeuter och fysioterapeuter som i sina uppdrag har som mål att arbeta personcentrerat, hälsofrämjande och patientsäkert. Tillsammans med detta fantastiskt gäng kollegor kommer du vara med och skapa en stabil verksamhet med goda förutsättningar och en bra arbetsmiljö. Vi erbjuder våra medarbetare individuellt anpassad introduktion, kompetensutveckling, friskvårdsbidrag och flextid.

I funktionsstödsförvaltningen arbetar drygt 3000 medarbetare med att tillsammans skapa och utveckla ännu bättre stöd och service till personer med funktionsnedsättning. Våra verksamheter finns inom LSS, socialpsykiatri, personlig assistans, ledsagare och avlösare. Även svårt sjuka barn som vårdas i hemmet ingår i vårt uppdrag. Vi arbetar för allas rätt till god hälsa, möjlighet till arbete och sysselsättning och att kunna delta i samhället utifrån sina förutsättningar. Var med och skapa ett meningsfullt och gott liv för Malmöbor med psykisk, intellektuell eller fysisk funktionsnedsättning!

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform:Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt

Före erbjudande om anställning ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas tillsammans med giltig fotolegitimation.

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. Befattningen ledigförklaras under förutsättning att den ej behöver tas i anspråk av i kommunen redan anställd personal. Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om specifika jobb besvaras av kontaktpersonen som anges i annonsen.
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
6 nov 2021
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Hälsa & Sjukvård
Hemsida
http://malmo.se

Inga fler liknande jobb tillgängliga