Malmö stad · Publicerad 24 mars 2020

Arbetsuppgifter

Vi söker två nyfikna lagspelare till vår skolledning som har ett genuint intresse för skolutveckling.

Som biträdande rektor på Malmö latinskola blir ditt huvudsakliga uppdrag att leda den pedagogiska personalen vid skolan för att skapa förutsättningar för dessa att planera, samordna, utveckla och utvärdera undervisningen enskilt och gemensamt med kollegor. Personalansvaret innebär bland annat att genomföra medarbetar- och lönesamtal, samt ansvara för rehabilitering, rekrytering och en god arbetsmiljö.

I tjänsten ingår även ett strategiskt utvecklingsarbete för skolan i enlighet med våra styrdokument, vår värdegrund och omvärldens krav, samt systematisk kvalitetsuppföljning. Du arbetar mitt i den dagliga verksamheten på skolan och formar utvecklingen tillsammans med ledningsgrupp, lärare och elever. Tillsammans med skolledningen arbetar du för att utbildningarna vid Malmö latinskola ska nå högsta kvalité. I uppdraget ingår även ansvar för elevhälsoarbetet som en central del.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har lärarexamen och har tidigare arbetat som lärare. Du ska även ha erfarenhet av arbete som skolledare med personalansvar. Vi ser gärna att du har rektorsutbildning eller en annan utbildning inom ledarskap. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med skolutveckling och systematiskt kvalitetsarbete inom utbildningsområdet. Likaså är det meriterande om du har erfarenhet inom estetiska områden. Det är även viktigt att du har vana av arbete i relevanta digitala program eller schemaläggningsprogram.

Som person är du kommunikativ och skapar goda relationer med såväl kollegor och medarbetare som med elever, vårdnadshavare och externa samarbetspartners. Du har en utpräglat god samarbetsförmåga och arbetar gärna tillsammans med andra individer inom olika befattningar. Vidare är du strukturerad, strategisk och har förmåga att se helheter. Du arbetar på ett analytiskt sätt och har en god förmåga att bryta ner problem i sina beståndsdelar, ser komplexa sammanhang och prioriterar rätt frågor i arbetet.

En förutsättning för att lyckas i rollen är att du har mycket god digital kompetens samt mycket god förmåga att uttrycka dig på såväl svenska som engelska, då detta är en del av ditt dagliga arbete.

Motiveras du av att utveckla och skapa de rätta förutsättningarna för framtidens skola? Vi ser fram emot din ansökan!

Om arbetsplatsen

"Det är våra ungdomar som ska ta över världen och vi får bidra till deras utveckling"

Malmö latinskola kännetecknas av nyfikenhet, respekt, lust att lära och lust att utmanas. Vi är en skola med ca. 1100 elever som rustar varje elev mer än för stunden och där eleven får verktyg för att söka sig vidare i ett komplext kunskapssamhälle. Vi tycker därför att det är viktigt med djupa ämneskunskaper för att ha en stabil grund att stå på. Malmö latinskola är en skola där man vågar prestera, vågar misslyckas och vill försöka igen. Fantasi och kreativitet ges ett stort och självklart utrymme. På Malmö latinskola är ny teknik naturligt integrerad i verksamheten. Examensmålen ska styra skolan i hög utsträckning och påverka undervisningen inom ämnena och kurserna. Programarbetslagen blir grunden för samarbete över ämnesgränserna och ett viktigt inslag för att man som elev på Latinskolan skall känna en hög grad av identifikation med det program man går på.

Malmö latinskola har också varit modellskola för lärande för hållbar utveckling tillsammans med Naturskyddsföreningen och Malmö högskola. Det arbetet fortsätter vi nu på egen hand.

Utbildningarna som vi erbjuder vid skolan är:
  • Estetiskt program (fem inriktningar)
  • Humanistiskt program (två inriktningar)
  • Naturvetenskapligt program
  • Naturvetenskap med musikprofil
  • Samhällsvetenskapligt program (tre inriktningar)
Vi erbjuder även spetsutbildningar inom musik och teater, samt gymnasiesärskolans nationella program.

Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen är en av tre skolförvaltningar i Malmö stad. Vi ansvarar för utveckling och genomförande av gymnasieskola och vuxenutbildning. Idag är vi 1500 medarbetare och vi finns i hela Malmö. Vi arbetar för att ungdomar och vuxna ska nå målen för sin utbildning och bli aktiva i vårt samhälle. Vi finns för att skapa bästa möjliga förutsättningar för Malmöborna att kunna växa genom livslångt lärande.

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Information om tjänsten

Referensnummer: 20200537
Anställningsform:Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 2
Tillträde: Enligt överenskommelse dock senast augusti 2020

Övrigt

Om du har sökt tjänster i Malmö stad tidigare så kanske du märker att du till denna tjänst söker på ett nytt sätt, via ett nytt rekryteringssystem. Vi byter rekryteringssystem för att de ska var enklare för dig att söka våra tjänster. Om du har sökt i vårt tidigare system Visma Recruit, och vill återanvända din ansökan i denna rekrytering kan du logga in på ditt konto i Visma Recruit och ladda ner ditt tidigare CV och personliga brev.

Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Det innebär att vi inte behandlar din jobbansökan konfidentiellt. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss kontakt med media-säljare, rekryteringssajter och liknande.

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta nämnda kontaktpersoner.
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
15 apr 2020
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Hemsida
http://malmo.se

Inga fler liknande jobb tillgängliga