Malmö stad · Publicerad 29 mars 2021

Arbetsuppgifter

Som upphandlare inom området varor, i huvudsak affärsområde möbler, har du en roll som självständig projektledare och bistår organisationen i upphandlingsarbete genom hela processen, vilket i regel innefattar: behovsanalys, marknadsanalys, upphandlingsstrategi och upphandlingsarbete. En stor del av arbetet kommer att bestå av aktiv och kontinuerlig avtalsuppföljning. Du kommer ansvara för att upphandlingar och avtalsuppföljning sker affärsstrategiskt med en hållbar samt innovativ inriktning.

Som upphandlare inom IT kommer du vara länken mellan verksamhet och teknik och arbetet förutsätter ett bra samarbete bl.a. med IT- och digitaliseringsfunktioner på Malmö stads förvaltningar och samordnande IT-funktioner på Serviceförvaltningen. Du kommer ansvara för att upphandlingsprojekt och avtalsuppföljning sker affärsstrategiskt med en innovativ och strukturerad ansats.

Kvalifikationer

Två av våra kollegor går på föräldraledighet och vi söker nu deras vikarier!

Vi söker dig som har en eftergymnasial utbildning inom ekonomi/juridik eller annat område som arbetsgivaren finner relevant för uppdraget. Vi söker dig som företrädesvis tidigare arbetat med strategiskt inköp eller med offentlig upphandling. Vi ser det som meriterande om du arbetat inom upphandling/inköp, har erfarenhet av LOU samt affärsområdet Möbler eller IT.

Du hittar praktiska lösningar på en rad olika problem och kan på ett strukturerat sätt hantera flera parallella projekt samtidigt. Du är driven, har ett stort intresse för affärer och är en god kommunikatör. Du har mycket god förmåga att underhålla och utveckla relationer med beställare, leverantörsmarknad och övriga intressenter. Du trivs med att arbeta både självständigt och tillsammans med andra.

Upphandlingsenheten består av personer med olika bakgrund och med olika kompetensprofil. Vår kultur präglas av lärande där vi delar med oss av erfarenheter och utvecklas tillsammans. Det är viktigt att du har goda kunskaper i svenska språket och kan uttrycka dig obehindrat i både tal och skrift. Du måste dessutom ha en god förmåga att uttrycka dig muntligt, hålla i möten och ibland även genomföra presentationer inför andra. Vid rekryteringen kommer vi lägga stor vikt vid dina personliga kompetenser och ditt förhållningssätt till dig själv och din omgivning.

Om arbetsplatsen

Upphandlingsenheten som, är en enhet inom Ekonomiavdelningen på Stadskontoret, har ett övergripande ansvar att vägleda all upphandlingsverksamhet i Malmö stad och dess bolag. Enheten ansvarar för genomförandet av kommunövergripande ramavtal men arbetar även med förvaltningsspecifika upphandlingsärenden. Upphandlingsenheten består i dagsläget av totalt 32 personer varav de flesta är upphandlare med självständigt ansvar för specifika avtalsområden. Vi erbjuder dig ett arbete i en positiv och trivsam miljö. Upphandlingsenheten består av engagerade, drivna och kompetenta medarbetare och du ges möjlighet till inspirerande kollegial arbetsmiljö med löpande kompetensutveckling inom relevanta områden.

Vi sitter i centrala Malmö med bara fem minuters promenad till tåg- och busstationer vid Triangeln. Här finns både affärer och lunchrestauranger alldeles runt hörnet.

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Information om tjänsten

Anställningsform: Tidbegränsat
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 2
Tillträde: Enligt överenskommelse.

Aktuell anställningsperiod varor: Augusti 2021- Augusti 2022.

Aktuell anställningsperiod IT: Augusti 2021 - September 2022

Övrigt

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

Vi ser fram emot din ansökan!
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
18 apr 2021
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Juridik
Hemsida
http://malmo.se

Inga fler liknande jobb tillgängliga