Malmö stad · Publicerad 11 nov 2021

Arbetsuppgifter

Som miljöinspektör kommer du arbeta med olika typer av handläggning, prövning av anmälningar och inspektioner. Du kommer utföra tillsyn enligt miljöbalken i syfte att skapa ett hållbart samhälle för nuvarande och kommande generationer. Ditt uppdrag omfattar kravställande och beslutsfattande i din roll som myndighetsutövare. Du kommer att arbeta förebyggande med rådgivande och samverkande uppdrag både externt och internt. I tjänsten som miljöinspektör kan du få arbeta inom alla tillsynsområden, såväl inom enheten som inom avdelningen.

Enheten ansvarar för bland annat tillsyn av industriverksamheter (A-, B-, C- och U-verksamheter), receptfria läkemedel och jordbruk. Vi hanterar även anmälningsprocesser, anmälningar om bekämpningsmedel samt PCB-saneringar med mera. Vidare avhandlas sakfrågor, bedömningar, samsyn och kvalité inom enhetens tillsynsområden. Det förekommer också hantering av klagomålsärenden. Även hantering av remisser gällande stadsplanering samt remisser från andra myndigheter är sådant som ingår i arbetsuppgifterna på enheten.

Tillsynen verkar för att utsläpp till luft och vatten ska minimeras. Kontroll och bedömningar sker även kring buller, avfallshantering och hantering av kemikalier.

Kvalifikationer

Vi söker dig som som har en examen som miljö-och hälsoskyddsinspektör eller annan högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer som relevant.

Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet från liknande arbetsuppgifter. Du uttrycker dig väl, i såväl tal som skrift. Det är ett krav att du har B-körkort.

Vi söker dig som har en hög social kompetens och en mycket god kommunikativ förmåga. Du är van vid att arbeta både självständigt och i team. Arbetet innebär många samarbetskontakter med andra aktörer och förvaltningar och du behöver därför kunna bemöta och samarbeta med dessa på ett anpassat och professionellt sätt.

Om arbetsplatsen

Miljöförvaltningen leder och samordnar Malmö stads miljöarbete. Genom tillsyn och kontroll enligt miljöbalken och livsmedelslagen arbetar vi för en säker miljö som inte är skadlig för människors hälsa. Vi tillvaratar miljöintressena i samhällsplaneringen, samordnar Malmö stads miljöprogram och driver arbete för hållbar utveckling i kommunen. Vi ansvarar för kommunens energi- och klimatrådgivning samt arbete med Fairtrade City. Med tillsyn, rådgivning och strategiskt miljöarbete arbetar vi för att Malmö ska bli en hållbar stad.

Avdelningen för miljö- och hälsoskydd ansvarar för tillsyn enligt miljöbalken. Tillsynen omfattar bland annat bostäder, skolor, industrier och förorenad mark. I avdelningens arbete ingår handläggning av tillståndsansökningar och anmälningsärenden samt besvarande av remisser, till exempel i samband med förändring av miljölagstiftning. Avdelningens fokus är ett förebyggande arbetssätt där vi samverkar såväl inom förvaltningen som inom Malmö stad. Avdelningen består av fem enheter; bostadstillsyn, hälsa och omgivning, kemi och industri, avfall och vatten samt förorenade områden.

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform:Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse

Övrigt

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

I denna rekrytering arbetar vi med löpande urval och intervjuer, så vänta inte med att skicka in din ansökan utan gör det redan idag!

Så här: Läs mer om vårt klimat- och miljöarbete: https://malmo.se/miljo

Läs mer om miljöförvaltningen: https://malmo.se/miljoforvaltningen

Några av medarbetarna i Malmö stad: https://malmo.se/Jobb.html#VijobbariMalmostad

Vill du veta var vi finns? Se arbetsplatsen på karta här

Annonsen avser i första hand en tillsvidaretjänst. Förutsättningarna kan komma att förändras under rekryteringens gång.
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
30 nov 2021
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Teknik & Ingenjör
Hemsida
http://malmo.se

Inga fler liknande jobb tillgängliga