Malmö stad · Publicerad 10 juli 2020

Nu söker Mellersta Förstadsskolan åk 6-9 en lärare i SO - ta möjligheten att utvecklas i din lärarroll tillsammans med oss!

Arbetsuppgifter

En av våra duktiga kollegor kommer under hösten att flytta till kärleken i en annan del av Sverige och vi söker därför hennes efterträdare! För rätt person med rätt erfarenhet och kvalifikationer kan en processledarroll/förstelärartjänst aktualiseras.

I ditt läraruppdrag hos oss kommer du att få förutsättningar att ha fokus på kärnuppdraget; elevernas lärande och utveckling mot målen. Du planerar din undervisning, genomför den och gör en bedömning av dina elevers förvärvade kunskaper. Planeringen av din undervisning kommer att ske såväl enskilt som tillsammans med dina kollegor. Din undervisning är modern och kreativ och syftar till att nå och hitta strategier för att stärka eleverna, både kunskapsmässigt och i deras utveckling mot ansvarstagande samhällsmedborgare.

Vidare arbetar du också löpande med utveckling på vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet tillsammans med övriga kollegor och ledning. Som ett verktyg i detta arbete använder vi oss både av coacher (på skolan finns elva stycken!) och ett coachande förhållningssätt. Rektor är pedagogisk ledare och närmaste chef för alla lärare, en tillplattad organisation som möjliggörs med hjälp av två biträdande rektorer och en administrativ chef.

Alla lärare hos oss är mentorer för en grupp elever men har stöd av våra två elevkoordinatorer i arbetet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad lärare med behörighet för undervisning mot årskurs 6-9 i SO-ämnena. Tidigare erfarenhet av att arbeta som lärare i grundskolans senare årskurser och med goda referenser är ett krav.

Du har god samarbetsförmåga, är positiv och bygger tillitsfulla relationer med elever, kollegor och vårdnadshavare. Du är en trygg och tydlig ledare i klassrummet och har förmåga att se hela eleven. I ditt arbete är du dessutom utvecklingsorienterad och lösningsfokuserad.

Du har en mycket god förmåga att uttrycka dig på svenska i både tal och skrift och hanterar med lätthet relevanta digitala verktyg då alla våra elever har digitala läromedel.

Välkommen med din ansökan!

Om arbetsplatsen

Mellersta Förstadsskolan är en vacker folkskola som helrenoverats till en modern högstadieskola som ger förutsättningar för ett högkvalitativt lärande i trygg och trivsam studiemiljö för våra ca 350 elever. Den fina skolgården med uteklassrum används flitigt och vårt skolbibliotek fick under senvåren utmärkelsen ”Skolbibliotek i världsklass”.

Hos oss är alla dina lärarkollegor behöriga och legitimerade och vi arbetar enligt en gemensam pedagogisk riktning som bygger på tydliga strukturer, respektfullt bemötande och lärande i alla delar. Systematik, struktur och transparens är ledord i verksamheten oavsett om det gäller undervisning, elevhälsoarbete eller resursfördelning.

Ledarskapet på skolan utgår från en gemensam och normkritisk värdegrund där medledarskap är högt prioriterat och våra processledaruppdrag styrs av elevernas och verksamhetens behov. Sist men inte minst - självdistans och att ha roligt även på jobbet, är något vi värdesätter på Mellersta Förstadsskolan!

Titta gärna in på vår Instagram: @mellersta_forstadsskolan för att få en glimt av skolan och oss!

Välkommen med din ansökan!

Vår hemsida hittar du på: https://malmo.se/Service/Utbildning-och-forskola/Grundskola/Grundskolor/Mellersta-Forstadsskolan.html

Delta i skapandet av varje elevs bästa skola - du också!

Med respekt, engagemang och kreativitet skapar grundskoleförvaltningen de bästa förutsättningarna för alla medarbetare. Vi arbetar tillsammans i vårt övergripande uppdrag med att ge alla Malmös 30 000 elever samma möjligheter att lyckas och nå goda resultat i skolan. Gör skillnad tillsammans med 5 500 kollegor och var en del av grundskoleförvaltningens positiva utveckling!

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: 100%
Antal tjänster: 1
Tillträde: 2/11

Övrigt

Om du har sökt tjänster i Malmö stad tidigare så kanske du märker att du till denna tjänst söker på ett nytt sätt, via ett nytt rekryteringssystem. Vi byter rekryteringssystem för att de ska var enklare för dig att söka våra tjänster. Om du har sökt i vårt tidigare system Visma Recruit, och vill återanvända din ansökan i denna rekrytering kan du logga in på ditt konto i Visma Recruit och ladda ner ditt tidigare CV och personliga brev.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss kontakt med media-säljare, rekryteringssajter och liknande.

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta nedan nämnda kontaktpersoner.
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
10 aug 2020
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Utbildning
Hemsida
http://malmo.se

Inga fler liknande jobb tillgängliga