Malmö stad · Publicerad 27 juli 2020

Om arbetsplatsen

Linbärets och Diamantens förskolor ingår i ett förskoleområde i Oxie med 3 andra förskolor. Du träffar kollegor från andra förskolor i olika pedagogiska sammanhang. Förskolorna har 2 nära ledare som bjuder in till delaktighet och ser tydlighet, struktur, vägledning, glädje som framgångsfaktorer i förskolans arbetsmiljö. Diamanten arbetar åldersintegrerat och Linbäret är organiserad utifrån yngre och äldre barn. Barnens nyfikenhet är motorn i det projekterande arbetssättet där de tillsammans med de vuxna skapar intressanta och meningsfulla sammanhang. Förskolorna i området har ett tema, sagans magiska värld. Varje förskola har en bok att utgå ifrån med betoning på att utbildningen är barnens och de är huvudpersonerna i utformandet. Linbäret och Diamanten håller på att utveckla arbetet kring utomhuspedagogik för att skapa lustfyllda och utmanande lärmiljöer. Ett genuint engagemang för utomhuspedagogik är en merit. Måltidspedagogik är ett viktigt inslag i utbildningen och förskolans kock är den sammanhållande länken. Båda förskolorna ligger i närheten av naturområden, bibliotek och temalekplatser. På förskolans gård jobbar vi med kompost och odlingslådor, från jord till bord. Vi har digitalt närvarosystem för barnen för att erbjuda en trygg förskola. Alla anställda har en tjänstetelefon som kan användas som dokumentationsverktyg. I förskolan i Malmö stad får du kompetensutveckling, karriärmöjligheter och ett nära ledarskap. Läs mer på http://www.malmo.se/förskolekarriär. I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. I Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Vi gör skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Arbetsuppgifter

Du är engagerad och nyfiken på vad barnen säger, tänker och tycker. God förmåga att kommunicera med barn, kollegor och vårdnadshavare samt skapa gemensamt pedagogiskt engagemang kring utvecklingsfrågor. Du har stark drivkraft att delta i undervisning med kollegor och utmana barnen. Du kan leka, skratta och möta barnen ur deras perspektiv. Du erbjuds spännande, utmanande och stimulerande arbetsuppgifter, tydligt och nära ledarskap i form av biträdande förskolechef och förste förskollärare, möjlighet till att vara med och utveckla utbildning och undervisning utifrån ett helhetsperspektiv, flexibel arbetstid och friskvårdsbidrag på 1500 kr/år. Kvällsmöten är få då vi till hösten provar att förlägga dessa dagtid. Du vill skapa en trygg, rolig och lärorik förskola. I din roll har du möjlighet att använda din ämneskompetens för att utveckla verksamheten till att stimulera barnens utveckling och lärande. Alla pedagoger i Malmö stad har schemalagd tid (3 tim/vecka) för reflektion, dokumentation och lärande med kollegor.

Kvalifikationer

Du är trygg i ditt pedagogiska uppdrag och har drivkraft att tillsammans med kollegor skapa många, varierande lärandemöjligheter för barnen genom medvetet planerad undervisning. Det är självklart att tillsammans med arbetslaget utveckla utbildningen i denna riktning. Du har erfarenhet av att ta vara på barnens nyfikenhet och kunskapstörstande och använder digitala verktyg som redskap för att väcka förundran hos barnen. Ditt arbetssätt är lustfyllt och du diskuterar med kollegor hur ni ska sträva efter att hitta nya spännande vägar att prova tillsammans med barnen. Vi söker dig med en relevant högskoleutbildning, minst 120 hp vilket ger möjlighet till anställning som pedagog i Malmö stads förskoleförvaltning. En del av dessa högskolepoäng bör ha pedagogisk inriktning. Du bidrar med engagemang, kreativitet och har ett driv att utveckla verksamheten. Du möter varje barn med respekt och lyhördhet. Du har ett professionellt förhållningssätt och arbetar för goda relationer med vårdnadshavare och kollegor. Du har goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift.

Information om tjänsten

Anställningsform:Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 2
Tillträde: Snarast

Övrigt

Enligt skollagen krävs utdrag ur polisens belastningsregister innan anställning inom förskola, skola och skolbarnomsorg. Blankett för att beställa utdraget finns på https://polisen.se/tjanster-tillstand/blanketter/.
Blanketten finns i kategorin Belastningsregistret och heter Skola, förskola eller barnomsorg - Belastningsregistret.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta nämnda kontaktpersoner.
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
9 aug 2020
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Hemsida
http://malmo.se

Inga fler liknande jobb tillgängliga