Malmö stad · Publicerad 29 apr 2021

Arbetsuppgifter

Som psykolog i Centrala specialistteamet erbjuder du tillsammans med dina kollegor inom teamet ett specialiserat och tvärprofessionellt verksamhetsstöd; handledning och konsultation till våra specialverksamheter. Du ger stöd till EHT och skolledning på våra grundskolor och grundsärskolor i Malmö stad. Du ger utbildningssatsningar till samtliga skolformer.

Granskning av psykologiska bedömningar vid ansökan om mottagande till grundsärskola kan även bli aktuellt och vid behov erbjuder du förnyade psykologbedömningar i samband med omprövning av skolform/inriktning.

Kvalifikationer

Du som söker är legitimerad psykolog med flera års erfarenhet av psykologarbete. Vi ser gärna att du arbetat som psykolog inom skolverksamhet. Du har tidigare erfarenhet av att arbeta med och bedöma barn/ungdomar/elever i behov av särskilt stöd och hur man kan stötta med anpassningar och kompensation.

Vi vill att du har en god kännedom om skolans uppdrag och styrdokument och vi ser gärna att du har arbetat som EHT-psykolog i skolan. Du kan på ett lätt sätt kommunicera psykologisk kunskap till andra yrkesgrupper inom skolan. Du har också förmågan att digitalt dokumentera i såväl utlåtanden som i journal. Vidare ser vi det som meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med barn och ungdomar på tidig utvecklingsnivå.

Som person har du god samarbetsförmåga, och skapar goda och hållbara relationer med såväl interna som externa aktörer. I ditt arbetssätt är du pedagogisk och lösningsfokuserad.

Om arbetsplatsen

Centrala elevhälsan inom avdelning Samordning och stöd samordnar och stödjer de fem övriga utbildningsområdena med avseende specialverksamheter kommunövergripande särskilda undervisningsgrupper m fl. Genom samordning och utveckling av de olika professionerna inom elevhälsoarbetet syftar vi till att ge eleverna de bästa förutsättningarna för sitt liv och för sitt lärande.

Centrala specialistteamet är en enhet i den Centrala elevhälsan på grundskoleförvaltningen som har i uppdrag att bland annat ge stöd till alla grund- och grundsärskolors skolledningar och elevhälsoteam på organisations- grupp- och individnivå gällande elever i behov av särskilt stöd. Centrala specialistteamet är även hemkommunansvarig för elever mottagna i grundsärskola samt fattar beslut om mottagande i skolformen grundsärskola. Enheten fungerar som sakkunniga i specialpedagogiska frågor samt ansvarar för mottagningsprocessen till grundsärskolan. Enheten består av följande tvärprofessionella kompetenser; psykologer, specialpedagoger, logoped och kurator.

Grundskoleförvaltningen - stadens största förvaltning med 80 skolor, 6200 medarbetare och 33 900 elever erbjuder en arbetsplats för alla. Här vill vi växa, utvecklas och utmanas i vårt lärande tillsammans- varje dag. Vi ser till att alla får en god arbetsmiljö och satsar på ledarskap. Tillsammans arbetar vi alla för varje elevs bästa skola!

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka.

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: 100 %
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss kontakt med media-säljare, rekryteringssajter och liknande.

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta ovan nämnda kontaktpersoner.
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
13 maj 2021
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Hälsa & Sjukvård
Hemsida
http://malmo.se

Inga fler liknande jobb tillgängliga