Malmö stad · Publicerad 14 okt 2021

Arbetsuppgifter

I rollen som säkerhetsutredare ska du hantera operativa brand- och säkerhetsrelaterade ärende ur byggnadsägarens perspektiv t.ex. skadeförebyggande arbete, bevakningstjänster, systematiskt brandskyddsarbete och tekniska säkerhetsinstallationer. Brand- och säkerhetsrelaterade ärende kommer vara såväl akuta som planerade.

Du ska arbeta förebyggande och förutse risker men även utreda bakomliggande orsaker till oönskade händelser. Målet är att ständigt utveckla brand- och säkerhetsmedvetandet i organisationen.

Du ska ha en kontinuerlig uppföljning av incidenter och tillbud samt vidta åtgärder för att stödja verksamheterna som drabbas av t.ex. inbrott, skadegörelse, brand, buller/störningsärende eller andra oönskade händelser.

Du ska förutse risker och att ständigt jobba för att utveckla säkerhetsmedvetandet i organisationen som är en viktig del av vardagen.

Du kommer ingå i ett team av en säkerhetsutredare och brandingenjör. Du kommer att utgöra länken mellan det strategiska och operativa brand- och säkerhetsarbetet. Implementering, uppföljning och ständiga förbättringar är en naturlig del i ditt arbete.

Du kommer arbeta med flera förvaltningar inom Malmö stad men även samarbetspartners bl.a. säkerhetsföretag, konsulter och myndigheter.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en relevant eftergymnasial utbildning inom brand- och säkerhetsområdet med flera års dokumenterad arbetslivserfarenhet.

Arbetslivserfarenhet inom större organisation, gärna inom offentlig sektor med politisk styrd organisation är meriterande.

Goda kunskaper i svenska och engelska med en god förmåga och vana att uttrycka dig väl i tal och skrift. Erfarenhet av att dokumentera, tolka och följa processer, instruktioner och rutiner inom arbetsområdet.

Goda kunskaper om staden Malmö underlättar ditt arbete och ses därför som en merit.

Meriterade är körkortsbehörighet B.

Inlämning av belastningsregister ska lämna vid tillfälle av intervju.

Profil

Vi söker dig som är en modig, lojal och prestigelös medarbetare som kan bidra till att forma en god säkerhetskultur i Malmö stad.

Du är en ansvarstagande och strukturerad person med en förmåga att hantera dina arbetsuppgifter med integritet.

Du har god problemlösningsförmåga, lätt för att samarbeta med andra och tar gärna initiativ till nya yrkesrelationer och nätverk.

Du ska leverera resultat, ibland på kort tid under oklara förutsättningar.

Dina personliga egenskaper kommer värderas högt.

Låter det spännande? Känner du igen dig i beskrivningen? Då kan just Du vara den vi söker!

Om arbetsplatsen

Stadsfastigheter ansvarar för byggnation och förvaltning av Malmö stads fastigheter för skola, barn-, äldre- och socialomsorg, kultur och fritid samt ansvarar för den operativa samordningen av Malmö stads lokalförsörjning. Stadsfastigheter ansvarar också för att stödja Malmö stads omställning till förnybar energianvändning genom förvärv, byggproduktion och förvaltning av anläggningar för produktion av förnybar energi. Stadsfastigheter förvaltar cirka 1,8 miljoner kvadratmeter byggnad och 4,9 miljoner kvadratmeter markyta.

Med Malmö stads verksamheter i fokus medverkar serviceförvaltningen till en modern stad för alla Malmöbor. Vi är uppdelade i fyra avdelningar och erbjuder våra kunder allt från färdtjänst till IT och att svara i Malmö stads växel. Vi underhåller gator, parker, grönytor och stränder, förvaltar Malmö stads alla byggnader och ser till att våra skolelever får god, varierad och näringsriktig mat.

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform:Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
1 nov 2021
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Säkerhet & Skydd
Hemsida
http://malmo.se

Inga fler liknande jobb tillgängliga