Malmö stad · Publicerad 9 juli 2021

Arbetsuppgifter

Är du en kommunikativ ledare som är transparent, tydlig och uppfattas som lyhörd, pålitlig och modig i ditt ledarskap? Då kan det vara dig vi söker efter!

Vår nuvarande sektionschef på Social jour går vidare till en enhetschefstjänst inom organisationen och vi söker därför nu hennes ersättare. Denna tjänst som sektionschef är en unik chans till ett roligt och stimulerande arbete där du får möjlighet att leda en kompetent och mångsidig arbetsgrupp. Det här är en tjänst för dig som gillar utmaningar, som ger dina medarbetare handlingsutrymme och som kan erbjuda struktur.

Som sektionschef inom Social jour leder du 16 socialsekreterarare som arbetar på schema dygnet runt. I ditt uppdrag ingår att skapa goda förutsättningar för socialsekreterarna för att de ska lyckas i sitt uppdrag för Malmöborna.

I ditt uppdrag som sektionschef ingår att:
  • Ansvara för sektionens verksamhet, budget, personal och arbetsmiljö
  • Leda och fördela arbetet inom sektionen
  • Stödja socialsekreterarna i deras utveckling och i deras arbete
  • Ansvara för och driva utveckling av sektionens arbete samt skapa engagemang och delaktighet för utvecklingsfrågor
  • Kommunicera och förankra riktning och mål för sektionen, säkerställa att sektionen arbetar mot uppsatta mål och skapar förutsättningar för att lyckas med uppdraget
  • Skapa förutsättningar och struktur för lärande och bidra till en hälsosam arbetsplats genom bland annat delaktighet, dialog och engagemang
  • Ingå i enhetens ledningsgrupp och bidra till enhetsgemensamma utvecklingsarbetet
  • Samverka och skapa goda samarbetsrelationer utifrån sektionens, enhetens och Malmöbors behov
Som sektionschef ingår du i ett ledningsteam med fem andra sektionschefskollegor samt en enhetschef. Du ingår även i förvaltningens krisberedskapsorganisation. Som chef har du olika stödfunktioner kopplade till ditt uppdrag såsom chefsstöd, ekonomi- och HR-avdelning.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har socionomexamen, flerårig erfarenhet av myndighetsutövning och goda kunskaper i gällande lagstiftning. Vidare har du erfarenhet av att leda grupper som chef inom socialt arbete med budget-, personal- och verksamhetsansvar. Du uttrycker dig väl i svenska språket i tal och skrift samt har god vana av att använda digitala verktyg i ditt dagliga arbete.

Vi ser det som meriterande om du har Malmö stads eller annan relevant ledarskapsutbildning, tidigare erfarenhet av liknande uppdrag samt erfarenhet av myndighetsutövning inom barn och familj. Det är även meriterande om du har erfarenhet av kris- och beredskapsarbete.

Arbetsuppgifterna ställer höga krav på såväl självständigt arbete som samarbetsförmåga. Du har därför driv och förmåga att fatta tydliga beslut, och är samtidigt lyhörd och uppmärksam på andras synpunkter, kompetens och prestationer. Som person är du även strukturerad med god förmåga att planera, organisera och prioritera arbetet.

Som ledare är du kommunikativ och har förmåga att genom dialog skapa engagemang och delaktighet. Du leder, motiverar och förser dina medarbetare med förutsättningar som krävs för att utveckla verksamheten. Du är trygg och stabil, har förmåga till självinsikt och förhåller dig på ett sätt som är anpassat till situationen. Din kommunikationsstil är transparent och tydlig och du uppfattas som lyhörd, pålitlig och modig i ditt ledarskap.

Om arbetsplatsen

Social jours verksamhet är bemannad dygnet runt och ansvarar för akuta socialtjänstinsatser för Malmö stad och Burlövs kommun utanför kontorstid. Uppdraget handlar om att utreda, bedöma och handlägga ärenden om akut skydd och stöd för barn och vuxna samt akuta ansökningar inom socialtjänstens individ- och familjeomsorg. Social jour ger information och rådgivning på telefon till medborgare och samverkanspartners. Samverkan med andra samhällsaktörer, vårdgivare, myndigheter och civilsamhället, är central och viktig för att ge bästa servicen till medborgare. I Malmö stads krisstödsorganisation har Social jour rollen att fungera som första ögon på plats vid särskilda händelser och bistå i initial bedömning och aktivering av krisstödsinsats. Medarbetarna på Social jour har bred och mångårig erfarenhet och är en ansvarstagande och engagerad arbetsgrupp som arbetar på egen delegation.

Vid Sveriges största arbetsmarknads- och socialförvaltning jobbar 2500 medarbetare varje dag för att stärka Malmöbor. Tillsammans med Malmöborna vill vi öka möjligheterna till egen försörjning, minska hemlöshet, bidra till att barn och unga ska få bra uppväxtvillkor och verka för att nyanlända ska få goda förutsättningar. Det är ett viktigt och roligt arbete, men långt ifrån enkelt. Sök jobb hos oss, du kommer att göra skillnad.

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse.

Övrigt

Första intervjuer för tjänsten är planerat till eftermiddag tisdag 17/8 samt heldag torsdag 19/8.

Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Det innebär att vi inte behandlar din jobbansökan konfidentiellt. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta nämnda kontaktpersoner.
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
9 aug 2021
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Underkategori
Chefsbefattningar
Hemsida
http://malmo.se

Inga fler liknande jobb tillgängliga