Malmö stad · Publicerad 14 mars 2021

Inför sommaren 2021 söker Hälsa vård och Omsorgsförvaltningen vikarierande sjuksköterskor till våra verksamheter.

I alla våra verksamheter samverkar du som sjuksköterska i team såväl internt som externt för att tillgodose den enskildes omvårdnadsbehov. Som sjuksköterska hos oss ansvarar du för att handleda och delegera omvårdnadspersonal samt som råd och stöd för övriga professioner i teamet runt patienten.

Nedan kan du läsa mer om våra olika HSL verksamheter:

Hemsjukvården (dag)

Hemsjukvården består av åtta sektioner, Folkets park, Arenan, Kungsparken, Katrinetorp 1, Katrinetorp 2, Kalkbrottet, Bulltofta 1 och Bulltofta 2. Arbetet som sjuksköterska inom hemsjukvården innebär att du självständigt åker till dina patienter och bedömer, planerar, organiserar och utför medicinska behandlings-och omvårdnadsinsatser.

Schemat är förlagt dagtid och helgtjänstgöring kan förekomma. Arbetstiderna varierar mellan 07:00- 16:00 och 07:30-16:30. Som sjuksköterska inom hemsjukvården krävs det att du har B-körkort och att du kan cykla.

Hemsjukvården (kväll)

Hemsjukvården på kvällen består av sju sektioner, Folkets park, Arenan, Kungsparken, Katrinetorp, Kalkbrottet, Bulltofta 1 och Bulltofta 2. Arbetet som sjuksköterska inom hemsjukvården på kvällen innebär att du självständigt åker till dina patienter och bedömer, planerar, organiserar och utför medicinska behandlings-och omvårdnadsinsatser.

Schemat är förlagt kvällstid och helgtjänstgöring förekommer. Arbetstiderna varierar mellan 14:30- 23:00 och 15:00-23:30. Som sjuksköterska inom hemsjukvården på kvällen krävs det att du har B-körkort och att du kan cykla.

Särskilt Boende

Särskilt boende består av 40 olika boenden som är uppdelade i fyra geografiska områden i Malmö. Som sjuksköterska på särskilda boenden ansvarar du för omvårdnaden av patienterna. Det innebär att du självständigt bedömer, planerar, organiserar medicinska insatser och omvårdnadsinsatser.
Du samverkar regelbundet med primärvård genom rond utifrån ett patientfokus. Du har anhörigkontakt och samverka med flera aktörer enligt hälso- och sjukvårdavtalet där landsting, kommun och primärvård ingår för att skriva in patienten i teambaserad vårdform. På våra särskilda boenden arbetar vi med kvalitetssäkringssystemen BPSD, Senior Alert och palliativa register.

Schemat är förlagt dagtid på både vardagar och helger.

Nattsjuksköterskorna

Nattsjuksköterskorna tillhör en central organisation bestående av kvalificerade sjuksköterskor och distriktssköterskor som tillsammans arbetar mot hela Malmö stad. På varje arbetspass tjänstgör normalt sju sjuksköterskor. Roterande ansvarar två utav dessa för telefonrådgivning till omvårdnadspersonal vid stadens särskilda och ordinära boenden och planerar och fördelar även arbetet för de övriga sjuksköterskorna under nattens gång.Arbetet består både av planerade samt akuta insatser.

Nattsjuksköterskornas arbetar mellan 21:30 och 07:30 och utgår från lokalen på Amirasgatan 81A, nära kollektivtrafik och stadens puls. Som sjuksköterska på natten krävs det att du har B-körkort.

Korttiden

På korttidsenhet vistas malmöbor under ett par veckor för att möjliggöra en optimal mobilisering efter sjukdom. Korttidens vårdplatser är specifikt inriktade för såväl rehabilitering som återhämtning. Korttiden har även avdelningar där personer med demenssjukdom kan få rehabilitering och återhämta sig utifrån sina specifika behov.
Korttiden erbjuder ett omväxlande, ansvarsfullt och spännande arbete med möjligheter till egen utveckling.

Schemat är förlagt mestadels dagtid, men kvälls- och helgtjänstgöring kan förekomma.

Växelvården

Växelvården är till för att avlasta anhöriga. I Malmö Stad är all växelvård samlad på Mathildenborg, detta för att öka kvaliteten och höja kompetensen till brukare och anhöriga. Vi har 19 rum där det roterar cirka 60 brukare. Verksamheten ligger i ett villaområde i Limhamn med närhet till bussar och affärer.

Du har täta kontakter med anhöriga och samverkar regelbundet med primärvården utifrån ett patientfokus. Du kommer att samverka med flera aktörer enligt hälso- och sjukvårdavtalet där landsting, kommun och primärvård ingår. På växelvården arbetar vi med kvalitetssäkringssystemen BPSD, Senior Alert och palliativa register.

Schemat är förlagt måndag till fredag, inga helger förekommer.

BUMS

BUMS - "Bemanning Uthyrning Malmö Sjuksköterskor" - är Malmö stads eget resursteam bestående av sjuksköterskor och distriktssköterskor. BUMS består av välutbildade och engagerade sjuksköterskor med hög kompetens och god kännedom om samtliga verksamheter inom vård och omsorg. BUMS bidrar till att vård - och omsorgsarbetet fungerar professionellt även när ordinarie sjuksköterskor är frånvarande eller när resursförstärkning krävs. BUMS jobbar mot både Hälsa-, vård- och omsorgsförvaltningen och Funktionsstödsförvaltningen.

Din uppgift är att utföra sedvanliga sjuksköterskeuppgifter på den arbetsplats som du för tillfället bemannar. Som BUMS-sjuksköterska jobbar du dagar, kvällar och helger. Utifrån medarbetarnas egna önskemål kan nätter bli aktuella, men det är inget krav.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska och som känner sig trygg med att arbeta självständigt och att handleda andra. Vi vill att du har några års erfarenhet av yrket och om du tidigare har arbetat inom kommunal verksamhet eller är specialistutbildad distriktssköterska så är detta en fördel. Du är en drivande och lösningsfokuserad person som är van vid att prioritera i dina arbetsuppgifter. Du har ett gott bemötande, bidrar till en god arbetsmiljö och har lätt för att samarbeta. Viktiga ledord för oss att arbeta utifrån är Malmö stads värdegrund: respekt, engagemang och kreativitet.

Vi utformar introduktion och bredvidgång utifrån din individuella kompetens och dina behov.

Information om tjänsten

Anställningsform: Sommarjobb med möjlighet till fast anställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 10
Tillträde: Enligt överenskommelse
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
31 maj 2021
Anställning
Säsongsjobb
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Hälsa & Sjukvård
Hemsida
http://malmo.se

Inga fler liknande jobb tillgängliga