Malmö stad · Publicerad 23 apr 2021

Arbetsuppgifter

Nu söker vi på Tingdammsskolan efter en skolbibliotekarie!

Hos oss på Tingdammsskolan blir du en del av en verksamhet som tydligt jobbar efter att vara en skola för alla. Du bidrar genom att leda och delta i pedagogiska aktiviteter i vårt bibliotek och ute i våra klassrum. Genom att tillämpa din kompetens om läsning, språkutveckling, informationssökning och källkritik kompletterar du våra lärares ämneskunskaper och ämnesdidaktiska kompetens.

För Tingdammsskolan är det viktigt att du delar vår elevsyn och har elevernas utveckling som drivkraft. Biblioteket är en naturlig del av skolans verksamhet och för oss är det en självklarhet att även biblioteket utvärderas i skolans systematiska kvalitetsarbete.

Vårt bibliotek har blivit ”Skolbibliotek i världsklass” två år. Något vi på skolan är väldigt stolta över och fortsätter sträva efter att vara även i framtiden.

Det kommer finnas goda möjligheter till samarbete med andra fackutbildade bibliotekarier eftersom antalet bibliotek och bibliotekarier hela tiden ökar i grundskoleförvaltningen. I Oxie, var Tingdammsskolan ligger, finns det även ett upparbetat nätverk mellan skolbiblioteken och folkbiblioteket att ta del av.

I Malmö stad finns dessutom en mängd gemensamma lärverktyg och strukturer som underlättar ditt arbete som skolbibliotekarie. Bibliotekssystemet är Sierra och alla elever och personal har tillgång till såväl e-böcker som ljudböcker via skolbibliotekskatalogen Skolbibliotek Malmö. Från centralt håll har du också tillgång till gemensamma fortbildningar för skolbibliotekspersonal och ett löpande stöd i ditt arbete.

I övrigt ingår bland annat följande arbetsuppgifter i ditt uppdrag:
  • Stärka elevernas språkliga förmåga och digitala kompetens.
  • Deltagande/drivande av läsfrämjande projekt.
  • Undervisning i informationssökning/-hantering och källkritik.
  • Fortbilda och handleda skolledning och pedagogisk personal.
  • Organisera kulturella aktiviteter.
  • Arbeta för digital och traditionell läsförståelse.
  • Undervisning i MIK (medie- och informationskunnighet
  • Förvärv, gallring, medieplanering och klassificeringsarbete
  • Viss IKT-hantering
Kvalifikationer

Vi söker dig med högskoleexamen som bibliotekarie 180hp, eller kandidatexamen 180hp varav 90hp i huvudämnet biblioteks- och informationsvetenskap. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av arbete som skolbibliotekarie eller annat pedagogiskt arbete inom skola.

För att bli en del av vår verksamhet ser vi att du behöver ha god förmåga till samverkan i skolans alla led och har en nyfikenhet som letar efter förbättringar och nya infallsvinklar.

Du har en god kännedom och vana av skolans styrdokument samt om pedagogik och lärande. Du har en god digital kompetens och har samtidigt en hög media- och informationskunnighet. Vidare har du kännedom om kompensatoriska hjälpmedel och deras funktion sett till att förvärva och bibehålla kunskap.

Om arbetsplatsen

Tingdammsskolan ligger i natursköna Oxie med fantastiska möjligheter som naturslingor, grönområden , samt rymliga och fräscha lokaler. Alldeles intill den stora skolgården finns vårt bibliotek i världsklass, ny idrottshall och fina miljöer som skog, vatten och lekplatser för att stimulera lärandet ytterligare. Nu vill vi förstärka vårt team med pedagoger som vill leda, utveckla och driva vårt fritidshem med elevernas bästa i tanken. Här får du goda förutsättningar att utvecklas och bidra till en kvalitativ undervisning på fritidshemmet. Låter det som något för dig så låter du som något för oss!

Grundskoleförvaltningen - stadens största förvaltning med 80 skolor, 6200 medarbetare och 33 900 elever erbjuder en arbetsplats för alla. Här vill vi växa, utvecklas och utmanas i vårt lärande tillsammans- varje dag. Vi ser till att alla får en god arbetsmiljö och satsar på ledarskap. Tillsammans arbetar vi alla för varje elevs bästa skola!

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka.

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: enligt överenskommelse

Övrigt

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss kontakt med media-säljare, rekryteringssajter och liknande.

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta ovan nämnda kontaktpersoner.
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
7 maj 2021
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Utbildning
Underkategori
Fritidspedagog
Hemsida
http://malmo.se

Inga fler liknande jobb tillgängliga