Malmö stad · Publicerad 16 juli 2020

Arbetsuppgifter

Som skolkurator på Munkhätteskolan verkar du för att eleverna ska få en så god kunskaps- och social utveckling som möjligt. Du bidrar till att skapa miljöer som främjar elevernas närvaro, lärande, utveckling och hälsa och du initierar främjande och förebyggande insatser utifrån en behovsanalys.

I tjänsten som skolkurator på Munkhätteskolan ingår bland annat samtal med individer och elevgrupper. Du kommer också att arbeta för att utveckla trygghet för lärande, stöttning mot måluppfyllelse och föräldrasamverkan.

Som skolkurator hos oss kommer du att ingå i skolans EHT-team och vara tätt knuten till arbetslaget. Denna tjänst har inriktning mot åk F-6.

Kvalifikationer

För att vara aktuell för uppdraget krävs en socionomexamen. Befattningen kräver också två års erfarenhet från socialt arbete med inriktning mot barn och ungdomar. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete som skolkurator. Vi ser med fördel att du har erfarenhet av specialverksamhet och särskola.

Du behöver ha god insikt i skolans mål och arbete och kunna se hur du kan använda din kompetens för att våra elever ska kunna nå målen bättre. Det är viktigt att du har kunskap om andra förvaltningar, samt om praxis och riktlinjer.

Då vi arbetar med att implementera lösningsfokus i skolan behöver du ha erfarenhet av att arbeta med lösningsfokuserade samtal. Du behöver ha gått minst Lösningsfokuserad grundutbildning och haft handledning i lösningsfokuserade samtal. Vi ser det som meriterande att du arbetat i skolan tidigare.

Som person är du kreativ och har en analytisk förmåga. Du är trygg och har förmågan att hantera stressiga situationer. Samarbete är en viktig del i rollen och därför ser vi det som viktigt att du har en mycket god samarbetsförmåga.

Om arbetsplatsen

Munkhätteskolan är en skola med sikte på högre måluppfyllelse och goda samhällsmedborgare. Vi är en F-9 skola med strax över 600 elever. Vi är ca 140 medarbetare som gör Munkhätteskolan till varje elevs bästa skola. Skolan har ett tillitsbaserat ledarskap som ger dig som medarbetare stort ansvar och möjlighet till påverkan i din profession.

Undervisningen genomsyras av ASL, RU och Singaporemodellen. Vi har hög behörighet bland våra lärare och en stor kompetens inom olika områden. Vi lär av varandra och utvecklas systematiskt tillsammans.

Skolan har ett välbemannat elevhälsoteam och vi arbetar förebyggande och hälsofrämjande utifrån en strukturerad modell, EHM, som möjliggör samverkan mellan olika kompetenser och professioner.

Skolan är under de senaste åren totalrenoverad med speciellt fokus på tillgänglighet då enheten Team Munkhättan är en inkluderad del av skolan. Hos oss är alla elever allas elever.

Delta i skapandet av varje elevs bästa skola - du också!

Med respekt, engagemang och kreativitet skapar grundskoleförvaltningen de bästa förutsättningarna för alla medarbetare. Vi arbetar tillsammans i vårt övergripande uppdrag med att ge alla Malmös 30 000 elever samma möjligheter att lyckas och nå goda resultat i skolan. Gör skillnad tillsammans med 5 500 kollegor och var en del av grundskoleförvaltningens positiva utveckling!

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka.

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: 100%
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss kontakt med media-säljare, rekryteringssajter och liknande.

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta ovan nämnda kontaktpersoner.
+ Läs mer om jobbet

Inga fler liknande jobb tillgängliga