Malmö stad · Publicerad 12 juli 2021

Arbetsuppgifter

Vi söker en kurator med stort engagemang för elevers lärande, hälsa och utveckling. Kuratorns uppdrag är att bistå skolan med psykosocial kompetens på samtliga organisatoriska nivåer och att bidra till skolutveckling. I uppdraget ingår också att arbeta för en välfungerande elevhälsa som stödjer elevernas utveckling mot utbildningens mål.

De huvudsakliga arbetsuppgifterna är att:
 • Ha samtal med enskild elev utifrån en skolrelaterad problematik
 • Ha enstaka samtal för bedömning och hänvisning till annan instans
 • Ha samtal i grupp med elever
 • Samverka med elevens vårdnadshavare, skolans personal samt externa myndigheter och verksamheter
 • Handleda och informera skolans personal i psykosociala frågor
 • Delta i skolans elevhälsoteam och bidra med psykosocial kompetens
 • Delta i skolans systematiska kvalitets- och utvecklingsarbete
 • Arbeta med elevernas arbetsmiljö, t ex skolans värdegrund
 • Bidra med kunskap till undervisningen t ex ANDT-s
 • Hantera studieekonomiska frågor
 • Handleda socionomkandidater
 • Dokumentera i kuratorsakt i Prorenata
Kvalifikationer

Vi söker dig som har socionomexamen samt några års erfarenhet från socialt arbete med inriktning barn och ungdomar. Vi ser gärna att du har utbildning i Motiverande samtal och god insikt i skolans mål och styrdokument. Tidigare erfarenhet av arbete som skolkurator är meriterande, likaså tidigare arbete inom socialtjänsten med barn och ungdomar.

Arbetet förutsätter att du är trygg i din yrkesroll, kan arbeta självständigt, är initiativrik och har en god förmåga att se möjligheter i olika situationer. Som person har du ett bra bemötande samt en god förmåga att planera och prioritera ditt arbete. Du har en god samarbetsförmåga och intresse av att arbeta tillsammans i team med olika yrkeskategorier. Ditt förhållningssätt är relationellt, salutogent och inriktat mot att arbeta hälsofrämjande och förebyggande. Du är flexibel, lyhörd och har lätt för att skapa förtroende och goda relationer till elever, vårdnadshavare och kollegor samt externa samarbetspartners.

Tjänsten förutsätter att du behärskar svenska väl i både tal och skrift samt har en god digital förmåga.

I tjänsten ingår:
 • Professionsspecifik introduktion
 • Regelbundna nätverksträffar för kollegialt lärande, erfarenhetsutbyte, fortbildning och information
 • Deltagande i professionsspecifikt kvalitets- och utvecklingsarbete - Fortlöpande professionsspecifikt stöd från samordnade kurator
För skolkurator erbjuds regelbunden extern handledning.

Om arbetsplatsen

S:t Petri skola finns i en gammal vacker byggnad med mycket liv, mitt i Malmö. Skolan har cirka 840 elever och vi erbjuder utbildningar inom naturvetenskapsprogrammet och samhällsvetenskapsprogrammet som ger djupa kunskaper, håller hög kvalitet och ger utomordentligt god förberedelse för högre studier. Det möjliggörs bl.a. genom att lärarna ingår i ett systematiskt kollegialt lärande. Skolan har ett brett internationellt perspektiv och samverkar med skolor och organisationer i olika länder.

Vi arbetar för att visa att varje elev är betydelsefull. Detta gör vi bland annat genom att arbeta tillsammans med en aktiv elevkår och elevskyddsombuden och med alla de utskott som elever på skolan har startat och driver.”

Vill du veta mer om oss? Besök: stpetriskola.malmo.se/

Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen är en av tre skolförvaltningar i Malmö stad. Vi ansvarar för utveckling och genomförande av gymnasieskola och vuxenutbildning. Idag är vi 1600 medarbetare och vi finns i hela Malmö. Vi arbetar för att ungdomar och vuxna ska nå målen för sin utbildning och bli aktiva i vårt samhälle. Vi finns för att skapa bästa möjliga förutsättningar för Malmöborna att kunna växa genom livslångt lärande.

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Deltid, 75%
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt

Enligt skollagen krävs utdrag ur polisens belastningsregister innan anställning inom gymnasieskola och gymnasiesärskola. Du beställer utdraget via Polisens hemsida på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/

Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Det innebär att vi inte behandlar din jobbansökan konfidentiellt. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss kontakt med media-säljare, rekryteringssajter och liknande.

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta nämnda kontaktpersoner.
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
8 aug 2021
Omfattning
Deltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Utbildning
Hemsida
http://malmo.se

Inga fler liknande jobb tillgängliga