Malmö stad · Publicerad 31 mars 2021

Arbetsuppgifter

Nu söker vi en skolsköterska riktat mot åk 5-9 till Värner Rydénskolan. Vi söker dig med stort engagemang, driv och tro på att varje elev bär på möjligheten att lyckas. Hos oss får du möjlighet att arbeta tillsammans med ytterligare en skolsköterska i nära samarbete med skolledning och kollegorna i skolans elevhälsoteam. Vårt elevhälsoteam består av två skolsköterskor, två specialpedagoger, två logopeder, två kuratorer samt skolpsykolog och skolläkare.

Du ingår också i förvaltningens övergripande organisation av skolsköterskor med ett stort nätverk av kollegor. Där leds du av en verksamhetschef och det finns tillgång till centralt stöd och en god introduktion i ditt uppdrag.

Som skolsköterska arbetar du inom medicinsk elevhälsa utifrån gällande lagstiftning. Som skolsköterskan verkar du för att eleverna ska få en så god utveckling som möjligt genom att skapa miljöer som främjar elevernas lärande, utveckling och hälsa. Du arbetar självständigt utifrån gällande lagstiftning och riktlinjer.

I ditt uppdrag som skolsköterska ingår bland annat:
  • Arbeta hälsofrämjande och förebyggande
  • Genomföra vaccinationsprogram
  • Organisera skolläkarmottagning
  • Följa basprogrammet enligt lagstiftning
  • Utföra enklare sjukvårdsinsatser
  • Dokumentation i digitala verktyg
Om du har fler frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rektor Ingela Svahn eller verksamhetschef/MLA Anna Olin.

Kvalifikationer

Vi söker dig som redan arbetar som skolsköterska eller som vill utvecklas vidare i din profession som sjuksköterska. Du är legitimerad sjuksköterska med specialistutbildning till barnsjuksköterska, distriktssköterska eller skolsköterska.

Du behöver ha minst två års erfarenhet som sjuksköterska och det är meriterande om du redan har erfarenhet av arbete som skolsköterska. Det är också meriterande om du har erfarenhet av hälsofrämjande arbete med barn och unga.

Som person är du strukturerad och organiserad i ditt arbete samt ansvarstagande och trygg i din roll.

Välkommen med din ansökan!

Om arbetsplatsen

Som skolsköterska lyder du under ett dubbelt ledarskap. Du är dels anställd av rektor ute på skolan men har också en central verksamhetschef enligt HSL som är Medicinskt ledningsansvarig. Du har ett tätt samarbete mot båda cheferna, vilka svarar för att du får en bra introduktion och fortlöpande stöd för dig i din tjänst. Som skolsköterska hos oss i Malmö stad ingår du i nätverk tillsammans med övriga skolsköterskor på våra skolor runtom i stan. I nätverket ses ni regelbundet och har årligen gemensam fortbildning kring aktuella ämnen.

Värner Rydénskolan är en tvåparallellig F-9-skola med ca 500 elever. Vi är en resursstark och välorganiserad skola med ett tydligt fokus på våra elevers utveckling och lärande. Vi bygger vår verksamhet på gemensamt ansvar, delaktighet, samarbete och konstruktiv kommunikation. Här finns goda möjligheter att vara med och ta ansvar för och utveckla vårt hälsofrämjande arbete som är en viktig del av vårt uppdrag.

På Värner Rydénskolan tar vi tillsammans ansvar för att vår skola är en bra plats att vara på - för elever, vårdnadshavare och kollegor.

Delta i skapandet av varje elevs bästa skola - du också!

Grundskoleförvaltningen - stadens största förvaltning med 80 skolor, 6200 medarbetare och 33 900 elever erbjuder en arbetsplats för alla. Här vill vi växa, utvecklas och utmanas i vårt lärande tillsammans- varje dag. Vi ser till att alla får en god arbetsmiljö och satsar på ledarskap. Tillsammans arbetar vi alla för varje elevs bästa skola!

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka.

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: 80%
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse

Intervjuer för tjänsten kommer hållas 19/4.

Övrigt

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss kontakt med media-säljare, rekryteringssajter och liknande.

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta ovan nämnda kontaktpersoner.
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
Idag
Omfattning
Deltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Utbildning
Underkategori
Fritidspedagog
Hemsida
http://malmo.se

Inga fler liknande jobb tillgängliga