Malmö stad · Publicerad 15 sept 2020

Arbetsuppgifter

Som socialpedagog på Lorensborgsskolan och i SU-grupp autismverksamheten arbetar du både strategiskt och operativt. Du är en sammanhållande länk vid inskrivning av nya elever och deltar i tjänstemannamöte samt håller i vidare kontakt med vårdnadshavare för att boka in besök samt planera för startdatum. En stor del av tjänsten är förlagd i barngrupp.

I din roll samverkar och samordnar kontakter med externa aktörer som t ex HAB och socialtjänst samt följer upp att de kontakter som behöver tas utifrån elevens behov görs.

Du följer upp att varje elev har en pedagogisk kartläggning och handlingsplan kopplad till den. Du kan även ansvara för att genomföra elevdelen och vårdnadshavardelen av den pedagogiska kartläggningen samt tillser att den genomförs i sin helhet och följs upp varje månad med tillhörande handlingsplan SEP.

Du samverkar med övriga yrkeskategorier i SU-gruppen och deltar i möten med skolledning för att utveckla och säkerställa att verksamheten möter elevernas behov optimalt

Kvalifikationer

Vi söker dig som har eftergymnasial utbildning till socialpedagog på folkhögskole-/yrkeshögskole-/kvalificerad yrkesutbildningsnivå eller högskolenivå. Vi ser det som meriterande om du har utbildning och erfarenhet kring elever med autism. Har du erfarenhet av arbete med barn, gärna i skola, är det meriterande.

För tjänsten ser vi gärna att du har erfarenhet av genomförande av pedagogisk kartläggning samt erfarenhet av samarbete med externa aktörer så som habilitering och socialtjänst.

Om arbetsplatsen

På Lorensborgsskolan arbetar vi för att varje enskild elev utvecklar sitt personliga ledarskap så att de med framgång och utifrån sitt bästa jag får en positiv och utvecklande skolgång och i framtiden ett positivt och utvecklande yrkesliv. Vi arbetar för ett starkt ledarskap på vår skola, i varje klassrum, i varje medarbetare och i varje elev. Våra förväntningar bygger på en tro att varje enskild individ kan påverka sitt liv i en positiv riktning genom enkla handlingar i vardagen.

Detta gör vi genom formativt arbete så att varje elev förstår nuläge såväl som nästa steg. Vi använder oss av Tydliga Utmanande och Rimliga mål. Vi använder digitala verktyg för att få ett förädlingsvärde i undervisningen, för att föra in skolan i hemmet, för en ökad transparens och för att få en rimlig arbetsbelastning. Vi delar framgångar och utmaningar med varandra för att nå nya insikter och lärdomar, vi delar med oss av vår klassrumspraktik och våra planeringar och utmanar varandra i vardagen.

Vi utövar ledarskap genom att ha höga förväntningar på varandra, genom att visa omtanke om och respekt för alla vi möter under skoldagen och genom att ta ansvar för vår gemensamma arbetsmiljö. Vi känner tillit till varandra och till att vår läroplan kommer att vägleda oss i vårt arbete.

Lorensborgsskolan är en grundskola för elever från förskoleklass till årskurs 6. Skolan ligger i centrala Malmö med närhet till Stadion och Pildammsparken. Vi har specialverksamheter; förberedelseklass, synverksamhet och Su autism.

Delta i skapandet av varje elevs bästa skola - du också!

Med respekt, engagemang och kreativitet skapar grundskoleförvaltningen de bästa förutsättningarna för alla medarbetare. Vi arbetar tillsammans i vårt övergripande uppdrag med att ge alla Malmös 30 000 elever samma möjligheter att lyckas och nå goda resultat i skolan. Gör skillnad tillsammans med 5 500 kollegor och var en del av grundskoleförvaltningens positiva utveckling!

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka.

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: 100%
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss kontakt med media-säljare, rekryteringssajter och liknande.

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta ovan nämnda kontaktpersoner.
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
28 sept 2020
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Hemsida
http://malmo.se

Inga fler liknande jobb tillgängliga