Malmö stad · Publicerad 26 apr 2021

Arbetsuppgifter

I rollen som socialrådgivare kommer du att erbjuda lättillgängliga råd- och stödsamtal till enskilda individer, par och familjer, det är behoven som styr. Samverkan med andra interna och externa kontakter kring familjen är en viktig del av uppdraget.

Genom Barn -och föräldrastödet erbjuds föräldrarna och barnen stöd under en kortare period men om behovet kvarstår så hänvisas de vidare till annan instans. Vanligt förekommande är att individerna tar kontakt själva eller att kontakten förmedlas via t.ex. socialtjänstens mottag, skolor, förskolor och BHV.

Kvalifikationer

Du har socionomexamen eller annan likvärdig utbildning som arbetsgivaren bedömer lämplig samt erfarenhet av psykosocialt förändringsarbete.

Vi ser gärna sökande med flerårig erfarenhet av arbete med målgruppen föräldrar med barn 0 - 18 år och erfarenhet av enskilda samtal med barn och ungdomar.

Som person är du lyhörd, självgående och tar ansvar för dina arbetsuppgifter. Du har god empatisk förmåga, är relationsskapande och har en god förmåga att samarbeta.

I rollen krävs att du har en god stresstålighet, är strukturerad, kommunikativ samt initiativtagande. Du har även en naturlig förmåga att skapa engagemang och delaktighet.

Du behöver ha grundläggande datorkunskaper och goda kunskaper i svenska i tal och skrift. Har du övriga språkkunskaper utöver svenska är det meriterande.

Om arbetsplatsen

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Vid Sveriges största arbetsmarknads- och socialförvaltning jobbar 2500 medarbetare varje dag för att stärka Malmöbor. Tillsammans med Malmöborna vill vi öka möjligheterna till egen försörjning, minska hemlöshet, bidra till att barn och unga ska få bra uppväxtvillkor och verka för att nyanlända ska få goda förutsättningar. Det är ett viktigt och roligt arbete, men långt ifrån enkelt. Sök jobb hos oss, du kommer att göra skillnad.

Verksamhetsområde Individ och Familj är indelad i två avdelningar med olika uppdrag och fokusområden. Dessa områden är insats och utredning. Vi har inom organisationen satsat mycket på vår arbetsmiljö där vi bland annat utökat antalet medarbetare i flera positioner och omorganiserat för att skapa ännu bättre arbetsförhållande med ett närmare ledarskap. Tillsammans fortsätter vi vårt påbörjade arbete med att forma framtidens socialtjänst.

Barn- och föräldrastödet är en del av IFO Insats, Enheten för Förebyggande och tidigt stöd.

Barn- och föräldrastödet är en biståndslös insats och vänder sig till föräldrar samt barn och ungdomar 0 - 18 år i Malmö stad.

Teamet erbjuder:
  • Råd- och stödsamtal till enskilda individer, par och familjer
  • Föräldrastödsprogram i grupp eller individuellt
  • Barngrupper
  • Kortare, frivilliga kontakter utan dokumentation
Teamet består idag av sju socialrådgivare med lång erfarenhet av socialt arbete. Efterfrågan för förebyggande, tidiga och biståndslösa insatser ökar och därför söker vi nu två nya medarbetare till vårt nystartade Barn-och föräldrastödsteam.

Vill du jobba på en arbetsplats med hög kompetens, ett bra arbetsklimat, med stort engagemang och mycket humor? Tveka inte att söka!

Vi erbjuder dig som anställd introduktionsprogram inom verksamheten, kontinuerlig extern handledning samt friskvårdsbidrag. Du deltar också kontinuerligt i övrig kompetensutveckling såsom föreläsningar och utbildning.

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 2
Tillträde: Snarast enligt överenskommelse

Övrigt

Vi tillämpar löpande urval och den första intervjuomgången planerar vi att hålla v. 20 (17/5 e.m, 18/5 f.m, 19/5 hela dagen, 20/5 e.m). Vi är därför tacksamma om du som är intresserad av tjänsten så långt det är möjligt försöker vara tillgänglig dessa dagar.

Innan anställning erbjuds behöver du visa upp examensbevis från socionomutbildning alternativt likvärdig utbildning, id-handling samt utdrag ur belastnings- och misstankeregister.

Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Det innebär att vi inte behandlar din jobbansökan konfidentiellt. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta nämnda kontaktpersoner.
+ Läs mer om jobbet

Inga fler liknande jobb tillgängliga