Malmö stad · Publicerad 20 juli 2020

Arbetsuppgifter

Det huvudsakliga uppdraget inom Barn och familj - Myndighet är att utreda barnets situation, göra bedömningar enligt SoL och LVU samt att genomföra uppföljningar enligt BBIC (Barnets behov i centrum). I utrednings- och uppföljningsarbetet ingår samverkan med barnets nätverk, till exempel förskola och skola, hälso- och sjukvård, BUP, polis och andra myndigheter samt att kunna motivera och stimulera enskilda individer och familjer till förändring.

Arbetet innebär ett kvalificerat utrednings- och uppföljningsarbete, som präglas av ett gott bemötande, välgrundade beslut och hög rättssäkerhet och innebär stor variation och omväxling. Inom enheten värdesätter vi barn och föräldrars synpunkter och åsikter och vi arbetar för att barn och ungdomar ska vara delaktiga i sina utredningar och uppföljningar.

Arbetet innebär problemlösning av komplexa och sammansatta problem och styrs av lagstiftning, riktlinjer och praxis, samt innefattar myndighetsutövning och dokumentation.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har socionomexamen och ett genuint intresse för att arbeta med målgruppen barn och familj samt har erfarenhet av socialt arbete efter avslutad socionomutbildning. Du bör ha minst 3 års kvalificerad erfarenhet av arbete med barn och unga och utredningsarbete enligt Socialtjänstlagen samt Lag med särskilda bestämmelser om vård och unga.

Tidigare erfarenhet av arbete med ensamkommande barn eller dokumenterad fortbildning inom området barn och familj är meriterande samt erfarenhet av myndighetsutövning inom socialtjänsten. Om du dessutom besitter kunskap om eller har erfarenhet av BBIC, MI eller Procapita kommer det att underlätta ditt arbete och ses som en fördel.

I arbetet kommer du att träffa människor med olika erfarenheter och historia. Det är därför viktigt att du är lyhörd och kan lyssna in personer du möter för att skapa god kontakt. Du förstår och förmår även att förmedla information till både familjehemmen och till det enskilda barnet. Du har förmåga och kunskap att utreda och göra bedömningar samt att lösa komplexa och sammansatta problem.

Eftersom arbetet innebär mycket dokumentation ställs höga krav på administrativ förmåga samt förmåga att uttrycka dig väl i svenska språket, såväl i tal som i skrift, samt goda datorkunskaper. B-körkort är meriterande.

Om arbetsplatsen

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Vid Sveriges största arbetsmarknads- och socialförvaltning jobbar 2500 medarbetare varje dag för att stärka Malmöbor. Tillsammans med Malmöborna vill vi öka möjligheterna till egen försörjning, minska hemlöshet, bidra till att barn och unga ska få bra uppväxtvillkor och verka för att nyanlända ska få goda förutsättningar. Det är ett viktigt och roligt arbete, men långt ifrån enkelt. Sök jobb hos oss, du kommer att göra skillnad.

Verksamhetsområde Individ och Familj, Familjevården, består av två enheter, varav vår sektion, Ensamkommande/Jour, som arbetar mot placerade ensamkommande barn och unga samt med jour och familjehem, nu söker två vikarier med anledning av föräldraledighet.

Hos oss erbjuds du en arbetsplats som kännetecknas av god stämning, bra sammanhållning och att vi som kollegor stöttar varandra. Vi är stolta över våra medarbetares kunskap, professionalitet och engagemang och vi chefer jobbar aktivt med att försöka skapa en kultur som tillåter våra medarbetare utvecklas i en god arbetsmiljö. Du erbjuds introduktion, intern och extern handledning, metodutveckling, friskvårdsbidrag, flexibel arbetstid och möjlighet till semesterväxling. Vi sitter i lokaler på Eriksfältsgatan 28 A.

Information om tjänsten

Anställningsform: Tidsbegränsade anställningar (ca 1 år)
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 2
Tillträde: Omgående eller enligt överenskommelse

Övrigt

Vid anställningsintervju vill vi att du visar examensbevis från socionomutbildning samt tar med kontaktuppgifter till två referenspersoner (helst chefer). Sökande som erbjuds anställning är skyldig att lämna registerutdrag ur belastningsregister samt giltig id-handling (nationellt id-kort eller pass).

Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Det innebär att vi inte behandlar din jobbansökan konfidentiellt. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök. Har du några frågor gällande tjänsterna kontakta nämnda kontaktpersoner.
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
16 aug 2020
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Underkategori
Socionom
Hemsida
http://malmo.se

Inga fler liknande jobb tillgängliga