Malmö stad · Publicerad 14 jan 2020

Arbetsuppgifter

Som socialsekreterare i Mottaget gör du första bedömningen om områdestillhörighet, genomför telefonutredningar, fyller i ett första underlag, fattar beslut om att inleda utredningar och bokar in nya klienter på nybesök. Kontakten med medborgare sker genom rådgivande och utredande samtal per telefon. Vi arbetar efter fastställda processer och rutiner som ständigt utvärderas och förbättras.

Vår målsättning är ett kvalificerat utredningsarbete som präglas av bra bemötande, välgrundade beslut och hög rättssäkerhet. Det är ett roligt arbete med stor omväxling, olika uppdrag och många kontakter som ger en stor variation av arbetsuppgifter varje dag. Arbetet kräver relativt hög grad av självständighet inom lagstiftning, riktlinjer och praxis samt förmåga att hantera även akut uppstådda situationer.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad socionom och som har aktuell erfarenhet av arbete med ekonomiskt bistånd. Vi ser även gärna att du har tidigare erfarenhet av arbete i Mottag. Meriterande är även om du har utbildning i MI och/eller LEAN samt tidigare erfarenhet av arbete i Lifecare. I arbetet ingår mycket skriftlig presentation och skriftlig och muntlig kontakt med andra människor. Vi vill därför att du är välformulerad i både tal och skrift i det svenska språket.

För att bli framgångsrik i den aktuella tjänsten är samarbetsförmåga en grundförutsättning. Vi arbetar nära i teamet och hjälps åt och stöttar varandra i det dagliga arbetet. I arbetet kommer du även att träffa på människor med olika erfarenheter och historia. Det är därför viktigt att du är lyhörd och kan lyssna in personen du möter för att skapa god kontakt.

Arbetet präglas även av föränderlighet och det är därför viktigt att du är flexibel och lätt kan förhålla dig till ändrade omständigheter. Du är lugn, stabil och har förmågan att fokusera på rätt saker och behålla ett realistiskt perspektiv även vid hög arbetsbelastning. Du planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt, och har förmågan att fatta beslut och agera utifrån dessa trots stundtals begränsad information eller svåra omständigheter.

Om arbetsplatsen

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Vid Sveriges största arbetsmarknads- och socialförvaltning jobbar 2500 medarbetare varje dag för att stärka Malmöbor. Tillsammans med Malmöborna vill vi öka möjligheterna till egen försörjning, minska hemlöshet, bidra till att barn och unga ska få bra uppväxtvillkor och verka för att nyanlända ska få goda förutsättningar. Det är ett viktigt och roligt arbete, men långt ifrån enkelt. Sök jobb hos oss, du kommer att göra skillnad.

Socialtjänsten i område Norr är indelad i fyra enheter; en enhet för vuxna, en enhet för ekonomiskt bistånd samt två enheter för barn och familj. Enheten för Ekonomiskt bistånd består i sin tur av fem olika sektioner med inriktning Administration, Mottag/Hela familjen/Ungdom, Arbetsmarknad, Rehab samt Malmökraften.

Enheten för ekonomiskt bistånd består av medarbetare med stort engagemang och med klienten i fokus. Vi är stolta över våra medarbetares kunskap, professionalitet och engagemang och vi jobbar aktivt med att försöka skapa en kultur som tillåter våra medarbetare att utvecklas. Vi arbetar för att ha en bra stämning, goda skratt, utmaningar, nära ledarskap och stöttande kollegor - det som ger positiv energi och god arbetsmiljö på jobbet.

Våra nyrenoverade lokaler ligger på Sallerupsvägen, nära Värnhem med utmärkta pendlingsmöjligheter och med ett stort utbud av affärer och restauranger.

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse

Kontakt
  • Marta Bryngelsson, Sektionschef, 073-368 89 84
Fackliga företrädare
  • Vision, Malmöavdelningen 040-30 48 30
  • SSR, Malmökansliet 040-34 51 14
Övrigt

Om du har sökt tjänster i Malmö stad tidigare så kanske du märker att du till denna tjänst söker på ett nytt sätt, via ett nytt rekryteringssystem. Vi byter rekryteringssystem för att det ska vara enklare för dig att söka våra tjänster. Om du har sökt i vårt tidigare system Visma Recruit, och vill återanvända din ansökan i denna rekrytering, kan du logga in på ditt konto i Visma Recruit och ladda ner ditt tidigare CV och personliga brev.

Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Det innebär att vi inte behandlar din jobbansökan konfidentiellt. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss kontakt med media-säljare, rekryteringssajter och liknande.

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta nämnda kontaktpersoner.
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
28 jan 2020
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Underkategori
Socionom
Hemsida
http://malmo.se

Inga fler liknande jobb tillgängliga