Malmö stad · Publicerad 3 maj 2021

Arbetsuppgifter

Till en av våra enheter för ekonomiskt bistånd med adress Von Troils väg 1, söker vi nu socialsekreterare. Dessa tjänster kommer att vara placerade inom de sektioner som arbetar med klienter som befinner sig nära arbetsmarknaden respektive den målgrupp vi kallar unga vuxna och som utgörs av klienter mellan 18-29 år.

Det huvudsakliga uppdraget som socialsekreterare inom Ekonomiskt bistånd är att stötta, motivera och utreda individers förutsättningar i deras väg mot självförsörjning och under tiden handlägga rätten till ekonomiskt bistånd enligt Socialtjänstlagen. I rollen ingår återkommande kontakter med både enskilda individer och interna och externa samverkansaktörer. Du kommer att ha ett mycket nära klientnära arbete och du träffar dina klienter regelbundet varje månad.

Vår målsättning är ett kvalificerat utredningsarbete som präglas av bra bemötande, välgrundade beslut och hög rättssäkerhet. Det är ett roligt arbete med stor omväxling, olika uppdrag och många kontakter som ger en stor variation av arbetsuppgifter varje dag. Arbetet kräver relativt hög grad av självständighet när det gäller att exempelvis tolka aktuell lagstiftning, riktlinjer och praxis samt en god förmåga att hantera akut uppstådda situationer. På enheten finns dock förste socialsekreterare, som tillsammans med din chef, handleder och stödjer dig i ditt dagliga arbete.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad socionom. Du bör även ha minst 1 års sammanhängande arbetslivserfarenhet samt erfarenhet inom myndighetsutövning och/eller socialt arbete (från arbete eller kandidatperiod under studierna). Vi ser gärna att du har erfarenhet av samarbete med andra aktörer, bl.a. genom nätverksmöten och SIP. Erfarenhet från arbete som inneburit nära klientarbete och tidigare erfarenhet av arbete inom ekonomiskt bistånd är meriterande. Erfarenhet av arbete i Lifecare och utbildning/erfarenhet av arbete enligt MI är meriterande. Arbetet kräver goda datorkunskaper samt god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift i det svenska språket.

Vi vill att du som söker har ett intresse och en vilja att arbeta med målgrupper där det finns en bredd i klienternas utgångsläge och situation. För tjänsten på sektionen Unga Vuxna söker vi särskilt dig som uppskattar en rörlighet som är typisk för målgruppen och kan hantera en flexibilitet då kontakterna här kan vara mer kortvariga och intensiva.

Vi vill vi att du har ett stort engagemang för socialt arbete, ett genuint intresse för sociala samhällsfrågor och tycker att mötet med klienter är viktigt för att skapa ett gott socialt arbete. Du har ett gott bemötande och en god samarbetsförmåga och visar intresse och förståelse för andra människor och har lätt för att skapa och bevara goda relationer. Vi vill också att du som söker har:
  • god förmåga att ta ansvar, arbeta självständigt och fatta beslut i ditt arbete och är initiativtagande och ser till att uppgifter blir utförda inom den uppsatta tidsramen
  • är trygg i dig själv och har förmågan att hantera krav och motgångar i arbetet och en god förmåga att hålla dina känslor under kontroll i mer pressade situationer som kan uppstå i arbetet
  • har förmågan att självständigt planera, organisera och prioritera ditt arbete. Du utnyttjar din tid effektivt och kan sätta upp och håller deadlines
  • har ett tydligt klientfokus och resultatinriktad i ditt arbete
Om arbetsplatsen

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Vid Sveriges största arbetsmarknads- och socialförvaltning jobbar 2500 medarbetare varje dag för att stärka Malmöbor. Tillsammans med Malmöborna vill vi öka möjligheterna till egen försörjning, minska hemlöshet, bidra till att barn och unga ska få bra uppväxtvillkor och verka för att nyanlända ska få goda förutsättningar. Det är ett viktigt och roligt arbete, men långt ifrån enkelt. Sök jobb hos oss, du kommer att göra skillnad.

Vi arbetar för att ha en bra stämning på arbetsplatsen, goda skratt, utmaningar, nära ledarskap och stöttande kollegor; det som ger positiv energi på jobbet. Vi mycket stolta över vår verksamhet och det vi åstadkommer. Som anställd hos oss erbjuds du introduktion, intern och extern handledning, metodutveckling, friskvårdsbidrag, flexibel arbetstid och möjlighet till semesterväxling.

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidare samt vikariat
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1-2 tillsvidaretjänster, 1 vikariat
Tillträde för tillsvidaretjänst: augusti 2021 eller enligt överenskommelse.
Tillträde för vikariat: 23 augusti 2021 alt. enligt överenskommelse. Vikariatet löper till och med 31 maj 2022.

Övrigt

I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval och intervjuer. Vid intervju kommer du att ombedjas att visa giltigt ID samt en kopia på examensbevis.

Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Det innebär att vi inte behandlar din jobbansökan konfidentiellt. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta nämnda kontaktpersoner.
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
13 maj 2021
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi
Hemsida
http://malmo.se

Inga fler liknande jobb tillgängliga