Malmö stad · Publicerad 7 nov 2019

Arbetsuppgifter

Vi söker nu socialsekreterare till barnsektionen inom Enheten Barn- och Familj hos vår Socialtjänst Väster. Arbetsgruppen består idag av 14 socialsekreterare där alla är engagerade i sitt arbete med barnets bästa i fokus och en sektionschef som bedriver ett nära ledarskap och ger kontinuerlig handledning och stöd i ärenden. I barnsektionen finns även en förste socialsekreterare.

Som utredande socialsekreterare för barn och unga (0-12 år) inom socialtjänst Väster arbetar du med att utreda barns behov av insatser. Utredningarna sker enligt SoL och LVU, vilket innebär att särskilt se till barnets bästa. Som utredande socialsekreterare kommer ditt huvudsakliga uppdrag vara att bedriva utredningar samt att genomföra uppföljningar och omprövningar av bistånd enligt Barns behov i centrum (BBIC). I utredningsarbetet ingår också samverkan med barnets nätverk och att bedriva motivationsarbete med familjen.

Vi lägger stor vikt vid barn och ungdomar och vill öka deras delaktighet. I sektionen arbetar vi kontinuerligt för att utveckla och förbättra utredningsarbetet. Hos oss arbetar man alltid två i utredningen. Vi har ett nära samarbete med både interna och externa samarbetsparters.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har socionomexamen och ett genuint intresse för att arbeta med målgruppen barn och familj. Du bör ha minst 3 års erfarenhet av socialt arbete efter din examen. Har du erfarenhet av socialt arbete rörande barn och unga, myndighetsutövning enligt SoL och LVU eller dokumenterad fortbildning inom området barn och familj är det meriterande. Om du dessutom besitter kunskap om eller har erfarenhet av BBIC, MI, Signs of Safety eller Procapita kommer det att underlätta ditt arbete.

Arbetet ställer krav på din förmåga att skapa och underhålla relationer till barn och unga, deras familjer samt till våra olika samarbetspartners. Du har lätt för att samarbeta, har god empatisk förmåga och förhåller dig enkelt till nya omständigheter. Att ta ansvar för dina arbetsuppgifter ser du som en självklarhet. Vidare ser vi gärna att du arbetar bra med komplexa frågor och har ett konstruktivt och lösningsfokuserat förhållningssätt. Du behåller ett realistiskt perspektiv på situationer och fokuserar på rätt saker.

Då arbetet till stor del innefattar kommunikation och dokumentation, är det ett krav att du kan uttrycka dig väl i svenska språket i såväl tal som skrift. Kunskaper i andra språk än svenska är meriterande, liksom erfarenhet av att arbeta i verksamhetssystemet ProCapita. Körkort för manuellt växlad bil är önskvärt.

Om arbetsplatsen

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Vid Sveriges största arbetsmarknads- och socialförvaltning jobbar 2500 medarbetare varje dag för att stärka Malmöbor. Tillsammans med Malmöborna vill vi öka möjligheterna till egen försörjning, minska hemlöshet, bidra till att barn och unga ska få bra uppväxtvillkor och verka för att nyanlända ska få goda förutsättningar. Det är ett viktigt och roligt arbete, men långt ifrån enkelt. Sök jobb hos oss, du kommer att göra skillnad.

Socialtjänst Väster omfattar försörjningsstöd, barn- och ungdomsvård, missbruk- och beroendevård samt hemlöshet. Hos oss arbetar cirka 150 medarbetare med hög kompetens och stort engagemang för socialt arbete. Vi arbetar aktivt med att skapa en god arbetsmiljö och en kultur som tillåter våra medarbetare att utvecklas.

Vi arbetar med att utveckla ett nära ledarskap för att möta framtidens utmaningar och skapa en attraktiv arbetsplats. Närhet och engagemang i arbetet med Malmöborna är vår ledstjärna i detta arbete. Tillsammans med arbetskamraterna i sektionen har du både intern och extern handledning. Du har också flexibel arbetstid och friskvårdsbidrag.

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Tillträde: Snarast, enligt överenskommelse
Antal tjänster: 1 tillsvidare och eventuellt 1-2 vikariat

Kontakt

Ida Cederfeldt, Sektionschef, 040-34 54 76

Fackliga företrädare

Miriam Kalin, SSR, 040-345402

Amina Aweidah, Vision, 0708-630637

Övrigt

Vid anställningsintervju vill vi att du visar examensbevis från socionomutbildning. Sökande som erbjuds anställning är skyldig att lämna registerutdrag ur belastningsregister. Sökande som inte lämnat eller uppvisat giltigt registerutdrag kommer inte anställas.

Om du har sökt tjänster i Malmö stad tidigare så kanske du märker att du till denna tjänst söker på ett nytt sätt, via ett nytt rekryteringssystem. Vi byter rekryteringssystem för att det ska vara enklare för dig att söka våra tjänster. Om du har sökt i vårt tidigare system Visma Recruit, och vill återanvända din ansökan i denna rekrytering kan du logga in på ditt konto i Visma Recruit och ladda ner ditt tidigare CV och personliga brev.

Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Det innebär att vi inte behandlar din jobbansökan konfidentiellt. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss kontakt med media-säljare, rekryteringssajter och liknande.

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta nämnda kontaktpersoner.
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
20 nov 2019
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Övrigt
Hemsida
http://malmo.se

Inga fler liknande jobb tillgängliga