Malmö stad · Publicerad 26 apr 2021

Arbetsuppgifter

Som socialsekreterare i Enheten Mottagsteam för strukturell hemlöshet arbetar du med att göra bedömningar och ta ställning till akuta åtgärder i ärenden, vad avser hemlöshet.

Huvuduppgiften i teamet är att löpande följa upp och fatta beslut samt arbeta motiverande för att lotsa den sökande rätt, informera om kommunens möjligheter att ge stöd och hjälp och den enskildes rättigheter. Allt detta utifrån kommunenens yttersta ansvar. Du utreder individuella behov samt den sökandes rätt till bistånd för boende enligt 4 Kap 1§ och 2 § Socialtjänstlagen enligt gällande lagstiftning, riktlinjer och praxis. Du handlägger ansökningar om nödbistånd till boende, som efter bedömning i mottaget lotsats vidare till vårt team av socialsekreterare som arbetar med nödbistånd.

Som socialsekreterare i sektionen har du en nära samverkan med övriga kollegor på boendeenenheten samt andra sektioner inom Enheten Mottag och andra enheter i förvaltningen för att erbjuda klienten ett professionellt bemötande. Du samverkar även mycket med andra myndigheter och verksamheter, som till exempel sjukvården. Mycket av arbetet består av kontakt med enskilda, både per telefon och vid besök. Vidare så arbetar du tillsammans med kollegor för att utveckla metoder och arbetssätt.

Kvalifikationer

Vi söker dig med socionomexamen som har tidigare erfarenhet av socialt arbete. Har du tidigare erfarenhet av arbete med boendeproblematik och erfarenhet av arbete i Procapita är det meriterande. Då arbetet innefattar många samtal och mycket arbete med skriftliga beslut är det viktigt att du kan formulera dig väl på svenska i både tal och skrift.

Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av myndighetsarbete inom socialtjänsten samt utbildning inom MI. Det är även meriterande om du har tidigare erfarenhet av Mina planer.

Som person ser vi att du som söker är serviceinriktad, kommunikativ och har en väl utvecklad samarbetsförmåga. Du arbetar för en god teamanda och tycker att det är viktigt att hjälpas åt och ha roligt tillsammans på arbetet. Arbetet i enheten kräver även att du kan planera och organisera ditt arbete effektivt, samtidigt som du besitter en flexibilitet som gör att du vid behov kan prioritera om bland dina arbetsuppgifter för att hantera plötsligt uppkomna situationer. Vidare är du även bekväm med att ta initiativ, fatta beslut och kommer gärna med nya förslag och idéer. Tempot och arbetsmängden varierar från dag till dag vilket du behöver vara bekväm med.

Vi söker dig som är positiv och ödmjuk med stort intresse för den aktuella målgruppen. Du har en god förståelse för kommunen som organisation och du delar Malmö Stads värdegrund.

Om arbetsplatsen

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Vid Sveriges största arbetsmarknads- och socialförvaltning jobbar 2700 medarbetare varje dag för att stärka Malmöbor. Tillsammans med Malmöborna vill vi öka möjligheterna till egen försörjning, minska hemlöshet, bidra till att barn och unga ska få bra uppväxtvillkor och verka för att nyanlända ska få goda förutsättningar. Det är ett viktigt och roligt arbete, men långt ifrån enkelt. Sök jobb hos oss, du kommer att göra skillnad.

Tjänsten ingår i sektion 1 i den nya Enheten Mottag som sedan hösten 2020 varit under uppbyggnad. Enheten Mottag består av sammanlagt fyra sektioner varav tre av sektionerna innefattar boende- och ekonomimottag från de olika områdesförvaltningarna i Malmö stad. Den fjärde sektionen består av socialsekreterare som handlägger nödbistånd boende samt särskilt bistånd.

Sektion 1 är en sammanslagning av samtliga tidigare geografiska områden i staden och hanterar nödbistånd Boende stadsövergripande. Tjänsten är lokaliserad till Eriksfälltsgatan 28. I denna tjänst erbjuds du möjligheten att bli del av att bygga upp en Mottagsenhet och en nystartad sektion. Vi strävar efter att vara en arbetsgrupp med god stämning och bra sammanhållning. Vi har olika yrkesbakgrund, ålder och erfarenhet där vi stöttar varandra i vårt arbete. Enheten har även en hög ledartäthet och stöd finns att tillgå från chef och förste socialsekreterare. För oss är det viktigt att du som ny medarbetare får en god introduktion, ett nära ledarskap och stöd i det dagliga arbetet. Du har regelbunden intern handledning med din förste socialsekreterare samt även extern handledning.

Information om tjänsten

Anställningsform: 1 tillsvidare + 1 vikariat 12 månader
Omfattning: heltid
Antal tjänster: 2
Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse

Övrigt

Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Det innebär att vi inte behandlar din jobbansökan konfidentiellt. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta nämnda kontaktpersoner.
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
9 maj 2021
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Hemsida
http://malmo.se

Inga fler liknande jobb tillgängliga