Malmö stad · Publicerad 11 sept 2020

Arbetsuppgifter

Som socialsekreterare hos Stödcentrum ingår du i ett team som erbjuder stöd, krisbearbetning och rådgivning till brottsutsatta samt till deras anhöriga och vittnen. Samtal sker i enlighet med det lösningsfokuserade förhållningssättet. Du håller samtal både med den enskilde och ibland tillsammans med dess anhöriga. I vissa fall är du även sammankallande till nätverksmöten. Krisbearbetning för grupper förekommer också i viss mån.

Som socialsekreterare hos Stödcentrum kommer du även tillsammans med en kollega förbereda och bedriva medlingsarbete mellan gärningsperson och brottsutsatt. Tjänsten innefattar ett nära samarbete mellan polis och socialtjänst.

Verksamhetsutveckling är en självklar del av arbetet och Lean används som verktyg för detta.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har socionomexamen samt flerårig erfarenhet av samtal och behandling. Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift i svenska språket.

Följande ser vi som meriterande för tjänsten:
  • Utbildning/kunskap om den lösningsfokuserade samtalsmetodiken
  • Nätverksledarutbildning
  • Erfarenhet av liknande arbete
  • Erfarenhet och kunskap om ungdomars kriminalitet och missbruk
  • Erfarenhet och kunskap om barn, ungdomar och vuxnas brottsutsatthet
  • Erfarenhet och kunskap om risk och skyddsfaktorer
  • Erfarenhet och kunskap om rättsväsendet
  • Erfarenhet och kunskap om kris och trauma i stödjande samtal
Som person ser vi att du som söker är trygg, stabil och har god förmåga till självinsikt. Du känner dig trygg i att ha samtal med såväl unga som vuxna och har lätt för att samarbeta både internt och externt. Tjänsten innebär mycket arbete i team och det ställs därför höga krav på samarbetsförmåga.

I arbetet kommer du att träffa på människor med olika erfarenheter och historia, det är därför viktigt att du är lyhörd och kan lyssna in personen du möter för att skapa god kontakt.

Det är även viktigt att du är flexibel i ditt arbete och har lätt för att förhålla dig till ändrade omständigheter. Arbetet ställer krav på förmågan att arbeta självständigt samt att du kan fokusera på rätt saker och behålla ett realistiskt perspektiv även vid ett högt tempo.

B-körkort för manuell växellåda är önskvärt.

I denna rekrytering kommer stor vikt att läggas vid personlig lämplighet.

Om arbetsplatsen

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Vid Sveriges största arbetsmarknads- och socialförvaltning jobbar 2500 medarbetare varje dag för att stärka Malmöbor. Tillsammans med Malmöborna vill vi öka möjligheterna till egen försörjning, minska hemlöshet, bidra till att barn och unga ska få bra uppväxtvillkor och verka för att nyanlända ska få goda förutsättningar. Det är ett viktigt och roligt arbete, men långt ifrån enkelt. Sök jobb hos oss, du kommer att göra skillnad.

Vi söker nu en ny kollega till Plattform Malmö. Plattform Malmö är en samlingsplats för flera olika sociala insatser på en och samma adress. Genom att erbjuda en gemensam ingång vill vi öka tillgängligheten för unga Malmöbor och deras föräldrar. Vi vänder oss till ungdomar mellan 12-21 år och deras föräldrar, till brottsutsatta samt till personer som önskar lämna kriminella nätverk.

Plattform Malmö erbjuder dig en arbetsplats med god stämning, bra sammanhållning samt engagerade och erfarna kollegor som stöttar varandra. Vill du bli en del av vår verksamhet? Då är du varmt välkommen med din ansökan!

Information om tjänsten

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: 1 februari 2021
Varaktighet: Vikariat på 9 månader

Övrigt

Sökande som kallas på intervju skall vid intervjutillfället visa upp examensbevis från efterfrågad utbildning. Sökande som erbjuds anställning är skyldig att lämna utdrag ur belastningsregister och id-handling (pass eller nationellt id-kort).

Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Det innebär att vi inte behandlar din jobbansökan konfidentiellt. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta nämnda kontaktpersoner.
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
23 sept 2020
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Underkategori
Socionom
Hemsida
http://malmo.se

Inga fler liknande jobb tillgängliga