Malmö stad · Publicerad 10 feb 2020

Arbetsuppgifter

Arbetet hos oss innebär ett kvalificerat utredningsarbete som präglas av bra bemötande, välgrundade beslut och hög rättssäkerhet. Dina arbetsuppgifter inom vår enhet blir att:
  • Tillsammans med dina klienter och våra samarbetspartners arbeta mot målet att bli självförsörjande
  • Tillsammans med kollegorna utveckla metoder och arbetssätt för att nå målen inom arbetet med ekonomiskt bistånd
  • Självständigt bedöma och utreda rätten till ekonomiskt bistånd enligt Socialtjänstlagen
  • Kartlägga klienters behov av insatser och motivera klienter till förändring
  • Erbjuda råd och stöd
Fokus ligger på det sociala arbetet innefattande att träffa klienter och att arbeta kreativt för att få till fler besök i syfte att hjälpa klienterna mot självförsörjning.

Det är ett spännande arbete med omväxlande uppdrag, stor variation på arbetsuppgifterna samt mycket samarbete både internt och externt. Det finns goda möjligheter att utvecklas och lära nytt, t.ex. vid ärendefrågor där du ständigt stöter på nya utmaningar och frågeställningar. Du utför praktiskt socialt arbete i mötet med klienter samt har möjlighet att engagera dig i olika uppdrag som främjar såväl verksamhetens som din egen utveckling.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad socionom och är redo att arbeta intensivt med klientmöten för att uppnå resultat! Tidigare erfarenhet av socialt arbete samt arbete med ekonomiskt bistånd ser vi som meriterande. I arbetet ingår mycket personlig kontakt med klienter och skriftlig presentation. Vi vill därför att du är välformulerad i både tal och skrift i det svenska språket samt har grundläggande datorkunskaper. Har du tidigare erfarenhet av samarbete med externa aktörer såsom Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan och Region Skåne samt av att arbeta i Procapita och LifeCare samt har grundutbildning i MI är det meriterande.

Som person ser vi att du som söker är ansvarstagande och har förmågan att själv ta initiativ, strukturera och driva ditt arbete framåt. I ditt arbete är du relationsskapande och du trivs med samarbete såväl inom den egna arbetsgruppen som med andra verksamheter och myndigheter. I arbetet kommer du att träffa på människor med olika erfarenheter och historia, det är därför viktigt att du är lyhörd och kan lyssna in personen du möter för att skapa god kontakt. Du har samtidigt ett respektfullt förhållningssätt och en god personlig mognad.

Arbetet präglas av föränderlighet, det är därför även viktigt att du besitter en flexibilitet som gör att du lätt kan förhålla dig till ändrade omständigheter och anpassa ditt arbetssätt efter verksamhetens behov och mål. Du har samtidigt förmåga till struktur och planerar, organiserar och prioriterar ditt arbete effektivt.

I denna rekrytering kommer stor vikt läggas vid dina personliga egenskaper.

Om arbetsplatsen

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Vid Sveriges största arbetsmarknads- och socialförvaltning jobbar 2500 medarbetare varje dag för att stärka Malmöbor. Tillsammans med Malmöborna vill vi öka möjligheterna till egen försörjning, minska hemlöshet, bidra till att barn och unga ska få bra uppväxtvillkor och verka för att nyanlända ska få goda förutsättningar. Det är ett viktigt och roligt arbete, men långt ifrån enkelt. Sök jobb hos oss, du kommer att göra skillnad.

På Socialtjänst Innerstadens Enhet ekonomiskt bistånd arbetar idag drygt 60 medarbetare fördelat på fem sektioner med inriktning mottag/administration, unga vuxna under 30 och vuxna över 30. Vi söker nu 2-6 socialsekreterare till sektion Vuxna.

Målet med vårt arbete är att så många Malmöbor som möjligt ska bli självförsörjande. Därför arbetar vi för att ge ett kvalitativt och likvärdigt stöd till våra klienter med individuella genomförandeplaner och mål som vi kontinuerligt följer upp. Vi utvecklar ständigt verksamheten med klientkontakten i fokus. Vi är stolta över våra medarbetares kunskap, professionalitet och engagemang. Det gör skillnad!

Enheten har en hög ledartäthet och stöd finns fyra 1:e socialsekreterare. Vi har administrativt stöd till socialsekreterarna för att frigöra mer tid till personliga möten och socialt arbete.

Som anställd hos oss erbjuds du introduktion, intern och extern handledning, utbildning i MI och andra av Socialstyrelsen förordade metoder, metodutveckling, friskvårdsbidrag och flexibel arbetstid.

Vi arbetar för att ha en bra stämning på arbetsplatsen, goda skratt, utmaningar, nära ledarskap, och stöttande kollegor - det som ger positiv energi på jobbet. Våra lokaler ligger på Bergsgatan, nära Södervärn och Triangeln med utmärkta pendlingsmöjligheter och nära Möllevångstorget med ett stort utbud av affärer och restauranger.

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidare samt tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 2-6
Tillträde: Snarast enligt överenskommelse

Övrigt

Vi kommer att påbörja urvalsarbetet under ansökningstiden. Vid intervju visar du examensbevis från socionomutbildning samt tar med kontaktuppgifter till två referenter.

Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Det innebär att vi inte behandlar din jobbansökan konfidentiellt. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

Om du har sökt tjänster i Malmö stad tidigare så kanske du märker att du till denna tjänst söker på ett nytt sätt, via ett nytt rekryteringssystem. Vi byter rekryteringssystem för att de ska var enklare för dig att söka våra tjänster. Om du har sökt i vårt tidigare system Visma Recruit, och vill återanvända din ansökan i denna rekrytering kan du logga in på ditt konto i Visma Recruit och ladda ner ditt tidigare CV och personliga brev.

För att skicka in din ansökan, klicka på Sök jobbet. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta nämnd kontaktperson och vid frågor gällande rekryteringsprocessen kontakta HR-konsult Lina Rönningberg, 0708-29 38 58.
+ Läs mer om jobbet

Inga fler liknande jobb tillgängliga