Malmö stad · Publicerad 12 okt 2021

Arbetsuppgifter

Som socialsekreterare i enheten Unga och Vuxna arbetar du med utredningsarbete som präglas av välgrundade beslut, hög rättssäkerhet och ett bra förhållningssätt i mötet med klienten.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är myndighetsutövning, utredningsarbete samt stöd, vägledning och motivationsarbete. I arbetet ingår bland annat att utreda behovet av vård enligt SoL och LVM inför beslut enligt gällande delegationsordning.

Som socialsekreterare ansvarar du för att fattade beslut verkställs samt att beviljade insatser följs upp. I arbetsuppgifterna ingår även att hålla stöd- och motivationssamtal med klienter. Du förväntas samordna insatser och samverka med såväl interna som externa aktörer.

Kvalifikationer

Vi söker nu dig som är utbildad socionom och som har minst ett års erfarenhet av socialt arbete med målgruppen vuxna. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av arbete med myndighetsutövning inom området unga vuxna och vuxna med beroendeproblematik samt god kännedom om gällande lagstiftning och riktlinjer på området.

Då arbetsuppgifterna är av utredande karaktär är dokumentation och kommunikation centrala delar i arbetet. Du som söker tycker därför att myndighetsarbetet är roligt och har en god förmåga att uttrycka dig väl i både tal och skrift i det svenska språket. Det är meriterande om du har erfarenhet av dokumentation i LifeCare samt utbildning och erfarenhet av ASI och MI. B-körkort samt körvana för manuellt växlad bil är önskvärt men inte ett krav.

Som person ser vi att du som söker har ett stort engagemang för målgruppen och ett genuint intresse för socialt arbete. Eftersom arbetet innebär mycket samarbete, såväl med klienter som med olika samarbetsparter både internt och externt, är det av stor vikt att du har en god förmåga att bygga relationer. Arbetet präglas även av föränderlighet, det är därför viktigt att du lätt kan förhålla dig till och anpassa dig efter omgivning och situation. Du är lugn, stabil och positiv även när det är högt tempo. Sist men inte minst ser vi att du har en nyfikenhet som gör att du är intresserad av att söka ny information och hålla dig uppdaterad på exempelvis lagstiftning, praxis och metoder i arbetet.

Låter det som något för dig? Då är du varmt välkommen med din ansökan!

Om arbetsplatsen

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Vid Sveriges största arbetsmarknads- och socialförvaltning jobbar 2500 medarbetare varje dag för att stärka Malmöbor. Tillsammans med Malmöborna vill vi öka möjligheterna till egen försörjning, minska hemlöshet, bidra till att barn och unga ska få bra uppväxtvillkor och verka för att nyanlända ska få goda förutsättningar. Det är ett viktigt och roligt arbete, men långt ifrån enkelt. Sök jobb hos oss, du kommer att göra skillnad.

Enheten IFO Unga och Vuxna ingår i avdelningen Individ och Familj Utredning. Enheten leds av en enhetschef och består av fyra sektioner som alla har en sektionschef och en förste socialsekreterare. Till sektion 1, som sitter på Eriksfältsgatan 28A, rekryterar vi nu socialsekreterare för dels en tillsvidaretjänst och dels ett föräldravikariat på ett år. Sektionen kommer efter rekryteringen bestå av totalt 12 medarbetare samt en förste socialsekreterare och en sektionschef.

Som anställd hos oss erbjuds du förutom handledning även metodutveckling, friskvårdsbidrag, flexibel arbetstid och möjlighet till semesterväxling.

Information om tjänsten

Anställningsform: 1 tillsvidareanställning och 1 tidsbegränsad anställning på ett år
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 2
Tillträde: Snarast enligt överenskommelse

Övrigt

Urval inför intervjuer kommer att ske i början av vecka 43. Intervjuer kommer sedan att hållas digitalt måndag eftermiddag 1/11 samt förmiddagar tisdag 2/11, onsdag 3/11 och fredag 5/11. Innan eventuell anställning vill vi att du visar upp examensbevis från socionomutbildning samt giltig id-handling.

Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Det innebär att vi inte behandlar din jobbansökan konfidentiellt. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
25 okt 2021
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Hemsida
http://malmo.se

Inga fler liknande jobb tillgängliga