Malmö stad · Publicerad 25 mars 2021

Arbetsuppgifter

Vi söker nu sommar- och timvikarier till Kriscentrum Boende heder och Kriscentrum Boende, två verksamheter inom avdelning Insats. Kriscentrum Boende heder är ett HVB (hem för vård eller boende) för flickor och unga kvinnor i åldern 16-22 år som är utsatta för hedersvåld och som har ett skyddsbehov. Kriscentrum Boende är ett skyddat boende för våldsutsatta kvinnor och deras barn. Alla placeringar sker via socialtjänsten, både planerat och akut. Personal är behjälpliga i bedömningen kring skyddsbehovet och under hela placeringstiden samarbetar personalen nära placerande socialsekreterare.

Som socialsekreterare arbetar du med informativa och stödjande samtal, skyddsbedömningar, joursamtal via telefon, dokumentation samt samverkan med socialtjänst, sjukvård, advokat, polis samt föreningslivet. Arbetet består också av praktiska arbetsuppgifter i boendet samt aktiviteter för barn och vuxna såväl i boendet som utanför.

Vi rekryterar nu sommar- och timvikarier för tjänstgöring antingen natt eller dag/kväll/helg.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är socionomstuderande eller har socionomexamen. Det är meriterande om du har utbildning och/eller erfarenhet av arbete inom nedan angivna områden:
  • Hedersrelaterat våld
  • Våld i nära relation
  • Arbete på boende
  • Patriark
  • FREDA
  • TMO
Som person vill vi att du har en god samarbetsförmåga som gör att du lyssnar in samt visar intresse och förståelse för andra människor. Du har ett gott bemötande och förmågan att skapa goda relationer med andra. Vidare kan du planera arbetet självständigt och ta ansvar för dina arbetsuppgifter. Du har drivkraft, är lyhörd och har lätt för att förhålla dig till förändrade omständigheter. Med tanke på verksamheternas utformning är det av stor vikt att du är bra på att kommunicera samt att du är trygg i dig själv.

Du har goda kunskaper i det svenska språket, såväl i tal som i skrift. Behärskar du andra språk är detta meriterande. B-körkort för manuellt växlad bil är önskvärt men inte ett krav.

Om arbetsplatsen

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Vid Sveriges största arbetsmarknads- och socialförvaltning jobbar 2500 medarbetare varje dag för att stärka Malmöbor. Tillsammans med Malmöborna vill vi öka möjligheterna till egen försörjning, minska hemlöshet, bidra till att barn och unga ska få bra uppväxtvillkor och verka för att nyanlända ska få goda förutsättningar. Det är ett viktigt och roligt arbete, men långt ifrån enkelt. Sök jobb hos oss, du kommer att göra skillnad.

Information om tjänsten

Anställningsform: Sommarjobb
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 2
Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt

Vid frågor om tjänsten ber vi dig kontakta Emma Josefsson i vecka 13 och Madelene Ljungberg i vecka 14.

Endast kvinnor kan komma att anställas då tjänstens placering är vid ett skyddat boende. Utdrag ur Polisens misstanke- och belastningsregister, HVB (hem för vård eller boende), begärs av den som erbjuds anställning.

Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Det innebär att vi inte behandlar din jobbansökan konfidentiellt. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta nämnda kontaktpersoner.
+ Läs mer om jobbet

Inga fler liknande jobb tillgängliga