Malmö stad · Publicerad 3 feb 2020

Arbetsuppgifter

Som sommarvikarie inom ekonomiskt bistånd erbjuder du vägledning och stöd, utifrån medborgarnas behov, kopplat till självförsörjningsmålet. Du utreder rätten till ekonomiskt bistånd genom klientmöten per telefon och/eller personliga möten samt handlägger ansökningar enligt Socialtjänstlagen.

Vår målsättning är ett kvalificerat utredningsarbete som präglas av bra bemötande, välgrundade beslut och hög rättssäkerhet. Det är ett roligt arbete med olika uppdrag och många kontakter som ger en stor variation av arbetsuppgifterna varje dag. Arbete hos oss i sommar ger dig en god inblick i vad det innebär att arbeta med socialt arbete och myndighetsutövning.

Arbetet kräver relativt hög grad av självständighet inom lagstiftning, riktlinjer och praxis och du behöver kunna hantera oförutsedda situationer. Som anställd hos oss i sommar erbjuds du därför en strukturerad introduktion, intern ärendehandledning och stöd från sektionens 1:e socialsekreterare.

Kvalifikationer

Vi söker dig med avslutad eller pågående socionomutbildning med godkänt i kursen i socialrätt. Arbetet innebär mycket dokumentation samt skriftlig och muntlig kommunikation vilket kräver att du är välformulerad i både tal och skrift.

Det är meriterande om du har kunskaper om socialförsäkringssystemet samt om du har avslutat praktikterminen inom socionomprogrammet. Vi ser också gärna att du har erfarenhet av socialt och/eller serviceinriktat arbete, arbete med ekonomiskt bistånd, myndighetsutövning enligt SoL samt Lifecare och Procapita inom socialtjänsten.

Som person söker vi dig som:
 • Är serviceinriktad: trygg, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande. Du har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra. Det är viktigt att kunna möta människor med värdighet och kvalitet trots ett högt tempo med höga krav på dokumentation och rättssäkerhet.
 • Är strukturerad: organiserar och prioriterar aktiviteter effektivt samt sätter upp och håller deadlines. Är noggrann och väl medveten om mål och kvalitetsstandard samt mån om att leva upp till dessa.
 • Har god samarbetsförmåga: lätt att bygga förtroendefulla relationer, är inlyssnande och löser konflikter på ett konstruktivt sätt.
 • Är flexibel: I arbetet uppstår ofta situationer som inte kan hanteras på rutin och som medarbetare måste du förhålla dig till ändrade omständigheter. Ibland måste du hastigt kunna förändra ditt synsätt och ditt arbetssätt. Vi vill att du ser möjligheter i sådana förändringar!
 • Är lugn och stabil: du är lugn, stabil och kontrollerad i mer utmanande situationer. Du prioriterar och fokuserar på de för stunden viktigaste arbetsuppgifterna, även vid högre arbetsbelastning, och kan behålla ett realistiskt perspektiv.
Observera! För att vara aktuell för tjänsten behöver du kunna arbeta heltid minst under perioden 29 juni - 14 augusti. Du behöver också kunna närvara under introduktionen som sker i juni.

Intervjuer hålls främst under vecka 11, så vi ser gärna att du som söker är tillgänglig då. Intervjukallelser skickas via den mailadress du anger i din ansökan. Välkommen till ett spännande och utvecklande arbete inom socialtjänsten!

Om arbetsplatsen

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Vid Sveriges största arbetsmarknads- och socialförvaltning jobbar 2500 medarbetare varje dag för att stärka Malmöbor. Tillsammans med Malmöborna vill vi öka möjligheterna till egen försörjning, minska hemlöshet, bidra till att barn och unga ska få bra uppväxtvillkor och verka för att nyanlända ska få goda förutsättningar. Det är ett viktigt och roligt arbete, men långt ifrån enkelt. Sök jobb hos oss, du kommer att göra skillnad.

Vi söker nu sommarvikarier till socialtjänstens fem avdelningar, som idag är uppdelade i Norr, Öster, Söder, Väster och Innerstaden.

Information om tjänsten

Anställningsform: Sommarjobb
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: ca 60
Tillträde: Enligt överenskommelse

Rekryterande Chefer
 • Frida Johansson, Sektionschef Socialtjänst Innerstaden, 040-343619
 • Linn Dunne, Sektionschef Socialtjänst Innerstaden, 0768-519490
 • Suzana Dimitrescu, Sektionschef Socialtjänst Norr, 040-345065
 • Karin Petersson, Sektionschef Socialtjänst Söder, 0708-107455
 • Elham Kaaling Adnanipour, Sektionschef Socialtjänst Väster, 0731-587304
 • Zsuzsanna Varga, Sektionschef Socialtjänst Öster, 040-34 53 71
Övrigt

Om du har sökt tjänster i Malmö stad tidigare så kanske du märker att du till denna tjänst söker på ett nytt sätt, via ett nytt rekryteringssystem. Vi byter rekryteringssystem för att det ska vara enklare för dig att söka våra tjänster. Om du har sökt i vårt tidigare system Visma Recruit, och vill återanvända din ansökan i denna rekrytering kan du logga in på ditt konto i Visma Recruit och ladda ner ditt tidigare CV och personliga brev.

Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Det innebär att vi inte behandlar din jobbansökan konfidentiellt. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta nämnda kontaktpersoner.
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
26 feb 2020
Anställning
Säsongsjobb
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Hemsida
http://malmo.se

Inga fler liknande jobb tillgängliga