Malmö stad · Publicerad 24 juni 2020

Arbetsuppgifter

Som speciallärare i vår nya grundsärskola kommer du att ansvara för utvecklingen av verksamheten tillsammans med närmsta chef. Du kommer att handleda dina kollegor, skapa material och vara en länk mellan skola och grundsärskola.

Du ett kommer att ha ett övergripande ansvar för planering, undervisning och handledning. Du utvärderar den pedagogiska verksamheten i särskolan med utgångspunkt i läroplan och övriga styrdokument.

Du hittar strategier för att nå och stärka varje elev i såväl kunskapsutveckling som personlig utveckling. Detta för att dels uppmuntra våra elevers fortsatta utveckling och dels för att förbereda dem för fortsatt utbildning.

I ditt uppdrag hos oss planerar och genomför du egen undervisning. Du arbetar även med kartläggning, handledning och observation av enskilda barn, elever eller grupper. Du arbetar förebyggande för att undanröja hinder i olika lärmiljöer samt med att utveckla arbetet kopplat till stödinsatser och anpassningar för våra elever i behov av särskilt stöd.

I dina arbetsuppgifter ingår det även att hålla i utbildningar och handleda våra medarbetare samtidigt som du stöttar skolledningen i arbetet med barn och elever i behov av särskilt stöd. Du ingår i vårt elevhälsoteam och medverkar därigenom till en ökad verksamhets- och metodutveckling hos oss på Hermodsdalsskolan.

Kvalifikationer

Du som söker är legitimerad grundskollärare med en speciallärarexamen med inriktning utvecklingsstörning och med erfarenhet av att arbeta i grundsärskola. Kunskap kring bildstöd är ett krav samt att du ska vara väl förtrogen med digitala hjälpmedel.

Du har en god insikt och kunskap i skolans styrdokument och kan tillämpa dem i ditt dagliga arbete. Du har en god didaktisk och pedagogisk förmåga och kan därmed också leda och organisera arbetet mot eleven/eleverna för att skapa studiero och en god lärandemiljö under hela dagen.

Utifrån evidensbaserad forskning ser vi att du kan utveckla ditt arbete och vi vill att du har en god vana av och kännedom om att arbeta med digitala verktyg.

Om arbetsplatsen

Hermodsdalsskolan startar upp en ny verksamhet och söker nu en Speciallärare med inriktning utvecklingsstörning som vill vara med från start tillsammans med engagerade kollegor och skolledning.

Vår nya särskola kommer att ta emot 15 grundsärskoleelever i årskurs ett, vilka kommer att vara indelade i tre klasser. Vi kommer att arbeta med en kommunikativ miljö där elevernas AKK är i fokus. IKT är också något vi kommer att lägga stor vikt vid.

Delta i skapandet av varje elevs bästa skola - du också!

Med respekt, engagemang och kreativitet skapar grundskoleförvaltningen de bästa förutsättningarna för alla medarbetare. Vi arbetar tillsammans i vårt övergripande uppdrag med att ge alla Malmös 30 000 elever samma möjligheter att lyckas och nå goda resultat i skolan. Gör skillnad tillsammans med 5 500 kollegor och var en del av grundskoleförvaltningens positiva utveckling!

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka.

Information om tjänsten

Anställningsform:Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: 200803

Övrigt

Om du har sökt tjänster i Malmö stad tidigare så kanske du märker att du till denna tjänst söker på ett nytt sätt, via ett nytt rekryteringssystem. Vi byter rekryteringssystem för att de ska var enklare för dig att söka våra tjänster. Om du har sökt i vårt tidigare system Visma Recruit, och vill återanvända din ansökan i denna rekrytering kan du logga in på ditt konto i Visma Recruit och ladda ner ditt tidigare CV och personliga brev.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss kontakt med media-säljare, rekryteringssajter och liknande.

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta ovan nämnda kontaktpersoner.
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
8 juli 2020
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Hemsida
http://malmo.se

Inga fler liknande jobb tillgängliga