Malmö stad · Publicerad 21 apr 2021

Arbetsuppgifter

Nu söker vi en speciallärare som ska arbeta i huvudsak med elever i Team Munkhättan som är en verksamhet för elever med rörelsehinder.

Huvuddelen av eleverna använder ofta AKK såsom tecken och bliss. Vid behov arbetar du också med elever som går i samma klass som Team Munkhätte eleverna. Eleverna läser efter grundskolans läroplan. Teameleverna deltar så mycket som möjligt i den ordinarie undervisningen i Munkhätteskolans klasser men efter behov kan de också arbeta i mindre grupper eller på individnivå.

Som speciallärare arbetar du med att planera-, genomföra undervisning, kartläggningar samt handledning av elevassistenter. Specialläraren medverkar också i verksamhets- och metodutveckling samt blir ett stöd för ledningen i arbetet med elever i behov av särskilt stöd.

I ett initialt skede kommer tjänsten att riktas mot f-3 men det kan dock i framtiden förändras beroende av hur elevunderlaget på Team Munkhättan ser ut. I ditt uppdrag på Munkhätteskolan kommer du att samarbeta med övriga speciallärare på Team Munkhättan. Du kommer också ha ett nära samarbete med mentorer i de klasser där Team Munkhätte-elever går. Tillsammans med dina kollegor skapar du bästa möjliga förutsättningar för varje elevs bästa skola.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad grundskollärare och har en speciallärarexamen. Har du tidigare erfarenhet av att arbeta som speciallärare samt har arbetat med elever som kommunicerar via AKK är det meriterande.

Du behöver ha god kunskap i skolans styrdokument och förmågan att tillämpa det i ditt dagliga arbete. Det är viktigt att du har god didaktisk- och pedagogisk förmåga samt att du har kunskap kring relevanta digitala verktyg.

För att passa som speciallärare hos oss är det viktigt att du har lätt för att samarbeta med många olika yrkesgrupper på skolan. Du har ett salutogent förhållningssätt och har en positiv grundinställning.

Vi ser fram emot din ansökan!

Om arbetsplatsen

Munkhätteskolan är en skola med sikte på högre måluppfyllelse och goda samhällsmedborgare. Vi är en F-9 skola med strax över 600 elever. Vi är ca 140 medarbetare som gör Munkhätteskolan till varje elevs bästa skola. Skolan har ett tillitsbaserat ledarskap som ger dig som medarbetare stort ansvar och möjlighet till påverkan i din profession.

Undervisningen genomsyras av ASL, RU och Singaporemodellen. Vi har hög behörighet bland våra lärare och en stor kompetens inom olika områden. Vi lär av varandra och utvecklas systematiskt tillsammans.

Skolan har ett välbemannat elevhälsoteam och vi arbetar förebyggande och hälsofrämjande utifrån en strukturerad modell, EHM, som möjliggör samverkan mellan olika kompetenser och professioner.

Skolan är under de senaste åren totalrenoverad med speciellt fokus på tillgänglighet då enheten Team Munkhättan är en inkluderad del av skolan. Hos oss är alla elever allas elever.

Grundskoleförvaltningen - stadens största förvaltning med 80 skolor, 6200 medarbetare och 33 900 elever erbjuder en arbetsplats för alla. Här vill vi växa, utvecklas och utmanas i vårt lärande tillsammans- varje dag. Vi ser till att alla får en god arbetsmiljö och satsar på ledarskap. Tillsammans arbetar vi alla för varje elevs bästa skola!

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka.

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: 210810

Övrigt

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss kontakt med media-säljare, rekryteringssajter och liknande.

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta ovan nämnda kontaktpersoner.
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
11 maj 2021
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Utbildning
Underkategori
Fritidspedagog
Hemsida
http://malmo.se

Inga fler liknande jobb tillgängliga