Malmö stad · Publicerad 25 juni 2020

Arbetsuppgifter

Vi söker nu en speciallärare eller en specialpedagog till Stenkulaskolan som vill vara med och utveckla skolans arbetssätt så att alla elever ska ges förutsättningar att utvecklas och lära.

Du ingår i Stenkulaskolans specialpedagogiska team bestående av sex speciallärare/specialpedagoger som arbetar utifrån kompetens mot skolans olika arbetslag, F-3, 4-6, 7-9 samt autismverksamheten. Du ingår också i skolans elevhälsoteam och driver tillsammans med kollegor och skolledning pedagogiska utvecklingsprocesser i en miljö där samtliga medarbetare tillåts att utvecklas i det pedagogiska arbetet. På Stenkulaskolan får du utrymme för dina kreativa idéer. Vi välkomnar nytänkande för att skapa förutsättningar för alla elevers lärande och samarbetar ofta över gränserna samt ser mycket positiva effekter från det kollegiala lärandet.

Är du speciallärare ingår det i ditt uppdrag att undervisa i mindre sammanhang samt utveckla det pedagogiska arbetet för att möta varje elevs behov och se till så att eleverna får möjlighet till inkluderande individ och gruppanpassningar. Du dokumenterar och finns med som stöd i arbetet med kartläggningar, utredningar, extra anpassningar och särskilt stöd för våra elever.

I rollen som specialpedagog verkar du för att eleverna ska få en så god utveckling som möjligt, såväl kunskapsmässigt som socialt, samt påverkar aktivt och stimulerar eleverna till att utvecklas så långt som möjligt för att uppfylla kunskapskraven. Du handleder och coachar dina kollegor för att att kunna utforma flexibla och tillgängliga lärmiljöer. I nära samarbete med kollegor och skolledning initierar, driver och följer du upp utvecklingen av skolans lärmiljöer.

Kvalifikationer

Du som söker är legitimerad grundskollärare och har en vidareutbildning och är antingen behörig speciallärare eller specialpedagog. Du har flera års erfarenhet av arbete som pedagog. Vi söker dig som har ett lösningsfokuserat förhållningsätt och ser möjligheterna samt motiveras av utmaningen att arbeta i en miljö där många olika kulturer möts. Du drivs av att skapa lärande utifrån elevens intresse. Du har ett inkluderande förhållningssätt och har lätt för att samarbeta och kommunicera med både barn och vuxna. Du har erfarenhet av och kunskap om systematiskt kvalitetsarbete och pedagogisk utredning. IKT och digitaliseringens möjligheter är du nyfiken på och utforskar aktivt. Du är flexibel, engagerad, rak, öppen och har en god organisatorisk förmåga. Du är målinriktad och vill att alla elever och kollegor ska lyckas.

Om arbetsplatsen

Vill du vara med och göra skillnad på riktigt för att förändra världen? På Stenkulaskolan jobbar vi med inriktningen att göra världen till en bättre plats. Detta sker genom ett inkluderande förhållningssätt där vi ser till hela barnet och fokuserar på lärande, välbefinnande och likvärdighet. För oss är skolan ingen institution utan en del av samhället och en pusselbit för framtiden. Vi är en Apple Distinguished School och arbetar således mycket digitalt för att kunna inkludera fler barn och förenkla vardagen för såväl barn som vuxna på skolan. Vår skola är en F-9 skola med inkluderande hörselverksamhet samt central autismverksamhet. Stenkulaskolan består av ca 600 elever från många olika delar av världen.

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Information om tjänsten

Anställningsform:Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: enligt överenskommelse

Övrigt

Om du har sökt tjänster i Malmö stad tidigare så märker du kanske att du söker till denna tjänst på ett nytt sätt. Vi byter rekryteringssystem för att det ska vara enklare för dig att söka våra tjänster. Om du vill återanvända en ansökan du gjort för en tidigare tjänst hos oss kan du logga in på ditt konto i Visma Recruit och ladda ner ditt tidigare CV och personliga brev.

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
9 juli 2020
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Hemsida
http://malmo.se

Inga fler liknande jobb tillgängliga