Malmö stad · Publicerad 11 juni 2021

Arbetsuppgifter

Nu söker vi dig som är specialpedagog och som är intresserad av ett nytt uppdrag hos oss på Mellanhedsskolan!

Som specialpedagog hos oss arbetar du framförallt för att skapa förutsättningar för tillgänglighet, delaktighet och inkludering för våra elever. Det gör du huvudsakligen genom att:
  • identifiera och anpassa vilka insatser som ska sättas in för att underlätta inlärningen för våra elever
  • i förebyggande syfte identifiera och undanröja hinder i olika lärmiljöer
  • genomföra pedagogiska kartläggningar/utredningar.
Du kan också komma att hålla i utbildningar, modellera för och handleda våra medarbetare. Du samarbetar nära dina kollegor och informerar regelbundet skolledningen och övrig personal på skolan om utvecklingen och vilka åtgärder du har vidtagit. I uppdraget ingår även specialundervisning i mindre grupper.

Tillsammans skapar vi varje elevs bästa skola!

Kvalifikationer

Du som söker har en specialpedagogexamen. Tidigare erfarenhet av arbete som grundskollärare och som specialpedagog är meriterande. Du har insikt och kunskap om skolutveckling och skolans styrdokument samt kan tillämpa dessa i ditt dagliga arbete. Du är van vid att arbeta med dokumentation, pedagogiska utredningar, extra anpassningar och särskilt stöd/åtgärdsprogram.

Du har en god didaktisk och pedagogisk förmåga och kan därför även leda och organisera arbetet mot eleven/eleverna för att skapa studiero och en god lärandemiljö under hela dagen. Utifrån evidensbaserad forskning ser vi att du kan utveckla ditt arbete. Du är van vid och har kännedom om att arbeta med relevanta digitala verktyg. Självklart har du ett professionellt förhållningssätt och arbetar för goda relationer med våra elever, deras vårdnadshavare och alla dina kollegor på skolan. Det är meriterande med tidigare erfarenhet av elever inom autismspektrumet. Vi ser även erfarenhet av att arbeta med elever med språkstörning som meriterande.

Välkommen med din ansökan!

Om arbetsplatsen

Mellanhedsskolan är en F-6 skola belägen nära parker, strand och hav i de västra delarna av Malmö.
Vi som jobbar på Mellanhedsskolan är stolta över våra insatser och vår arbetsplats. Vi ställer höga krav på engagemang, positiv inställning och servicenivå. Kollegiet kännetecknas av driv till skolutveckling utifrån forskning och beprövad erfarenhet.

Som ett viktigt verktyg i skolans utvecklingsarbete och systematiska arbetsmiljöarbete genomför skolledarna kvalitetsdialoger med varje medarbetare vid 8-10 tillfällen under ett läsår.

Grundskoleförvaltningen - stadens största förvaltning med 80 skolor, 6200 medarbetare och 33 900 elever erbjuder en arbetsplats för alla. Här vill vi växa, utvecklas och utmanas i vårt lärande tillsammans- varje dag. Vi ser till att alla får en god arbetsmiljö och satsar på ledarskap. Tillsammans arbetar vi alla för varje elevs bästa skola!

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka.

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: 100 %
Antal tjänster: 1
Tillträde: 2021-08-01

Övrigt

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss kontakt med media-säljare, rekryteringssajter och liknande.

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta ovan nämnda kontaktpersoner.
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
25 juni 2021
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Utbildning
Underkategori
Fritidspedagog
Hemsida
http://malmo.se

Inga fler liknande jobb tillgängliga