Malmö stad · Publicerad 17 nov 2020

Arbetsuppgifter

Nu utökar vi vårt elevhälsoteam med ytterligare en specialpedagog. Tillsammans är ni fyra kollegor som tillsammans arbetar med ett F-9 perspektiv fördelat på olika stadier. Du kommer till största delen av ditt uppdrag arbeta mot eleverna i åk 4-6 samt verka för övergångar av hög kvalitet mot åk 7. Som specialpedagog på Oxievångsskolan ska du kunna leda utvecklingen av det pedagogiska arbetet med målet att möta behoven hos alla barn och elever med ett fördjupat specialpedagogiskt kunnande.

Hos oss arbetar du för att utveckla skolans professionella och vetenskapliga förhållningssätt. Utifrån dit expertområde handleder du skolans övriga medarbetare och skolledning utifrån tex hur lärandeprocesser kan utvecklas i organisationen samt hur vi kan utveckla organisationen för att stödja våra elever på organisations-, grupp- och individnivå. Tjänsten innehåller även viss tid i grupp eller enskilt då du arbetar för/med barn och elever i behov av särskilt stöd.

Hos oss har du som specialpedagogen en övergripande, koordinerande och skolutvecklande roll i arbetet med att få alla elever att klara målet för sin utbildning. Vanliga arbetsuppgifter är att kartlägga elevers och elevgruppers behov, planera, genomföra och analysera insatser och resultat, handleda skolpersonal och koordinera arbetet vid överlämningar. Hos oss är arbetet med åtgärdsprogram ett tydligt delegerat uppdrag till dig som specialpedagog från rektor. Tillsammans arbetar vi mot Varje elevs bästa skola.

Kvalifikationer

Du som söker är legitimerad lärare gärna med erfarenhet från åk 4-6 med specialpedagogisk utbildning. Vi ser det också som meriterande om du har erfarenhet av erfarenhet av språkutvecklande arbetsmetoder såsom genrepedagogik och cirkelmodell, då många av våra elever har ett annat modersmål än svenska. Oxievångsskolan arbetar vi administrativt i Prorenata varvid ser det meriterande om du har kunskaper i detta system.

Om arbetsplatsen

På Oxievångsskolan arbetar vi med Varje elevs bästa skola i fokus.

Oxievångsskolan har ca 800 elever, fördelat i två byggnader. Verksamheten erbjuder undervisning i förskoleklass till och med årskurs 9 samt fritidshem. Skolans organisation består av årskursindelade arbetslag vilket möjliggör kontinuitet, trygghet och goda förutsättningar för elevens lärande och utveckling. Skolbibliotek, digitalisering och vårt gemensamma lärande står i fokus hos oss.

Hos oss hittar du två skolbibliotek med skolbibliotekarier, ett välorganiserat Elevhälsoteam och elevkoordinatorer, undervisning som främjar elevernas digitala kompetens, goda idrottsmöjligheter samt en grön och vacker utemiljö som används i undervisningen. Skolan erbjuder musikprofil i årskurserna 7 till 9, som ingår i Grundskoleförvaltningens profilskolor samt tillsammans med polis, Räddningstjänst och MFF erbjuder vi idrottsinriktning under elevens val i årskurserna 7 till och med 9. Vi är även en NTA-skola och använder detta material i NO undervisningen. F-3 använder dessutom Höjaspelet dagligen i arbetet med trygghet och studiero i klassrummet.

Delta i skapandet av varje elevs bästa skola - du också!

Med respekt, engagemang och kreativitet skapar grundskoleförvaltningen de bästa förutsättningarna för alla medarbetare. Vi arbetar tillsammans i vårt övergripande uppdrag med att ge alla Malmös 30 000 elever samma möjligheter att lyckas och nå goda resultat i skolan. Gör skillnad tillsammans med 5 500 kollegor och var en del av grundskoleförvaltningens positiva utveckling!

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka.

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: 7/1 eller enligt överenskommelse

Övrigt

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss kontakt med media-säljare, rekryteringssajter och liknande.

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta ovan nämnda kontaktpersoner.
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
1 dec 2020
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Underkategori
Fritidspedagog
Hemsida
http://malmo.se

Inga fler liknande jobb tillgängliga