Malmö stad · Publicerad 6 juli 2020

Arbetsuppgifter

Som stödpedagog hos oss deltar du aktivt i det dagliga arbetet och erbjuder stöd, service och omvårdnad utifrån insatser och aktiviteter som har planerats i samråd med brukaren. Du ansvarar för att leda ett av våra team, och tillsammans med brukare, medarbetare och omsorgspedagog upprättar du genomförandeplaner för brukarna i teamet. Dokumentation sker i Life Care. för att säkerställa att det som planerats i genomförandeplanen utförs, utvärderas och utvecklas. Du ser tillsammans med dina kollegor till att arbetet bedrivs enligt gällande styrdokument.

Tillsammans med vår omsorgspedagog identifierar och belyser du utvecklingsområden i arbetsgruppen och verksamheten. Du är aktiv i arbetet med att implementera metoder i det dagliga arbetet samt med att utvärdera och följa upp metoderna tillsammans med omsorgspedagog.

I arbetet ingår också att samverka med brukarens nätverk samt övriga medarbetare. Med utgångspunkt i brukarens stödbehov förväntas du som stödpedagog vara en resurs i arbetet med att öka det pedagogiska förhållningssättet i verksamheten.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en eftergymnasial utbildning som omfattar minst 200 YH- poäng eller 60 högskolepoäng. Utbildningen ska ha en tydlig inriktning mot funktionshinderområdet och/eller det beteendevetenskapliga området. Ytterligare eftergymnasial utbildning inom funktionshinderområdet är meriterande, liksom erfarenhet av att arbeta med tydliggörande pedagogik, psykiatri, MI och/eller lågaffektivt bemötande. Du behöver ha erfarenhet av arbete med personer som har funktionshinder. Du har god datorvana, och uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska. Du får gärna ha B-körkort, men det är inget krav för tjänsten.

För att trivas i rollen ser vi att du har god självkännedom och en yrkesmässig mognad. Du ser möjligheter istället för hinder, har lätt för att inspirera andra och är ödmjuk. Du är också strukturerad och har förmåga att organisera ditt arbete. Vi värdesätter att du har ett helhetstänk och en pedagogisk förmåga samt att du är nyfiken och öppen för förändringsarbete. Då ensamarbete förekommer är det viktigt att du har förmåga att arbeta självständigt och ta egna initiativ. Du är ansvarstagande, kreativ och reflekterande.

Är du fortfarande intresserad och tycker att en tjänst som stödpedagog på Östergårdsgatan är något för dig?

Då ser vi fram emot din ansökan!

Om arbetsplatsen

Östergårdsgatans LSS-boende har funnits sedan 2013 och ligger i egna lokaler i stadsområdet Kirseberg. Hos oss på Östergårdsgatan arbetar en omsorgspedagog och nio stödpedagoger/stödassistenter tillsammans i team för att ge boendets 11 brukare bästa möjliga stöd under dygnets alla timmar. Under hösten ska vi påbörja HBTQ-certifiering av verksamheten.

I Funktionsstödsförvaltningen arbetar drygt 2400 medarbetare med att tillsammans skapa och utveckla ännu bättre stöd och service till personer med funktionsnedsättning. Våra verksamheter finns inom LSS, socialpsykiatri, personlig assistans, ledsagare och avlösare. Även svårt sjuka barn som vårdas i hemmet ingår i vårt uppdrag. Vi arbetar för allas rätt till god hälsa, möjlighet till arbete och sysselsättning och att kunna delta i samhället utifrån sina förutsättningar. Var med och skapa ett meningsfullt och gott liv för Malmöbor med psykisk, intellektuell eller fysisk funktionsnedsättning!

Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidare

Omfattning: 100 %
Antal tjänster: 1

Tillträde: Enligt överenskommelse

Arbetsbeskrivning: Dag/Kväll/Helg

Övrigt

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

Ansökningarna kommer att behandlas utifrån de uppgifter som registreras i din digitala ansökan. Var därför noga med att föra in alla utbildningar, erfarenheter och meriter du vill göra gällande på ett korrekt sätt innan ansökan skickas iväg.

Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Befattningen ledigförklaras under förutsättning att den ej behöver tas i anspråk av i kommunen redan anställd personal.

Om du har sökt tjänster i Malmö stad tidigare så märker du kanske att du söker till denna tjänst på ett nytt sätt. Vi byter rekryteringssystem för att det ska vara enklare för dig att söka våra tjänster. Om du vill återanvända en ansökan du gjort för en tidigare tjänst hos oss kan du logga in på ditt konto i Visma Recruit och ladda ner ditt tidigare CV och personliga brev.
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
7 aug 2020
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Underkategori
Vård & Omsorg
Hemsida
http://malmo.se

Inga fler liknande jobb tillgängliga