Malmö stad · Publicerad 17 juni 2020

Arbetsuppgifter

Som stödpedagog ska du implementera arbetssätt och metoder i verksamheten. I arbetsuppgifterna ingår det att skapa relationer, stötta, handleda och vara brukarna behjälpliga i olika vardagssituationer, upprätthålla sociala kontakter och relationer.

Alla stödinsatser, ex. aktiviteter, städ, tvätt, mat, personligt stöd och fysisk omvårdnad utgår från brukarens individuella behov och önskemål i enlighet med LSS-lagstiftningen och Malmö Stads värdegrund. Arbetet ska främja självständighet, delaktighet och utföras med respekt för brukarens integritet och självbestämmande.

Du arbetar systematiskt med social dokumentation.

Du samarbetar med dina kollegor och andra aktörer samt arbetar med brukarna utifrån deras genomförandeplaner och handlingsplaner som ni utformar tillsammans med brukarna.

Du deltar i att hitta lösningar och metoder som utvecklar arbetet. Vidare arbetar du för att öka det pedagogiska förhållningssättet som stödjer varje enskild individs delaktighet och självbestämmande. I uppdraget ingår även hantering av mediciner.

I tjänsten ingår dag-, kväll- och helgtjänstgöring samt sovande jour.

Verksamheten arbetar enligt en pedagogisk struktur och ett teambaserat arbetssätt. Som stödpedagog kommer du att vara teamledare för ett av verksamhetens två team och ha ett nära samarbete med verksamhetens omsorgspedagog och andra stödpedagog.

Kvalifikationer

Eftergymnasial utbildning som omfattar minst 200 YH-poäng eller 60 högskolepoäng. Utbildningen ska ha en tydlig inriktning mot funktionshinderområdet och/eller det beteendevetenskapliga området.

Du har god självkännedom och kan reflektera över dina styrkor och svagheter. Du har ett respektfullt bemötande med god empatisk förmåga. Du ser värdet av ett gott samarbete med kollegor och andra aktörer.

Stor vikt läggs vid ditt engagemang och personliga egenskaper. Du är lugn och stabil som person. Är lyhörd, reflekterande och analytisk i ditt tänkande samt har en god självkännedom för att kunna ge stöd och trygghet till de boende.

Det är viktigt att du kan ta egna initiativ och fokusera på möjligheter och lösningar. Du har ett pedagogiskt synsätt och är tydlig i din kommunikation.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta med målgruppen.

Det är meriterande om du har kunskaper i att arbeta med tydliggörande pedagogik samt lågaffektivt bemötande.

Om arbetsplatsen

Verksamheten är en gruppbostad enligt LSS för personer inom PK1, det vill säga boende för personer med intellektuell funktionsnedsättning, autism eller autismliknande tillstånd. Boendet har 6 lägenheter.

I funktionsstödsförvaltningen arbetar drygt 2400 medarbetare med att tillsammans skapa och utveckla ännu bättre stöd och service till personer med funktionsnedsättning. Våra verksamheter finns inom LSS, socialpsykiatri, personlig assistans, ledsagare och avlösare. Även svårt sjuka barn som vårdas i hemmet ingår i vårt uppdrag. Vi arbetar för allas rätt till god hälsa, möjlighet till arbete och sysselsättning och att kunna delta i samhället utifrån sina förutsättningar. Var med och skapa ett meningsfullt och gott liv för Malmöbor med psykisk, intellektuell eller fysisk funktionsnedsättning!

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Information om tjänsten

Anställningsform:Tillsvidareanställning
Omfattning: 100%
Antal tjänster: 1
Tillträde: 1 september, eller enligt överenskommelse

Övrigt

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. Befattningen ledigförklaras under förutsättning att den ej behöver tas i anspråk av i kommunen redan anställd personal. Dina ansökningshandlingar är allmäna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor som specifika jobb besvaras av kontaktpersonen som anges i annonsen.

Om du sökt tjänster i Malmö stad tidigare så kanske du märker att du till denna tjänst söker på ett nytt sätt. Vi byter rekryteringsystem för att det ska vara enklare för dig att söka våra tjänster. Om du vill återanvända en ansökan du gjort för en tidigare tjänst hos oss kan du logga in på ditt konto i Visma Recruit och ladda ner ditt tidgare CV och personliga brev.
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
27 juli 2020
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Underkategori
Specialpedagog
Hemsida
http://malmo.se

Inga fler liknande jobb tillgängliga