Malmö stad · Publicerad 3 maj 2021

Arbetsuppgifter

Som stödpedagog ska du implementera arbetssätt och metoder i verksamheten.

Du har rollen som teamledare och har ett nära samarbete med omsorgspedagogen i verksamheten.

I arbetsuppgifterna ingår det att stötta, handleda och vara brukarna behjälplig i olika vardagssituationer, upprätthålla sociala kontakter och relationer.

Arbetet ska främja självständighet, delaktighet och utföras med respekt för brukarens integritet och självbestämmande. Du arbetar systematiskt med social dokumentation.

Du deltar i att hitta lösningar och metoder som utvecklar arbetet. I rollen ingår också att arbeta för att öka det pedagogiska förhållningssättet som stödjer varje enskild individs delaktighet och självbestämmande.

Alla stödinsatser, ex. aktiviteter, städ, tvätt, mat, personligt stöd och fysisk omvårdnad, utgår ifrån brukarens individuella behov och önskemål i enlighet med LSS-lagstiftning samt Malmö stads LSS-plan och värdegrund.

Vi ställer krav på:
  • Kunskap och erfarenhet av arbete med personkrets två, vuxna med förvärvad hjärnskada
  • Tidigare erfarenhet av stöd till personer med utmanande beteende
  • Erfarenhet av teamledarroll
  • Erfarenhet av arbete inom LSS
I uppdraget ingår även hantering av mediciner samt omvårdnadsarbete.

I tjänsten ingår dag, kvälls- samt helgtjänstgöring.

Kvalifikationer

Minst 60 HP eller 200 YH-poäng krävs. Utbildningen ska ha en tydlig inriktning mot funktionshinderområdet och/eller inom det beteendevetenskapliga området. Du har erfarenhet av arbete inom LSS och/eller inom området psykiatri eller likartad verksamhet.

Du har god självkännedom och kan reflektera över dina styrkor och svagheter. Du har ett respektfullt bemötande med god empatisk förmåga. Du ser värdet av ett gott samarbete med kollegor och andra aktörer.

Stor vikt läggs vid ditt engagemang och personliga egenskaper. Du är lugn, prestigelös och stabil som person. Är lyhörd, reflekterande och analytisk i ditt tänkande och har en god självkännedom för att kunna ge stöd och trygghet till de boende.

Det är viktigt att du kan ta egna initiativ och fokusera på möjligheter och lösningar. Du har ett pedagogiskt synsätt och är tydlig i din kommunikation.

Det är meriterande om du har kunskaper i att arbeta med tydliggörande pedagogik, lågaffektivt bemötande samt har erfarenhet av att leda grupper.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Om arbetsplatsen

Denna annons riktar sig till LSS-boende inom personkrets 2.

Verksamheterna riktar sig till Malmöbor som har beviljats boende enligt LSS. Brukarna har varierande behov, intressen och önskemål. Insatsen och aktiviteter styrs av behovet och utförs individuellt med den enskilde brukaren eller tillsammans med andra brukare i grupp.

I funktionsstödsförvaltningen arbetar drygt 2400 medarbetare med att tillsammans skapa och utveckla ännu bättre stöd och service till personer med funktionsnedsättning. Våra verksamheter finns inom LSS, socialpsykiatri, personlig assistans, ledsagare och avlösare. Även svårt sjuka barn som vårdas i hemmet ingår i vårt uppdrag. Vi arbetar för allas rätt till god hälsa, möjlighet till arbete och sysselsättning och att kunna delta i samhället utifrån sina förutsättningar. Var med och skapa ett meningsfullt och gott liv för Malmöbor med psykisk, intellektuell eller fysisk funktionsnedsättning!

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: 100%
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. Befattningen ledigförklaras under förutsättning att den ej behöver tas i anspråk av i kommunen redan anställd personal. Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om specifika jobb besvaras av kontaktpersonen som anges i annonsen.
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
10 maj 2021
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Övrigt
Hemsida
http://malmo.se

Inga fler liknande jobb tillgängliga