Malmö stad · Publicerad 26 apr 2021

Arbetsuppgifter

Som stödperson är du, tillsammans med en socionom, stöd till förälder som har placerade barn. Du kommer att få utbildning i området och handledning från socionom.

Uppdraget innebär att:
  • Vara ett medmänskligt stöd i kris.
  • Vara ett stöd inför och efter möten med exempelvis socialtjänst.
  • Kunna följa med som medmänskligt stöd till föräldrar på möten som rör barnet, exempelvis socialtjänst.
  • Vara ett medmänskligt stöd innan och efter ett umgänge.
  • Hämta in information om det behövs och vägleda föräldern rätt, exempelvis till myndigheter eller andra verksamheter.
  • Ha gott samarbete med socionomen på Föräldrastöttan.
Omfattning: Kontakt med förälder ca 4 timmar/vecka. Tillgänglighet även efter kontorstid enligt överenskommelse.
Antal ärenden per stödperson: Max 2

Kvalifikationer

Vi söker dig som studerar till socionom, inom beteendevetenskap eller annan likvärdig utbildning. Uppdraget kan också passa dig som är pensionär.

Meriterande är om du har tidigare erfarenhet av socialt arbete.

Du har en personlig mognad, är lugn, stabil och har en förmåga att behålla ett realistiskt perspektiv på situationer som uppstår. Du ska ha lätt för att såväl samarbeta som att utföra uppdraget självständigt. Du har lätt för att skapa och underhålla kontakter och relationer. Du värdesätter olikheter och förstår att olika bakgrund, kultur eller grupptillhörigheter kan påverka en själv och andra på olika sätt. Du har förmåga att se möjligheter, förmedla hopp och bemöta människor på ett respektfullt sätt.

Om arbetsplatsen

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Vid Sveriges största arbetsmarknads- och socialförvaltning jobbar 2500 medarbetare varje dag för att stärka Malmöbor. Tillsammans med Malmöborna vill vi öka möjligheterna till egen försörjning, minska hemlöshet, bidra till att barn och unga ska få bra uppväxtvillkor och verka för att nyanlända ska få goda förutsättningar. Det är ett viktigt och roligt arbete, men långt ifrån enkelt. Sök jobb hos oss, du kommer att göra skillnad.

Föräldrastöttan Malmö är en del av Umgåsen och ingår i avdelning IFO insats. Föräldrastöttan Malmö erbjuder stöd till förälder med placerade barn. Vi hjälper föräldrar med att tillexempel hitta strategier, vara stöd i att upprätthålla kontakt, hjälp i att gå igenom dokumentation, informera om rättigheter och skyldigheter.

Syftet med verksamheten är att stärka och stödja föräldrar till placerade barn för att bidra till att det blir så bra som möjligt för barnen, där ett fungerande samarbete mellan socialtjänst och föräldrar har en central roll i barnens mående och vård.

Information om tjänsten

Anställningsform: Timanställning
Antal tjänster: 2
Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt

Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Det innebär att vi inte behandlar din jobbansökan konfidentiellt. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta nämnda kontaktpersoner.
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
9 maj 2021
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Deltid
Antal Tjänster
1
Hemsida
http://malmo.se

Inga fler liknande jobb tillgängliga