Malmö stad · Publicerad 14 sept 2021

Arbetsuppgifter

Som studie- och yrkesvägledare på Sofielundsskolan arbetar du med att vägleda och informera elever och vårdnadshavare om gymnasieutbildning, gymnasieval, framtida arbetsmarknad och yrkesmöjligheter. Du har i uppdrag att stimulera elevernas intresse och nyfikenhet för framtida gymnasie- och yrkesval samt bidra till att öka elevernas kunskap om arbetslivet och dess särskilda krav. Vägledning kan ske både individuellt och i grupp som ett led i att skapa motivation för framtida val. Arbetet bedrivs självständigt och utifrån gällande lagstiftning, förordningar och riktlinjer. I din roll samarbetar du med elevhälsoteamet samt andra medarbetare på skolan kopplat till elevernas måluppfyllelse. I samband med PRAO har du som studie- och yrkesvägledare en aktiv roll i skolans arbete med praoverksamheten. Samverkan med andra aktörer utanför skolan kan även ingå i arbetet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en högskoleexamen som studie- och yrkesvägledare (180hp). Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av arbete som studie- och yrkesvägledare. Rollen som studie- och yrkesvägledare ställer krav på att du har god insikt i skolans mål och styrdokument samt att du har digital kompetens. Det är meriterande om du har arbetat i en mångkulturell miljö. Dina personliga egenskaper har stor betydelse för vår organisations framgång. Vi söker dig som har lätt för att skapa relationer med såväl barn, ungdomar som vuxna. Du kan vara lugn och behärskad, är trygg i dig själv och har ett förhållningssätt som stämmer överens med vår värdegrund. Då du arbetar nära skolans arbetslag och skolans pedagoger är din förmåga att samarbeta och vara anpassningsbar viktig. Välkommen med din ansökan!

Om arbetsplatsen

Grundskoleförvaltningen - stadens största förvaltning med 84 skolor, 6000 medarbetare och 34000 elever erbjuder en arbetsplats för alla. Här vill vi växa, utvecklas och utmanas i vårt lärande tillsammans - varje dag. Vi ser till att alla får en god arbetsmiljö och satsar på ledarskap. Tillsammans arbetar vi alla för varje elevs bästa skola!

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidare.
Omfattning: Deltid, 25-50%
Antal tjänster: 1.
Tillträde: Enligt överenskommelse.

Övrigt

Enligt skollagen krävs uppvisande av utdrag ur polisens belastningsregister vid anställning inom förskola, skola och skolbarnomsorg. Blankett för att beställa utdraget finns på: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta kontaktpersonerna i annonsen. Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss kontakt med media-säljare, rekryteringssajter och liknande.
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
28 sept 2021
Omfattning
Deltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Utbildning
Underkategori
Fritidspedagog
Hemsida
http://malmo.se

Inga fler liknande jobb tillgängliga