Malmö stad · Publicerad 11 juni 2021

Arbetsuppgifter

Tillsammans med kollega handleder du deltagarna i verksamhetens snickeri. Du utgår från ett återhämtningsinriktat arbetssätt och ger deltagarna förutsättningar att utföra sina arbetsuppgifter. Uppdraget innebär att anpassa aktiviteterna till varje deltagares behov och förutsättningar. Det finns nio olika verkstäder på Handkraft och vid personals frånvaro kan du behövas i annan verkstad. Våra verkstäder är Snickeriet, Kreativiteten, Sömnad, Stick & virk, Köket, Tema, Hem & Miljö, Torup och Cykelverkstaden. Deltagarnas intresse och önskemål avgör vilken verkstad de arbetar i.

Kvalifikationer

120 hp alternativt 415 YH-poäng inom psykosocialt rehabiliteringsarbete. Minst 6 månaders kunskap/utbildning inom snickeri eller flerårig erfarenhet av snickeri. Du ska kunna använda och handleda i användandet av stationära maskiner som är vanligt förekommande i ett snickeri. Flerårig erfarenhet av att arbeta med människor med psykisk ohälsa är ett krav. Erfarenhet av återhämtningsinriktat arbetssätt är meriterande. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vi förutsätter att du behärskar svenska i tal och skrift och kan använda datorn som arbetsredskap och hjälpmedel. B-körkort krävs.

Om arbetsplatsen

Handkraft erbjuder arbetsinriktad sysselsättning till personer med psykisk funktionsnedsättning. Syftet är att utifrån ett återhämtningsinriktat arbetssätt främja delaktighet i samhället. Verksamhetsutveckling sker utifrån samskapande och deltagarinflytande är centralt. I personalgruppen samsas bred kompetens om rehabilitering och hantverkskunnande.

I funktionsstödsförvaltningen arbetar drygt 2400 medarbetare med att tillsammans skapa och utveckla ännu bättre stöd och service till personer med funktionsnedsättning. Våra verksamheter finns inom LSS, socialpsykiatri, personlig assistans, ledsagare och avlösare. Även svårt sjuka barn som vårdas i hemmet ingår i vårt uppdrag. Vi arbetar för allas rätt till god hälsa, möjlighet till arbete och sysselsättning och att kunna delta i samhället utifrån sina förutsättningar. Var med och skapa ett meningsfullt och gott liv för Malmöbor med psykisk, intellektuell eller fysisk funktionsnedsättning!

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Information om tjänsten

Anställningsform: Vikariat 15 månader, tom 2022-12-31
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: 2021-10-04

Övrigt

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. Befattningen ledigförklaras under förutsättning att den ej behöver tas i anspråk av i kommunen redan anställd personal. Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om specifika jobb besvaras av kontaktpersonen som anges i annonsen.
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
25 juni 2021
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Bygg & Hantverk
Hemsida
http://malmo.se

Inga fler liknande jobb tillgängliga