Malmö stad · Publicerad 30 apr 2021

Arbetsuppgifter

Som utredningssekreterare på myndighetsenheten kommer du främst att utöva tillsyn av fristående förskolor och pedagogisk omsorg i Malmö stad.

I arbetsuppgifterna ingår planering, dokumentstudier samt besök med intervjuer och observationer i fristående förskola och pedagogisk omsorg. Besök i verksamheterna innebär möten med företrädare för huvudmannen, rektorer och övrig personal, barn och föräldrar. Därefter skrivs tillsynsrapporter och beslutsförslag med bedömningar av situationen i de inspekterade verksamheterna.

Att bereda ansökningar om tilläggsbelopp, godkännande och rätt till bidrag för enskilda huvudmän kan också ingå också i arbetet, liksom att arbeta med kvalitetssäkring av rapporter och beslut.

Kvalifikationer

Vi söker dig med pedagogisk högskoleexamen och om du har förskollärarexamen är det meriterande.

Det är en merit att ha erfarenhet av pedagogiskt och/eller skoljuridiskt arbete inom skolväsendet till exempel från förskola eller från arbete på huvudmannanivå. Det är även en merit att ha erfarenhet av arbete med tillsyn och författa tillsynsbeslut vid en tillsynsmyndighet. Vidare är det meriterande att ha kunskap eller erfarenhet inom det förvaltningsrättsliga området samt kvalificerad utredarkompetens.

Du förväntas ha en välutvecklad kommunikationsförmåga i såväl tal som skrift, samt mycket god förmåga att möta och kommunicera med andra människor. Arbetet ställer krav på att du kan arbeta såväl självständigt som i team, att du är analytisk och noggrann samt att du är flexibel och lätt kan anpassa dig efter nya förutsättningar.

Om arbetsplatsen

Förskoleförvaltningen avdelning för kvalitet och myndighet har som ett av sina tyngre huvuduppdrag att ha ett helhetsperspektiv på förskolans kvalitet. Detta i syfte att bistå huvudmannen i att skapa likvärdiga förutsättningar för samtliga förskoleenheter samt att säkerställa att förvaltningen på alla nivåer utför arbetet rättssäkert och likställigt i enlighet med styrande lagar och förordningar.

Avdelningen för kvalitet och myndighet består av fyra enheter med cirka 45 medarbetare med differentierade uppdrag, yrkesroller och kompetens. Avdelningens myndighetsenhet ansvarar bland annat för handläggning av ansökningar om godkännande och rätt till bidrag för enskilda huvudmän. Myndighetsenheten ansvarar även för tillsyn av fristående huvudmän samt handläggning och beslut om tilläggsbelopp till fristående huvudmän.

Förskoleförvaltningen är en av Malmös största förvaltningar. Vi har 4700 medarbetare som varje dag möter 16 000 barn och deras vårdnadshavare på någon av våra 200 förskolor. Som medarbetare hos oss blir du del av en organisation där många spännande initiativ och idéer tar fart. När det gäller förskola vänds många blickar mot förskoleförvaltningen i Malmö stad. Det gillar vi.

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Varmt välkommen med din ansökan! Vi gör ett löpande urval och ser därför gärna att du skickar in din ansökan så snart du kan.

Information om tjänsten

Anställningsform: Vikariat/allmän visstidsanställning till och med december 2021
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Så snart som möjligt eller enligt överenskommelse.

Övrigt

Enligt skollagen krävs utdrag ur polisens belastningsregister innan anställning inom förskola, skola och skolbarnomsorg. Blankett för att beställa utdraget finns på https://polisen.se/tjanster-tillstand/blanketter/.
Blanketten finns i kategorin Belastningsregistret och heter Skola, förskola eller barnomsorg - Belastningsregistret.

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta nämnda kontaktpersoner.
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
16 maj 2021
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi
Hemsida
http://malmo.se

Inga fler liknande jobb tillgängliga