Malmö stad · Publicerad 14 okt 2021

Arbetsuppgifter

Vi söker en utredningssekreterare för ett vikariat på cirka ett år på heltid med anledning av en föräldrarledighet.

Som utredningssekreterare ingår du i nämndkansliet vid gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen, där nämnd- och ärendeberedning, registratur, arkiv, juridik och reception ingår. I din roll arbetar du med att handlägga och skriva fram ärenden, beslutsunderlag och remissvar till nämnden. Du har ansvar för utredning av klagomålsärenden, elevärenden samt besvarar skrivelser från Skolinspektionen och Barn- och elevombudet. Uppgifter relaterade till förvaltningsövergripande processer kopplade till Malmö stads styrning kan också bli aktuella.

I tjänsten ingår även omvärldsbevakning och deltagande i nätverk knutna till gymnasie- och vuxenutbildningsnämndens ansvarsområde. Du verkar för att upprätthålla hög kompetens inom förvaltningen när det gäller lagstiftning, allmänna råd med mera inom arbetsområdet samt utveckla verksamheten.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en relevant högskoleutbildning motsvarande minst 180 högskolepoäng inom samhälls- eller statsvetenskap, juridik eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du har bred erfarenhet av arbete inom offentlig förvaltning. Har du dessutom erfarenhet av att självständigt genomföra utredningar, skriva rapporter och ta fram kvalificerade beslutsunderlag är det ett stort plus. Det är meriterande om du har erfarenhet från arbete som utredningssekreterare eller motsvarande och erfarenhet av att arbeta inom en politisk styrd organisation. Är du väl insatt i skolans styrdokument ser vi det som ett plus, liksom erfarenhet av handläggning av ärenden inom skolområdet inklusive myndighetsutövning. Likaså är det meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med dokument- och ärendehanteringssystemet Platina eller ett liknande system. Du har även god digital kompetens och har lätt att sätta dig in i olika system.

Som person är du analytisk och har god förmåga att överblicka helheten. Du är strukturerad och kan organisera och planera ditt arbete. Du tar initiativ och är utvecklings- och lösningsfokuserad. Rollen innebär många kontakter, internt och externt, samt dragningar av ärenden för gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden. Därför är det viktigt att du har en god kommunikationsförmåga och är bekväm med att tala inför grupp.

Mycket god svenska i tal och skrift är en förutsättning för tjänsten.

Låter detta som en tjänst för dig? Då är du varmt välkommen med din ansökan! Urval sker löpande så skicka gärna in din ansökan redan idag. Tillsättning sker först efter sista ansökningsdatum.

Om arbetsplatsen

Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen är en av tre skolförvaltningar i Malmö stad. Vi ansvarar för utveckling och genomförande av gymnasieskola och vuxenutbildning. Idag är vi cirka 1600 medarbetare och vi finns i hela Malmö. Vi arbetar för att ungdomar och vuxna ska nå målen för sin utbildning och bli aktiva i vårt samhälle. Vi finns för att skapa bästa möjliga förutsättningar för Malmöborna att kunna växa genom livslångt lärande.

På Storgatan 20 samlar vi våra centrala stödfunktioner, organiserade i ett nämndkansli och fyra avdelningar: avdelningen för kommunikation, medborgarkontakt och antagning, ekonomiavdelningen, HR-avdelningen samt kvalitets- och utvecklingsavdelningen. Denna tjänst är placerad på nämndkansliet som har tio medarbetare: förvaltningsjurist, arkivarie, huvudregistrator och nämndsekreterare, två administratörer och fyra utredningssekreterare. Nämndkansliet stöttar förvaltningen med bland annat juridisk rådgivning, dokument- och ärendehantering samt handlägger skoljuridiska ärenden och skriver fram ärenden till nämnden. På nämndkansliet samordnas också en del förvaltningsövergripande processer, som mål och budget och intern kontroll.

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform:Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt

Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Det innebär att vi inte behandlar din jobbansökan konfidentiellt. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss kontakt med media-säljare, rekryteringssajter och liknande.

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta nämnda kontaktpersoner.
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
28 okt 2021
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi
Hemsida
http://malmo.se

Inga fler liknande jobb tillgängliga