Malmö stad · Publicerad 12 nov 2020

Arbetsuppgifter

Vill du vara med och bygga staden? Stadsbyggnadskontoret söker två nya medarbetare till nyinrättade tjänster som utvecklingssekreterare. En av tjänsterna är tidsbegränsad. Din vardag kommer att finnas på Stadshuset i Malmö där ditt fokus blir att vidareutveckla, effektivisera vår digitala bygglovsprocess för att underlätta för Malmöborna att söka bygglov.

Trivs du med varierande arbetsuppgifter, har en naturlig förmåga att planera, analysera, organisera och se helheten är detta uppdrag mycket intressant.Du kommer ingå i ett team där du stöttar övriga medarbetare i processen från start till slut.

Bygglovshandläggningen är en digital process och det ingår flera administrativa moment där det behövs kunskap i att läsa och tolka ritningar, bland annat för att kunna registrera inkomna handlingar korrekt och fastställa avgifter. I rollen ingår även att systemförvalta, kvalitetssäkra och utveckla vårt handläggarstöd som kallas ByggR.

Du kommer också få möjlighet att samordna projekt och hålla i utbildningar vid behov.

Kvalifikationer

Till denna tjänst söker vi någon som tar egna initiativ, arbetar effektivt och har ett öppet och inkluderande sätt samt arbetar kontinuerligt med att förbättra sitt eget och avdelningens arbete. Att du har ett gott bemötande till de du möter, kunder som kollegor, ser vi som en självklarhet. Du är kvalitetsmedveten, noggrann och uttrycker dig med lätthet både i tal och skrift.

Vi förutsätter att du har en relevant högskoleutbildning motsvarande 3 år med samhällsvetenskaplig eller statsvetenskaplig inriktning alternativt annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Då våra ärenden hanteras helt digitalt krävs det att du har mycket god datorvana och att du är öppen för att lära dig nya system och digitala verktyg. Vi förutsätter att du har arbetat i Office 365, då det är vårt dagliga verktyg. Har du arbetat i ByggR eller i andra digitala ärende- och dokumenthanteringssystem i offentlig förvaltning är det positivt.

Vi värdesätter om du är bekant med sekretess- och offentlighetslagstiftning och har en förståelse för hur det är att arbeta i en politiskt styrd organisation. Har du dessutom grundläggande kunskaper om plan- och bygglagen har du riktigt goda förutsättningar för att göra ett bra jobb tillsammans med oss!

Om arbetsplatsen

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Stadsarkitektavdelningen är en av stadsbyggnadskontorets fem avdelningar och består av tre bygglovenheter samt en administrativ enhet. Stadsarkitektavdelningen är en dynamisk och kreativ avdelning som handlägger bygglov, teknisk anmälan och tillsyn enligt plan- och bygglagen. Avdelningens fokus ligger på att utveckla Malmös stadsbyggande ur ett hållbart och attraktivt perspektiv, och att bevara ett bra och nära samarbete med såväl uppdragsgivare som sökande.

Stadsbyggnadskontoret är en myndighet för plan-, bygg- och lantmäterifrågor. Förvaltningen arbetar med översiktlig planering, detaljplanering, fastighetsbildning, bygglov, mätning och kartläggning. Stadsbyggnadskontoret arbetar för Malmöborna, byggmarknadens olika aktörer och övriga verksamma i Malmö. Tillsammans med andra förvaltningar skapar våra 230 medarbetare förutsättningar för en stad som är hållbar och attraktiv att bo och verka i. Hos oss får du alla förmåner av trygghet och flexibilitet man kan förvänta sig av en offentlig arbetsgivare. Den allra största förmånen, som vi ser det, är att tillsammans med professionella kollegor få göra skillnad på riktigt för Malmö och Malmöborna.

Information om tjänsten

Anställningsform:Tillsvidareanställning och ett vikariat
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 2
Tillträde: Kvartal 1 2021. För vikariatet gäller 11 månader och eventuellt möjlighet till förlängning.

Övrigt

Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Det innebär att vi inte behandlar din jobbansökan konfidentiellt. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss kontakt med media-säljare, rekryteringssajter och liknande.

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
29 nov 2020
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Hemsida
http://malmo.se

Inga fler liknande jobb tillgängliga