Malmö stad · Publicerad 1 juli 2020

Vill du också vara med och göra skillnad?

Vi söker utvecklingssekreterare till en nystartad verksamhet. Vi söker dig som vill arbeta på en mottagningsenhet där kartläggning av elevernas tidigare erfarenheter och förmågor ger nyanlända elever i grund-och gymnasieskolan en bra skolstart i Malmö, följa upp resultatet av kartläggning och även bidra till att ge föräldrar/vårdnadshavare goda förutsättningar till att bli bästa tänkbara ”Skolföräldrar”. Att delta i och kontinuerligt utvecklas i uppdraget tillsammans med kollegor i syfte att vara den bästa samarbetspartnern för relevanta myndigheter och andra enheter i Malmö stad ingår som en självklar del i jobbet. Vi söker dig som brinner för att arbeta utifrån den lösningsfokuserade modellen. Den innebär bl a att du ser alla du möter som resursstarka där ordet tillit är ett nyckelord. Skolstart Malmö tillhör grundskoleförvaltningen som tar emot och kartlägger elever både till grund- och gymnasieskolan. Vi söker nu dig som särskilt vill utveckla samarbetet mellan Skolstart Malmö och gymnasiets språkintroduktion. Vi arbetar utifrån ledorden; tillit, samarbete och utveckling.

Arbetsuppgifter
  • Genomföra kartläggning steg 1 och 2 av nyanlända elever enligt Skolverkets kartläggningsmaterial på elevens starkaste språk. I kartläggning 1 får vi en bild av elevens språk, tidigare skolgång, intressen och förväntningar. I steg 2 kartläggs elevens kunskaper inom områdena litteracitet och numeracitet.
  • Följa upp resultatet av kartläggningen genom samtal med och besök på mottagande skola så att undervisningen kan planeras och anpassas till elevens kunskaper, förutsättningar och behov.
  • Bidra till god föräldrasamverkan genom att på olika sätt ge föräldrar/vårdnadshavare goda förutsättningar att vara bästa tänkbara skolföräldrar. Utifrån olika behov informerar vi om svenskt skolsystem och elevens, vårdnadshavarens och skolans roller och tar reda på likheter och skillnader mellan olika skolsystem. Ju bättre förståelse vi har för varandra desto bättre förutsättningar att lyckas i skolan både för lärare och föräldrar.
  • Delta i och kontinuerligt utvecklas i uppdraget tillsammans med kollegor i syfte att vara den bästa samarbetspartnern för relevanta myndigheter och andra enheter i Malmö.
Kvalifikationer

Vi söker dig som har akademisk utbildning motsvarande 180 hp med inriktning från pedagogisk verksamhet och uppfyller Skolverkets krav för att kartlägga elever i litteracitet och numeracitet nämligen; för steg 1 och 2 i litteracitet kompetens inom modersmål, flerspråkighet eller svenska som andraspråk och för steg 2 i numeracitet matematisk ämneskompetens. Du har minst två års erfarenhet av att arbeta med kartläggning av nyanlända elever, alternativt liknande erfarenhet som bedömds relevant för uppdraget, samt att du tidigare arbetat i offentlig verksamhet. Vi förutsätter att du har goda datorkunskaper. Du tar själv ansvar för ditt uppdrag och bidrar aktivt tillsammans med dina kollegor till att enheten och därmed eleverna lyckas. Vi arbetar enligt den lösningsfokuserade metoden som du kommer att få utbildning i. Du förutsätts vara självgående inte självstyrande.

Om arbetsplatsen

Delta i skapandet av varje elevs bästa skola - du också!

I varje elevs bästa skola uppfylls skolförfattningarnas avsikter och mål. Här uppfylls grundskolenämndens mål om måluppfyllelse och likvärdighet. Här skapas en hållbar utveckling. Som chef och medarbetare bidrar du till varje elevs bästa skola.

I varje elevs bästa skola:
  • lyckas varje elev
  • lär varje elev utifrån sina förutsättningar
  • utvecklar varje elev kunskaper, värden, färdigheter och förmågor för ett aktivt och självständigt liv
  • har varje elev framtidstro, förmåga och möjlighet att göra egna val
Med respekt, engagemang och kreativitet skapar grundskoleförvaltningen de bästa förutsättningarna för alla medarbetare. Vi arbetar tillsammans i vårt övergripande uppdrag med att ge alla Malmös 30 000 elever samma möjligheter att lyckas och nå goda resultat i skolan. Gör skillnad tillsammans med 5 500 kollegor och var en del av grundskoleförvaltningens positiva utveckling!

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka.

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: 100%
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss kontakt med media-säljare, rekryteringssajter och liknande.

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta ovan nämnda kontaktpersoner.
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
2 aug 2020
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Hemsida
http://malmo.se

Inga fler liknande jobb tillgängliga