Malmö stad · Publicerad 9 okt 2020

Arbetsuppgifter

Vi söker nu drivna lärare till Malmö Kulturskola som ska arbeta med det spännande arbetet i El Sistema på Johannesskolan. Konceptet bygger på gruppundervisning där musik och kultur används som verktyg för social och mänsklig utveckling.

Arbetet innebär främst undervisning i ditt ämne men också att tillsammans med andra lärare genomföra undervisning. All undervisning sker i grupp på skolan. Målgruppen är barn som går på Johannesskolan och som kommer på sin fria tid (efter skolan) för att ta del av det utbud vi erbjuder. Vi gör också familjeträffar och andra event/föreställningar. En del arbete på skolans lov förekommer också.

En stor del av arbetet sker i team och därför är all reglerad arbetstid arbetsplatsförlagd.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en rytmik-, musik-, bild- eller danslärarutbildning från musikhögskola/konstnärlig högskola eller motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.

Du ska behärska svenska språket både i tal och skrift och gärna tala något av Malmös andra stora språk.

Det är meriterande om du har:
  • bred konstnärlig/kulturutbildning, t.ex. piano, gitarr, fiol, klarinett, slagverk, sång, kör, bild, dans, film eller musikproduktion
  • erfarenhet av att arbeta på kulturskola och/eller erfarenhet av arbete i grundskola
  • tidigare erfarenhet av arbete med El Sistema eller liknande verksamhet.
Du är en person med stort engagemang som sätter elevernas utveckling och intresse i centrum. Du är självgående, drivande och tar ansvar för din uppgift samt är en lagspelare. Du är relationsskapande, underhåller relationer och har god empatisk förmåga.

Eftersom tjänsten innebär arbete med barn och unga kommer utdrag ur belastningsregistret att begäras av arbetsgivaren.

Om arbetsplatsen

Malmö Kulturskola är en del av kulturförvaltningen i Malmö stad och en av landets största kulturskolor med en pedagogisk verksamhet som når över 5 000 barn och ungdomar. Kulturskolan erbjuder kurser i animation, bild & form, dans, musik, serieteckning och teater, och har sitt centrum i Kulturhuset Mazetti, mitt i Malmö. Vi som arbetar på Malmö Kulturskola har som mål att ge Malmös barn och unga undervisning av god kvalitet som är tillgänglig oavsett var i Malmö en bor och vilken bakgrund en har. Vi arbetar målmedvetet för att etablera vår verksamhet i alla stadsdelar.

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Information om tjänsten

Anställningsform:Tidsbegränsad anställning
Ferieanställning enligt gällande avtal HÖK18.
Omfattning: 60%
Antal tjänster: 3
Tillträde: 2021-01-11 till och med 2021-12-20
Arbetstid: Dagtid men viss kvällstjänstgöring kan förekomma.

Övrigt

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
30 okt 2020
Omfattning
Deltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Utbildning
Underkategori
Lärare
Hemsida
http://malmo.se

Inga fler liknande jobb tillgängliga