Malmö stad · Publicerad 12 jan 2021

Arbetsuppgifter

Stadsutvecklingsavdelningen har som uppdrag att planera och bygga den hållbara staden utifrån en helhetssyn på stadsutveckling. Avdelningens övergripande kärnverksamhet inbegriper exploatering och mobilitetsfrågor och har tre enheter, exploateringsenheten, mobilitetsenheten och enheten för verksamhetsstöd.

Enheten för verksamhetsstöd är en intern funktion som ger service främst till avdelningen men även övriga avdelningar på förvaltningen. Enheten består av 2 sektioner, Projekteringssektionen och Processtödssektionen med totalt 24 medarbetare. Denna tjänst är placerad på Processtödssektionen som består av 15 medarbetare.

I rollen som sektionschef har du verksamhets-, budget- och personalansvar. Du ansvarar för att leda, planera, följa upp och utveckla arbetet så att det bedrivs effektivt och kvalitetssäkert samt arbetar såväl strategiskt med verksamhetsfrågor som operativt nära dina medarbetare. Som sektionschef ansvarar du för att styra och leda din sektion utifrån de politiska målen och grunduppdraget, och säkrar enhetens leverans i enlighet med uppdrag, mål och vision. Du uppmuntrar till samarbete och gemenskap och skapar engagemang och förutsättningar för ett aktivt medarbetarskap som leder till resultat och utveckling.

Kvalifikationer

Vem söker vi?

Du har relevant akademisk examen såsom landskapsarkitektsexamen eller civilingenjörsexamen inom väg- och vatten, lantmäteri eller samhällsbyggnad. Alternativt har du annan relevant akademisk examen i kombination med arbetslivserfarenhet med koppling till stadsutvecklingsområdet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Det är meriterande om du har gått någon ledarskapsutbildning.

Du har några års dokumenterad arbetslivserfarenhet som chef där du i rollen har haft verksamhets-, budget- och personalansvar. För tjänsten krävs erfarenhet av att ha drivit utvecklingsarbete i rollen som chef, och skulle du dessutom ha erfarenhet av förändringsledning ser vi det som särskilt meriterande. För att lyckas i tjänsten ser vi det som en förutsättning att du har arbetslivserfarenhet inom stadsutvecklingsområdet. Det är fördelaktigt om du har arbetat inom offentlig förvaltning, företrädesvis från kommunal verksamhet. Tjänsten kräver att du har flytande kunskaper i svenska, såväl skriftligt som muntligt. Vidare behöver du även ha goda kunskaper i engelska både i tal och skrift.

För att lyckas i rollen har du en effektiv slutledningsförmåga, är beslutsam, strategisk och driven. Du arbetar resultatinriktat gällande verksamhetens mål samt organisationens utveckling. På ett systematiskt, metodiskt och kvalitativt sätt tar du dig an sektionens projekt och mål och säkrar de uppsatta leverenskraven.

Vi söker dig som är nyfiken, modig och trygg som ledare med ett entusiasmerande ledarskap. Du motiveras av miljöer där du utvecklas och utmanas, och där du får vara med och bygga upp det framtida Malmö. Dialog och struktur är naturliga verktyg i ditt ledarskap och du brinner för att skapa motivation och engagemang i ditt team. Då rollen som sektionschef innebär många kontaktytor, såväl internt som externt, ser vi att du är relationsskapande och trivs med att aktivt arbeta för att se till att förvaltningens varumärke stärks och attraktiviteten ökar.

Vad erbjuder vi dig?

Som medarbetare är du vår viktigaste resurs och därför tar vi vara på din potential och ser till att du utvecklas och växer med oss. Vi är en stor förvaltning, med olika verksamheter, olika yrken, komplexa och utmanande projekt samt varierande arbetsuppgifter vilket ger dig möjligheter att utvecklas i din roll.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Varmt välkommen med din ansökan!

Om arbetsplatsen

Stadsutvecklingen i Malmö sker i en snabb takt och det är många som vill bosätta sig/etablera sig i vår stad. Här har fastighets- och gatukontoret och stadsutvecklingsavdelningen en betydande roll då vi ansvarar för samordning och ledning av exploaterings- och infrastrukturprojekt i Malmö.

På uppdrag av tekniska nämnden äger, utvecklar och förvaltar fastighets- och gatukontoret stadens mark. Genom en effektiv och modern organisation möjliggör vi ett gott stadsliv för Malmöborna och stadens näringsliv. Vi bygger en stad. Våra värderingar bygger på människors lika värde och vi tycker att det är viktigt med en balans mellan arbete och fritid. Hos oss får du en spännande och dynamisk arbetsplats med trygghet genom kollektivavtal samt förmåner som friskvårdbidrag, flexibel arbetstid, möjlighet till semesterväxling m.m.

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Snarast enligt överenskommelse.

Övrigt

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss kontakt med media-säljare, rekryteringssajter och liknande.

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta nedan nämnda kontaktpersoner.
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
31 jan 2021
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Teknik & Ingenjör
Hemsida
http://malmo.se

Inga fler liknande jobb tillgängliga