Malmö stad · Publicerad 26 nov 2021

Arbetsuppgifter

Kvalitets- och utvecklingsenhetens uppdrag är att samordna och utveckla fastighets- och gatukontorets övergripande styr- och ledningsprocesser. Vi arbetar med och ansvarar för förvaltningens strategiska riktning, verksamhetsplanering, interna kontroll och systematiska kvalitetsarbete.

Nu söker vi en strateg som ska arbeta med samordning, utredning och utveckling av förvaltningsgemensamma frågor och utvecklingsområden. Tjänsten är ett vikariat på ett år.

Som strateg samordnar du förvaltningens Forum för strategisk förmåga, som består av chefer, och utför uppdrag kopplade till forumet. Du håller samman arbetet med av strategiska frågor mot nästa mandatperiod och leder också en arbetsgrupp kopplad till forumet, där strategiskt stöd från övriga avdelningar ingår.

Du deltar för fastighets- och gatukontorets del i olika stadsövergripande samarbeten, ofta tillsammans med miljöförvaltningen och stadsbyggnadskontoret.

I uppdraget ingår samordning mellan förvaltningens tre olika forum. Där samarbetar du nära med övriga samordnare och ser till att det finns en helhetsbild över förvaltningens övergripande utvecklingsarbete samt en gemensam plan och kommunikation.

I jobbet ingår att hålla samman förvaltningens bidrag till stadens omvärldsanalys, samt att se till att stadens analys kan brytas ned och anpassas till tekniska nämndens och fastighets- och gatukontorets behov.

Som strateg utför du också utredningar av olika slag. Det kan vara utredningar som förvaltningsledningen eller en enskild avdelning behöver hjälp med. Du handlägger vid förekommande fall också ärenden till nämnden och till förvaltningens ledningsgrupp, både inom ditt eget område och mer generella ärenden, som remisser och motioner.

Du arbetar nära tillsammans med resten av enheten för att skapa en helhet i styr- och ledningssystemet på förvaltningen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en akademisk examen med samhällsvetenskaplig eller teknisk inriktning eller annan examen som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Det är meriterande om du har dokumenterad utbildning i ex verksamhetsutveckling, strategiskt utvecklingsarbete, förändringsledning eller processledning.

Du har ett par års erfarenhet av arbete med en politiskt styrd organisation där du har arbetat med samordning, utredning och strategiskt arbete kopplat till olika utvecklingsfrågor. Har du erfarenhet av att arbeta i en kommunal organisation är detta meriterande och likaså om du har erfarenhet av verksamhet som ingår i tekniska nämndens ansvar.

Då tjänsten har många kontaktytor, både internt och externt, krävs det att du är kommunikativ och har mycket god förmåga att upprätta välfungerande samarbeten. Du kommer att arbeta självständigt vilket innebär att du behöver ha god förmåga att identifiera arbetsuppgifter och driv för att se till att processer både sätts igång och slutförs. På uppdrag av chefen för kvalitet och utveckling kommer au att leda andra inom ramen för de processer du samordnar, vilket ställer krav på god förmåga att förstå roller och ansvar i en linjeorganisation.

Du behöver även ha god förmåga att producera och strukturera information och presentationer, samt att kunna presentera och förmedla information och kunskap i större och mindre sammanhang. Mycket goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift, är därför ett krav. Du är en god organisatör som skapar struktur och tydlighet och som trivs i en samordnande roll med många perspektiv och förutsättningar att förhålla sig till. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Om arbetsplatsen

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

På uppdrag av tekniska nämnden äger, utvecklar och förvaltar fastighets- och gatukontoret stadens mark. Genom en effektiv och modern organisation möjliggör vi ett gott stadsliv för Malmöborna och stadens näringsliv. Vi bygger en stad.

Våra värderingar bygger på människors lika värde och vi tycker att det är viktigt med en balans mellan arbete och fritid. Hos oss får du en spännande och dynamisk arbetsplats med trygghet genom kollektivavtal samt förmåner som friskvårdbidrag, flexibel arbetstid, möjlighet till semesterväxling m.m.

Information om tjänsten

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Snarast enligt överenskommelse

Övrigt

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss kontakt med media-säljare, rekryteringssajter och liknande.

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta nedan nämnda kontaktpersoner.
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
5 dec 2021
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi
Hemsida
http://malmo.se

Inga fler liknande jobb tillgängliga