Malmö stad · Publicerad 19 nov 2020

Avdelningen myndighet enhet avgift, boende och förmedling ansvarar för enheternas administration, avgiftshantering, vård- och boendeförmedling samt uppföljningar på särskilt boende. Avdelning har sedan april 2019 haft en projekttjänst biståndshandläggare med verksamhetsansvar som nu har omvandlats till en tillsvidaretjänst. För denna tjänst söker vi nu en vikarie med start omgående. Detta är ett unikt uppdrag för dig som brinner för utveckling och handledning.

Arbetsuppgifter

Som biståndshandläggare med verksamhetsansvar ger du daglig handledning till biståndshandläggarna i sektionen. Det innebär att du kommer leda och hjälpa dina medarbetare i olika ärenden, vilket även innefattar kontakt och samverkan inom förvaltningen och med Malmös övriga förvaltningar samt externa samarbetspartners. Rollen innebär att du kommer att ha ett nära samarbete med både sektionschefen och biståndshandläggare. Tillsammans med medarbetare och sektionschef utvecklar ni en gemensam standard i arbetsprocesser och bedömningar samt stöttar medarbetarna i att arbeta efter dessa. Att kvalitetssäkra dokumentation och hålla sig uppdaterad på aktuell rättspraxis och lagstiftning ingår i uppdraget. Tjänsten innebär en aktiv roll i enhetens Lean- och förbättringsarbete samt i introduktionen av nya medarbetare.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad socionom eller har annan likvärdig utbildning. Vi ser att du har minst 3 års erfarenhet av myndighetsutövning inom vård och omsorg och har goda kunskaper om målgruppen. Har du dessutom MI-utbildning eller utbildning i annan samtalsmetodik samt fördjupade studier inom äldre-och eller funktionshinderområdet ser vi det som meriterande. Du har goda kunskaper om aktuell lagstiftning och rättspraxis inom området. Du behöver ha erfarenhet av att arbeta i Procapita, Mina planer samt enligt socialstyrelsens utredningsmodell IBIC. Du behöver även ha tidigare erfarenheter av att arbeta med Lean. För rollen behöver du ha erfarenhet av handledning, projektledning och samordning och vara modig och driven i ditt uppdrag. Du har god förmåga att dela med dig av dina kunskaper och erfarenheter samtidigt som du är öppen för att lära dig av andra. Vi ser att du självständigt kan följa upp resultat av sektionens mål och redovisa detta i olika sammanhang. Arbetet sätter krav på att du är kommunikativ, flexibel, stresstålig, problemlösande och har god samarbetsförmåga.

Om arbetsplatsen

Vi i hälsa-, vård- och omsorgsförvaltningen är med våra ca 5 500 medarbetare Malmö stads näst största förvaltning. Vi har det samlade ansvaret för Malmös hemtjänst, vårdboende, mötesplatser, hemsjukvård och rehabilitering och dess biståndshandläggning. Var med och bygg morgondagens vård och omsorg - Malmö behöver dig! Följ vår spännande utveckling på https://sv-se.facebook.com/halsavardochomsorg/

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Information om tjänsten

Anställningsform:Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Omgående - 31 Augusti 2021

Övrigt

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
19 dec 2020
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Hemsida
http://malmo.se

Inga fler liknande jobb tillgängliga