Malmö stad · Publicerad 18 mars 2020

Arbetsuppgifter

Tjänstens huvuduppgift är att förebygga att medborgare i socialtjänstområdet blir avhysta från sina hem, genom att i tidigt skede arbeta motiverande med att hyror blir betalda. Vräkningsförebyggaren hanterar och arbetar aktivt vid störningar och sanitära olägenheter och medverkar även vid avhysningar när det förebyggande arbetet inte gett önskat resultat.

I tjänsten ansvarar man också för att handlingar som inkommer från fastighetsägare och kronofogden sorteras och prioriteras för att sedan kunna agera i ärendet, ensam eller tillsammans med kollegor från andra förvaltningar eller myndigheter.

Det förekommer samarbete med kollegor inom socialtjänstens andra enheter och i rollen som förebyggare sker såväl återkommande som korta kontakter, både med enskilda individer och samverkansparters för att erbjuda klienten ett professionellt socialt arbete.

Värkningsförebyggaren ska kunna agera snabbt och korrekt för att snabbt få till de hjälpinsatser som behövs för att förhindra en avhysning.

I tjänsten ingår också att arbeta tillsammans med kollegor för att utveckla metoder i arbetet inom till exempel Lean och MI, samt att ständigt ha som mål att förbättra och utveckla sambetet på sektionen.

Kvalifikationer

Vi söker dig, högskoleutbildad inom det beteendevetenskapliga området, som har erfarenhet av socialt arbete. Du har erfarenhet av att arbeta med människor med psykisk ohälsa, och gärna kompetens kring beroende/missbruk. Kunskap och erfarenhet av MI är meriterande och du förväntas ha viss kunskap kring hyreslagstiftning och socialrätt. Då dina kontaktytor är många är det viktigt att du kan kommunicera väl i svenska i både tal och skrift.

Du har ett gott bemötande och förståelse för att de människor du träffar ofta befinner sig i en kris utifrån risken att förlora sitt boende. Du har lätt att förhålla dig till nya omständigheter eller förutsättningar och du ser lösningar och kan motivera till förändring i olika kontexter.

För att trivas i rollen är det viktigt att du är självgående och tar ansvar för dina arbetsuppgifter. Du måste kunna agera självständigt och snabbt, men inte utan att kunna kommunicera med dina kollegor.

I arbetet kommer du också att komma i kontakt med olika aktörer och det är därför viktigt att du har god förmåga att samarbeta med andra, både internt och externt.

Periodvis är det hög arbetsbelastning i det vräkningsförebyggande arbetet, då vi aldrig kan styra inflödet av inkomna handlingar där man snabbt måste kunna prioritera och agera. Detta ställer höga krav på stresstålighet och god kommunikation med närmsta kollega och vid behov chef. Du förväntas även ha lätt för att skapa och vidhålla en god struktur tillsammans med dina närmsta kollegor.

B-körkort krävs då du kommer att köra bil i tjänsten.

Om arbetsplatsen

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Vid Sveriges största arbetsmarknads- och socialförvaltning jobbar 2500 medarbetare varje dag för att stärka Malmöbor. Tillsammans med Malmöborna vill vi öka möjligheterna till egen försörjning, minska hemlöshet, bidra till att barn och unga ska få bra uppväxtvillkor och verka för att nyanlända ska få goda förutsättningar. Det är ett viktigt och roligt arbete, men långt ifrån enkelt. Sök jobb hos oss, du kommer att göra skillnad.

Socialtjänst Söder är indelad i tre enheter med olika uppdrag och fokusområden: barn och familj, ekonomiskt bistånd samt vuxna. Denna tjänst ingår i sektionen för vuxen öppenvård. Vi är stolta över våra medarbetares kunskap, professionalitet och engagemang och cheferna jobbar aktivt med att försöka skapa en kultur som tillåter medarbetarna att utvecklas i en god arbetsmiljö.

Information om tjänsten

Anställningsform: Visstidsanställning 6 månader med möjlighet till förlängning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Snarast möjligt, senast 2020-05-25

Övrigt

Intervjuer kommer att hållas 3/4 och 6/4.

Om du sökt tjänster i Malmö stad tidigare kanske du märker att du till denna tjänst söker via ett nytt rekryteringssystem. Vi byter system för att det ska vara enklare för dig att söka våra tjänster. Om du har sökt i vårt tidigare system och vill återanvända din ansökan till denna rekrytering, kan du logga in på ditt konto i Visma Recruit och ladda ner CV och personligt brev.

Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Det innebär att vi inte behandlar din jobbansökan konfidentiellt. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta nämnda kontaktpersoner.
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
31 mars 2020
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Hemsida
http://malmo.se

Inga fler liknande jobb tillgängliga