Malmö · Publicerad 30 aug 2019

Som finanschef har du en central roll i staden där du leder finansenheten vid stadskontoret. Ditt uppdrag innebär ett övergripande ledningsansvar för Internbanken inom Malmö stads kommunkoncern. Mer specifikt innebär uppdraget att du ansvar för stadens finansiella strategi, riskhantering, placering och lån samt borgen. Finanschefen leder en enhet som inkluderar tre medarbetare och i uppdraget ingår arbetsmiljöansvar, budgetansvar samt personalansvar kopplat till enheten. Finanschefen rapporterar till ekonomidirektören och tillhör ekonomiavdelningens ledningsgrupp. Som en del av ledningsgruppen förväntas du tillsammans med dina kollegor driva det strategiska utvecklingsarbetet för hela avdelningen. I ledningsgruppen verkar du även utifrån en helhetsbild av stadens samlade verksamheter och deras utveckling och behov i ett ekonomiperspektiv.

Kvalifikationer
För att lyckas krävs en god analytisk förmåga samt ett strukturerat arbetssätt med sinne för så väl detaljer som helheter för att kunna ringa in viktiga element och se till helheten utifrån olika perspektiv. Med kunskap och beprövad erfarenhet fattar du kloka beslut som gynnar stadens förvaltningar och bolag ekonomiskt. Som finanschef behöver du vara utvecklingsinriktad och framgångsrikt kunna bygga relationer och skapa förtroende då uppdraget innebär omfattande kontakter med parter inom och utanför Malmö stads organisation. Som ledare verkar du med engagemang, integritet och handlingskraft för att utveckla enhetens verksamhet, organisation samt personal. Vi tror att du har en akademisk examen inom ekonomiområdet, alternativt annan akademisk examen som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Uppdraget förutsätter en mycket god erfarenhet av kvalificerat arbete kopplat till finansiell verksamhet. Din arbetslivserfarenhet inkluderar idealiskt även erfarenhet av revision. Vidare ser vi gärna att du sedan tidigare har ledarerfarenhet. En mycket god förmåga att kommunicera på svenska och engelska i tal och skrift är ett krav. Malmö stad erbjuder ett kvalificerat och utvecklingsorienterat chefsuppdrag inom ekonomiområdet i en förvaltning där det finns stor kunskap och erfarenhet. Välkommen med din ansökan till Stadskontoret! Tillträde enligt överenskommelse.

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen.
+ Läs mer om jobbet
Om arbetsplatsen
I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? Stadskontoret är kommunstyrelsens förvaltning och har uppdraget att leda, samordna och ha uppsikt över Malmö stads verksamheter. Förvaltningen tar fram beslutsunderlag till kommunstyrelsen och arbetar bland annat med analyser, strategisk utveckling och uppföljning. Stadskontoret ligger centralt i Malmö och har cirka 320 medarbetare.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
20 sept 2019
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Underkategori
Bank & Finans
Kontakt
Mejla Anna Westerling

Inga fler liknande jobb tillgängliga