Matilda FoodTech · Publicerad 9 mars 2021

Är du en prestigelös person med ett stort intresse för redovisningsfrågor och konsolidering? Vill du vara med och bidra till Matilda FoodTechs fortsatta framgångar? I rollen som Accounting Manager får du chansen att göra just det i en rolig och utvecklande tjänst på ett modernt tillväxtbolag.

Matilda FoodTech AB är ett företag som genom expertkunskap och innovativa IT-lösningar för måltidsprocessen skapar framgångsrika måltidsorganisationer med fokus på hälsa, hållbarhet, ekonomi och säkerhet. Vi bidrar till att alla ska få den mat som de behöver genom alla steg i livet, stora som små, friska som sjuka. Vi vill hjälpa våra kunder att nå sina mål i Agenda 2030. Snabbare.

Vi är totalt 70 medarbetare och omsätter 80 miljoner kronor. Matilda FoodTech har kontor i Malmö, Stockholm, Göteborg, Kungsbacka, Helsingfors, Trondheim och Oslo.

Om tjänsten

I rollen som Accounting Manager kommer du ansvara för koncernens redovisning och konsolidering. Du kommer att vara ekonomiavdelningens stöttepelare i redovisningsfrågor och ditt uppdrag innebär ett nära samarbete med övriga medarbetare på ekonomiavdelningen. Du kommer att rapportera till CFO och arbeta i fina lokaler centralt i Malmö.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
 • Ansvar för koncernens redovisning
 • Konsolidering av koncernen
 • Sammanställa managementrapporter och analyser
 • Ansvarig för redovisningssystem/ERP och utveckling av det
 • Ansvarig för koncernens årsbokslut, planering och genomförande av revision
 • Ansvarig för planering av löpande ekonomiarbete och månadsbokslut
 • Likviditetsprognos
Vid sidan om de löpande uppgifterna kommer du lägga en hel del tid på att driva och vara delaktig i projekt som:
 • Byte av redovisningssystem
 • Ta fram interna policys för redovisning och rapportering
 • Eventuell övergång till IFRS-rapportering
 • Vara delaktig i due diligence vid förvärv
 • Driva projekt inom redovisning och skatt
 • IT; ansvarig för inventering av intern IT och vara delaktig i utveckling av policys och processer
Vem söker vi?

Till rollen som Accounting Manager söker vi framförallt dig som är en prestigelös och engagerad person som motiveras av att få ta eget ansvar och att ofta ställas inför nya och spännande utmaningar. Vi ser att du har ca 5 års erfarenhet av konsolidering och redovisning, gärna från en internationell koncern men du kan också komma från revisions- eller redovisningsbyrå. Kunskap om IFRS och erfarenhet från tyska bolag är meriterande.

Då du kommer att bli projektledare för affärssystembyte är det en stor fördel om du har tidigare erfarenhet av detta. Det är viktigt att du är van vid att hantera stora datamängder i Excel och att du är flytande både i svenska och engelska.

Vad kan Matilda FoodTech erbjuda dig?

På Matilda FoodTech blir du en del av ett bolag som arbetar för en bättre värld. Samtidigt får du får vara med på en spännande tillväxtresa då Matilda expanderar internationellt och planerar att fortsätta växa organiskt och genom förvärv. Du lägger själv upp ditt arbete och din dag och har stor frihet vad gäller tid och arbetsplats.

Bolaget har nyligen bytt namn från Mashie till Matilda FoodTech.

Läs gärna mer på:

www.matildafoodtech.com

www.mashie.com

I denna rekryteringsprocess samarbetar företaget med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta Viktoria Asp på 073 748 20 92, viktoria.asp@meritmind.se eller Anna Alenryd på 070 764 81 04, anna.alenryd@meritmind.se. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med GDPR-lagstiftningen)
 • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
 • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
Välkommen med din ansökan!
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
Löpande
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi

Inga fler liknande jobb tillgängliga