Mectec · Publicerad 23 sept

Mectec växer och vi rekryterar nu en erfaren testingenjör till en ny tjänst hos oss. Söker du en bred och utmanande roll inom test och drivs av utveckling och innovation? Har du erfarenhet av att skapa teststrategier och av att utveckla och förbättra testprocesser? Är du kreativ, strukturerad och kommunikativ? Läs då vidare!

Arbetsuppgifter

Som testingenjör hos oss blir du en del av R&D-teamet, som arbetar med att utveckla Mectecs produkter för såväl den svenska som den internationella marknaden. Du erbjuds en självständig roll som kräver eget ansvar och initiativförmåga, men där du även har ett nära samarbete med dina kollegor inom elektronik, mjukvara, mekanik, produktion samt övrig testorganisation inom koncernen. Våra projekt är varierande, från enklare kundanpassningar till tekniskt avancerade och mer utmanande kundprojekt och produktutvecklingsprojekt. Projekt kan vara i samarbete med våra systerbolag och drivs då i internationell miljö. Du kommer att bygga upp ett brett kontaktnät både internt på Mectec och inom Dominokoncernen som har utvecklingscentra i bl.a. Cambridge och Hamburg.

Du kommer in i ett intensivt utvecklingsskede och får en specialistroll med ansvar att utveckla och driva vår teststrategi för att säkerställa tillförlitlighet och kvalitet i våra produkter. Du kommer att sätta dig in i produktkrav och omsätta dessa till lämpliga teststrategier för att eliminera risker och säkerställa produktutvecklingsmål samt samla in, analysera och omsätta testdata till meningsfulla rapporter och slutsatser. Du kommer även att utveckla testriggar och testfall, bygga upp automatiserad testning samt introducera och implementera nya verktyg, riktlinjer och strategier för testning i organisationen.

Utbildning/erfarenhet

Vi söker dig som har minst tre års erfarenhet från en liknande roll som ledande testingenjör, gärna med erfarenhet från en verksamhet som utvecklar avancerade elektroniska produkter avsedda för industriell miljö. Vi ser gärna att du har en högskole-/universitetsutbildning inom elektro- eller datateknik. Du brinner för testning av system och moduler och är van att jobba både självständigt och i projektform. Erfarenhet av National Instruments verktyg och produkter för datainsamling, automatiserade test och LabVIEW är meriterande, eftersom Dominokoncernen valt detta som testplattform. Du talar och skriver svenska och engelska obehindrat, vårt koncernspråk är engelska.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och denna roll kräver att du är en framåt, initiativrik och kreativ problemlösare som även är analytisk, strukturerad och flexibel. Du har en god kommunikativ förmåga, är lyhörd och bra på att samla in information samt kan motivera och argumentera för idéer och strategier. Du är självgående och trivs med mycket eget ansvar, men är även en lagspelare och har en god samarbetsförmåga. För att passa in hos oss krävs det även att du är social, öppen och prestigelös och kan dela med dig av dina kunskaper och även ta hjälp när det behövs.

Förmåner

Du erbjuds en utmanande och nyskapad tjänst i ett expansivt och internationellt bolag. Mectec har en flexibel och dynamisk organisation med korta beslutsvägar och högt i tak. Som alltid erbjuder vi en gedigen introduktion för att ge dig de bästa förutsättningarna att lyckas i din nya tjänst.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid, med placering i Malmö. Resor då och då kan förekomma i tjänsten. Tillträde till tjänsten är så snart som möjligt, enligt överenskommelse.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Mectec är ett internationellt företag som säljer, utvecklar och tillverkar industriella märksystem för automatisk utskrift och applicering av etiketter. Vi har idag cirka 70 medarbetare med hög kompetens och ett stort engagemang som skapar lösningar utifrån våra kunders behov. Vår flexibilitet och kvalitet är välkänd och tillgången till service och kunskap gör att vi har långa relationer med många av våra kunder. Mectec ingår i och samarbetar med den engelska koncernen Domino Printing Sciences PLC, Cambridge, som är ett helägt dotterbolag till Brother Industries, Nagoya, Japan. Mer information om vår verksamhet finner du på www.mectec.se.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
30 sept
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Teknik & Ingenjör
Underkategori
Ingenjör
Rekryteringen hanteras av
Poolia